تازهترین گزارش از وضعیت صادرات خشکبار و مصالح ساختمانی
صادرات خشکبار، فراتر از انتظار
گروه بازرگانی- ارزش صادرات خشکبار طی هشتماه نخست سالجاری به ۷۷۰میلیون و ۳۹۱هزار دلار رسید که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱/۴۴درصد افزایش داشت. به گزارش روابط عمومی گمرک ایران، وزن خشکبار صادراتی از کشور طی این مدت ۲۸۹هزار و ۲۰۱ تن بود که در مقایسه با ۸ماه سال گذشته ۴/۲۵ افزایش یافت. سهم وزنی و ارزشی خشکبار از کل صادرات غیرنفتی در این مدت به ترتیب ۴/۱ و ۹/۷درصد بود.
طی این مدت ۹۶هزار تن پسته و مغزپسته به ارزش ۶۰۱میلیون و ۹۷۲هزار دلار به خارج از کشور صادر شد که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل به لحاظ وزن ۶/۲۶درصد و از حیث ارزش ۸/۴۴درصد رشد نشان میدهد. در همین مدت ۸۹هزار تن کشمش و انواع آن به ارزش ۷۵میلیون و ۷۱۵هزار دلار به خارج از کشور صادر شد که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل به لحاظ وزنی ۴/۱۷ و از حیث ارزش ۶/۲۰درصد افزایش داشته است. براساس این گزارش، صادرات خرمای تازه و خشک در ۸ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل به ۶۰میلیون و ۶۱۰هزار دلار رسید که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۵درصد افزایش نشان میدهد. میزان وزنی این محصول صادراتی طی مدت مذکور ۹۱هزار تن بود که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۶درصد افزایش یافت. این گزارش حاکی است، در ۸ماه امسال ۳میلیون و ۷۴هزار دلار تخمه و انواع آن، ۳میلیون و ۴۸۲هزار دلار بادام و مغزبادام به خارج از کشور صادر شد که این ارقام نسبت به مدت مشابه سال قبل به ترتیب ۴۰ و ۱۱۲درصد افزایش نشان میدهد. همچنین صادرات سایر میوههای خشک در این مدت به رقم ۲۳میلیون و ۸۹۴هزار دلار رسید. در این گزارش آمده است: بیشترین میزان خشکبار صادراتی در ۸ماه امسال به کشورهای اماراتمتحده عربی، هنگکنگ، آلمان، روسیه و ایتالیا ارسال شد. طی این مدت ۱۴۹میلیون دلار خشکبار به اماراتمتحده عربی، ۹۷میلیون و ۸۸۴هزار دلار به هنگکنگ، ۷۱میلیون و ۶۷۷هزار دلار به آلمان، ۷۰میلیون و ۱۳۵هزار دلار به روسیه و ۳۶میلیون دلار به ایتالیا صادر شد.
عراق، خریدار اصلی مصالح ساختمانی ایران
صادرات مصالح ساختمانی در ۸ماه نخست امسال با ۴/۳۶درصد افزایش به رقم ۲۲۶میلیون و ۲۷۷هزار دلار رسید.
میزان وزنی صادرات مصالح ساختمانی در این مدت یکمیلیون و ۲۴۱هزار تن بود که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۰درصد کاهش یافت. در گزارش گمرک آمده است، شیشه و آیینه، سنگ ساختمانی کار شده، کاشی و سرامیک عمدهترین کالاهای صادراتی زیر گروه مصالح ساختمانی در مدت مذکور بوده است.
در این مدت ۵۸میلیون و ۸۸۶هزار دلار سنگ ساختمانی کار شده، ۵۶میلیون و ۷۴۲هزار دلار کاشی و سرامیک و ۵۴میلیون و ۵۲۸هزار دلار شیشه و آیینه صادر شد.
براساس این گزارش در مدت یاد شده ۳۲۴هزار و ۵۲۱ تن سیمان به ارزش ۱۷میلیون و ۶۲۵هزار دلار به خارج از کشور صادر شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل به لحاظ وزن ۵/۸درصد و از حیث ارزش ۳/۴درصد کاهش یافت.
در هشتماه سالجاری، عراق عمدهترین خریدار مصالح ساختمانی از کشورمان بود. به طوری که در این مدت ۴۸۹هزار و ۷۵۰تن انواع مصالح ساختمانی به ارزش ۵۵میلیون و ۴۰هزار دلار به این کشور صادر شد.
براساس این گزارش، کشورهای کویت با واردات ۳۸میلیون و ۶۲۸هزار دلار، چین با ۲۵میلیون و ۷۲۶هزار دلار، آذربایجان با ۲۰میلیون و ۱۳۱هزار دلار و اماراتمتحده عربی با ۱۳میلیون و ۷۱۸هزار دلار مصالح ساختمانی از ایران در رتبههای بعدی قرار گرفتند.
بنابراین گزارش، در مجموع ۲۲۲میلیون و ۱۷۶هزار دلار مصالح ساختمانی به ۵ کشور فوقالذکر صادر شد.
۵/۹درصـــــد از وزن و ۳/۲درصد از ارزش کل صادرات غیرنفتی کشورمان در هشتماه اول امسال به مصالح ساختمانی اختصاص یافت.
نخستین محموله وارداتی از عراق
رییس گمرک استان ایلام گفت: نخستین محموله وارداتی از کشور عراق از طریق خروجی بینالمللی مهران روز یکشنبه با حضور جمعی از مسوولان محلی وارد خاک ایران شد.
محسن جامهبزرگی در گفتوگو با ایرنا افزود: این محموله وارداتی با مجوز قانونی شورای امنیت ملی از طریق خروجی مهران وارد کشور شد. وی ادامه داد: این محموله وارداتی شامل ۶۵۵تن ضایعات آهنآلات بوده که توسط بخش خصوصی برای فرآوری در ذوب آهن اصفهان از طریق این خروجی وارد کشور شده است.
او ارزش این میزان محموله وارداتی را ۹۸هزار و ۲۵۰دلار ذکر کرد.
جامهبزرگی تاکید کرد: کار واردات قطعی کالا از عراق به کشور، نیازمند اخذ مجوز قانونی از شورای امنیت ملی است.
ارسال نظر