نمایشگاه بیرونق ایران در بیروت
حال و هوای داغ سیاسی در فضای سرد زمستانی آخرین روزهای سالجاری میلادی در لبنان، نمایشگاه کالاهای ایران را نیز کم رونق کرده است. نمایی از بیروت
در خیابانها و معابر اصلی شهربیروت و برخی دیگر از شهرهای لبنان تابلوهای تبلیغاتی که روی آن گنبد طلایی امام رضا (ع) و پرچم ایران میدرخشد و زیر آن نوشته شده: «المهرجان الکبیر المنتوجات الایرانیه، اکسبو بیروت» توجهها را جلب میکند.
برخی رادیوها و تلویزیونهای لبنانی نیز در فواصل زمانی معین برگزاری این نمایشگاه را تبلیغ میکنند و جایزه حضور و خرید از آن را بلیتهای سفر به ایران اعلام میکنند.
خبرنگار ایرنا از بیروت گزارش داده است: با این وجود تبلیغات این جشنواره اقتصادی بنا بر اعلام غرفه داران آن به حد لازم نبوده و حتی برای روز افتتاح نیز برنامه خاصی تدارک دیده نشده بود و درهای این نمایشگاه را متصدیان حراست ساختمان معروف «اکسپو» که در کنار هتل «فنیسیا» و در چند قدمی ساحل زیبای دریای مدیترانه قرار دارد گشودند و بدون هیچ برنامه استقبال رسمی، مردم دیدار و خرید از این نمایشگاه را آغاز کردند.
در این نمایشگاه انواع فرش، صنایع دستی، زیورآلات، صنایع پلاستیک و ملامین نظرها را جلب میکند، البته در کنار آنها انواع پفک، چیپس و لواشکهای ترش و شیرین و تنقلات هم به چشم میخورد و کودکی که دایم به بازدید کنندگان پفک باز شدهای را تعارف میکند و میگوید «ثلاثه الف» (سه هزار لیر لبنانی، حدود ۶۰۰۰ریال ایران).
کشمش، زرشک، ادویه، مغز گردو و دهها قلم کالای ایرانی که لبنانیها نیز به آنها علاقهمند هستند در غرفه نمایشگاه کالاهای ایرانی در بیروت مشاهده میشود، اما میل به خرید در بازدیدکنندگان کم است.
علی کاملحسین، یک بازدیدکننده اهل شهرستان صور در جنوب لبنان در این زمینه گفت: کالاهای ایرانی طیب و طاهر است و ما علاقه داریم از آنها استفاده کنیم.
وی میگوید: اگر شرکتهای ایرانی بتوانند روی بستهبندی کالاهای خود نیز سلیقه و دقت بیشتری بهخرج دهند میزان استقبال و فروش کالاهای آنان بیشتر خواهد شد.
این شهروند لبنانی میگوید: در شرایطی که اجناس بسیار مرغوب اما گران و در کنار آنها اجناس بسیار ارزان برخی کشورها مانند محصولات چینی در لبنان عرضه میشود شاید سه عامل است که میتواند عامه لبنانیها را به سوی چنین نمایشگاههایی بکشاند.
به گفته وی ایرانی بودن کالاها و علاقه مردم به فرهنگ ایران، منحصر بهفرد بودن برخی کالاها و پایین بودن قیمت آنها جاذبههایی است که برای مردم لبنان میتواند انگیزه دیدار از این نمایشگاهها باشد.
محسن توکلزاده، یکی از غرفهداران ایرانی این نمایشگاه که به عرضه انواع فرش پرداخته است، میگوید: جنگ اخیر رژیم صهیونیستی علیه لبنان و همچنین اختلافات سیاسی در این کشور که محل اعتصاب مخالفان دولت در چند قدمی این نمایشگاه قرار دارد، موجب رکود آن شده است.
این تاجر ایرانی گفت: غرفهداران ایرانی از وضعیت و میزان مالیاتها و عوارض مراجع اقتصادی لبنان بر کالاهای وارداتی نیز کمتر اطلاع دارند و بر همین اساس هر آنچه کهمقامهای لبنانی تعیین کردهاند پرداختهاند و این موضوع در برگشت سرمایه و سودی که باید از این راه کسب شود تاثیر منفی خواهد گذاشت.
محمد حیدری، غرفهدار محصولات پلاستیک و صنایع دستی نیز در این زمینه اظهار داشت: جنگ اخیر در لبنان باعث پایین آمدن قدرت خرید مردم شده و بسیاری از بازدیدکنندگان از نمایشگاه تنها «دیدارکننده» هستند و نه «خریدار».
رضا جلالی، مسوول این نمایشگاه نیز در این زمینه اظهار داشت: چهار سال است که این نمایشگاه توسط بخشخصوصی برپا میشود.
وی افزود: استقبال از این نمایشگاهها در سالهای قبل خوب بود، اما امسال به دلیل وضعیت خاص سیاسی که در اینجا وجود دارد استقبال مشتریان نیز کمتر شده است.
مسوول نمایشگاه کالاهای ایرانی در بیروت در زمینه امور تبلیغاتی، اظهار داشت: برگزاری این نمایشگاه را پنج روزنامه، دو تلویزیون، چهار رادیو، تبلیغ میکنند و علاوه بر آنها ۳۶۰تابلوی تبلیغاتی بزرگ و کوچک نیز در سراسر لبنان این نمایشگاه را معرفی میکند.
در این نمایشگاه ۵۳غرفه محصولات خود از قبیل پتو، قالی، فرش، ملامین، تفلون، خشکبار، زرشک، ادویهجات، عسل، سوهان، چایی ایرانی، زعفران، آبمیوه، انواع تنقلات، چینی، نقره، وسایل خانگی، موکت و شیرآلات را به نمایش گذاشتهاند که تا چند روز دیگر دایر خواهد بود.
ارسال نظر