امارات، مقصد اصلی سنگ ایران
براساس آمار ۸ ماه اول سالجاری، صادرات سنگ ساختمانی کار شده حدود ۸۸هزار تن به ارزش ۸/۵۸میلیوندلار بود که در مجموع ۲/۰درصد در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از نظر وزنی رشد داشته و به لحاظ ارزشی نیز ۷۵درصد رشد یافته است. مدیرکل کمکهای فنی و خدمات توسعه تجارت در گفتوگو با «ایسنا» افزود: امارات عمدهترین واردکننده سنگ از ایران است و پس از آن آذربایجان، ایتالیا، یونان، روسیه، آلمان، ترکیه، سوئد، پرتغال، چین، ژاپن، اتریش، اسپانیا، استرالیا، کانادا، مصر و هنگکنگ از خریداران اصلی سنگ ایران هستند.
چاروسه در مورد حمایت از صادرات سنگ نیز گفت: نوع حمایتها عمدتا شامل اختصاص جوایز صادراتی است که سازمان توسعه تجارت نیز براساس مصوبات موجود برای سنگ ساختمانی کار شده و بریده شده سهدرصد جایزه پرداخت میکند و برای سنگهای کار نشده ساختمانی نیز یکدرصد جایزه در نظر گرفته میشود.
فرآوری سنگ بدون فناوری!
اما از سوی دیگر، یک صادرکننده سنگهای ساختمانی معتقد است که ۹۰درصد از ماشینآلات فرآوری سنگ موجود در کشور فاقد فناوری لازم برای تولید و مطابق استانداردهای اروپایی است.
حسن عابدی، مدیرعامل شرکت «اطمینان روز»، طولانی بودن مرحله ثبت سفارش ورود ماشینآلات معدنی به کشور در بانک مرکزی به منظور استفاده از حساب ذخیره ارزی برای انجام واردات را از مشکلات عمده ورود ماشینآلات معدنی به کشور عنوان کرد و افزود: به دلیل بالا بودن هزینه این ماشینآلات، ورود این دستگاه بدون کمک دولت به بخشخصوصی میسر نیست، از سوی دیگر برخی افراد با نام تولیدکننده معدنی، اقدام به واردات این نوع ماشینآلات کرده بودند که به دلیل آشنا نبودن با جزئیات کار، قادر به ادامه فعالیت نشدند، پس از آن نیز حساسیت بخشهای دولتی برای اعطای مجوز به تولیدکنندگان و صادرکنندگان معدنی افزایش یافت.
ارسال نظر