تعرفه کیلویی واردات مبلمان خارجی در بوته بحث
گروه بازرگانی- شانزدهمین نمایشگاه بینالمللی مبلمان منزل و اداری، دکوراسیون و معماری داخلی، ماشینآلات، یراق آلات و تجهیزات تولید در تاریخ ۱۳آذر ماه افتتاح شد و روز گذشته به کار خود پایان داد. در حاشیه این نمایشگاه دکتر مهدی غضنفری، رییس سازمان توسعه تجارت و معاون وزیر بازرگانی، درباره تعرفه کیلویی واردات مبلمان خارجی به داخل، با اشاره به اینکه تصمیمات تخصصی تعرفهها در کمیسیون ماده یک و با کار کارشناسی اتخاذ میشود، اظهار داشت: قطعا هرچه تعیین تعرفه به سمت تخصصی شدن پیش میرود باید در کمیسیون ماده یک نیز دقت نظر بیشتری اعمال شود البته در این کمیسیون راه برای ارائه پیشنهاد صادرکنندگان باز است و استقبال میشود.
معاون وزیر بازرگانی تصریح کرد: براساس درخواست سازمان توسعه تجارت، کمیسیون ماده یک موضوع تعرفه کیلویی مبلمان را در دستور کار قرار خواهد داد و چنانچه دلایل کافی در این زمینه ارائه شود احتمال تغییر وجود دارد. وی اظهار امیدواری کرد: با بررسی این موضوع در کمیسیون ماده یک کاستیها مورد بحث قرار گیرد و دستهبندیهای مرتبی برای حمایت از صادرات مبلمان ارائه شود.
غضنفری همچنین درباره افزایش تعرفه واردات MDF (مواد اولیه صنعت مبلمان) و تاثیر آن در تولید صادراتی و افزایش هزینههای تولید نیز بیان کرد: باید در تعیین تعرفهها به یک نقطه تعادل دست یابیم و اگر این پیشنهاد مطرح شود بررسی خواهیم کرد.
از سوی دیگر یک وارد کننده مبلمان معتقد است که به دلیل ضعف سیستم بانکی ایران و سایر کشورها، واردکنندگان مبلمان، مبادلات خود را از طریق صرافیها انجام میدهند.
مهدی ارجمندان، با اعلام این مطلب گفت: بهترین کشور برای واردات مبلمان، ترکیه است، چرا که محصولات این کشور گارانتی داشته و نزدیکی راه و نیز توانایی دریافت سفارشات از خصوصیات منحصر به فرد بازار مبلمان ترکیه است.
وی افزود: این درحالی است که بازارهایی نظیر چین و مالزی چنین انعطافی را برای مشتریان خود ندارند، ضمن اینکه سیستم بانکی کشورها برای مبادلات تجاری در زمینه مبلمان، یکدیگر را نمیشناسند، لذا واردکنندگان مجبور به انجام مبادلات مالی خود از طریق صرافیها هستند.ارجمندان ادامه داد: واردکنندگان مبلمان نمیتوانند از LC استفاده کنند، چرا که گشایش LC نیازمند طی مدت زمان زیادی است و واردکنندگان نمیتوانند منتظر گشایش LC بمانند.
وی تصریح کرد: تخلیه مبلمان از گمرکات کشور یکی از چالشهای اساسی واردکنندگان است ؛ چرا که کارگران ترخیصکننده متخصص و آموزش دیده نبوده و در ۸۰درصد از موارد، به مبلمان وارداتی کشور آسیب وارد میکنند. به نحوی که مبلمان تا به دست مغازهداران میرسد، خسارات زیادی دیده و آنها مجبور به استفاده از قطعات یدکی مبلمان برای ترمیم هستند.
در ادامه این گزارش، مهدی شیرینآبادی که صادرکننده و تولیدکننده مبلمان است نیز در این زمینه گفت: قیمت مبلمان به دلیل افزایش تعرفه MDF حدود ۴۰درصد افزایش یافته است.
وی معتقد است که تولیدکنندگان مبلمان در سایر کشورها از سوبسیدهای دولتی برخوردارند، اما این روند در کشور ما وجود ندارد.
وی با اشاره به افزایش تعرفه MDF گفت: این امر موجب شده قیمت MDF حدود ۵۰درصد افزایش یابد به طوری که قیمت هر ورق MDF از ۴۰ به ۷۰هزار تومان افزایش یافته است.
وی با اشاره به پایین بودن کیفیت مواد اولیه داخلی تولید مبلمان، تصریح کرد: این امر باعث شده تولیدکنندگان از مواد اولیه داخلی برای تولید مبلمان استفاده نکنند، اما به علت مستحکم بودن MDF آلمان و اسپانیا اکثر تولیدکنندگان از این محصول استفاده میکنند.
به گفته وی اگر کیفیت MDF ایران به سطح مناسبی برسد قطعا از محصول داخلی استفاده خواهیم کرد.
این تولیدکننده معتقد است: کیفیت مبلمان ایرانی از کیفیت تولیدات ایتالیایی نیز بالاتر است.
راهکار ایجاد جهش صادراتی در صنعت مبلمان
ناصر ابراهیمی، مدیر کل صادرات گمرک، گفت: به منظور رشد صادرات مبلمان منزل و اداری یک گروه پژوهشی برای بررسیهای مشکلات تولید و بازاریابی تشکیل شود.
وی با بیان این که باید برای دستیابی به جهش صادراتی ظرفیتهای صادراتی بیشتری در کشور ایجاد شود، گفت: برای بالفعل کردن تواناییهای صادراتی باید هزینه کنیم. البته باید مجموعهای از اقدامات مربوط به بازاریابی، اطلاعرسانی از سلایق مصرفکنندگان نیز انجام شود و به مدلهای سال، رنگ و پارچه و دکوراسیون در بازارهای بینالمللی توجه شود.ناصر ابراهیمی افزود: مسوولان دولتی نیز باید با برنامهریزی مطلوب تشکلهای صادراتی را در جهت دستیابی به اهداف صادراتی هدایت کنند و از آنها بخواهند که به دنبال دسترسی به بازارهای جدید صادراتی با توجه به سلایق مشتریان باشند.
وی درخصوص کیفیت صادرات مبلمان تولید داخل نیز تصریح کرد: تولیدات داخلی از نظر کیفیت روند روبه رشدی ندارد و برای حل این مشکل باید نیاز بازار را بشناسیم و سپس تولید کنیم.
مدیر کل صادرات گمرک، حمایتهای دولت از صادرات مبلمان را در رشد این صنعت موثر دانست و خاطرنشان کرد: علاوه بر حمایتهای دولتی صنف تولیدکنندگان مبلمان منزل و اداری نیز باید با در نظر گرفتن منافع بلندمدت فعالیت کنند، زیرا چنانچه کیفیت کالا رعایت نشود کالا یک بار مصرف خواهد بود.
علیرضا عباسی، دبیر اتحادیه صادرکنندگان مبلمان منزل و اداری هم افزود: کارخانههای تولیدی با پیشرفتهترین تجهیزات برای اجرای طرح بهسازی صنایع چوب احداث خواهد شد.
وی با اشاره به وجود ۵۸هزار واحد صنعتی تولیدکننده مبلمان در کشور از اجرای طرح بهسازی صنایع چوب خبر داد و تصریح کرد: کارخانههایی به همین منظور احداث میشود که کارگاههای تحت پوشش را حمایت خواهند کرد و بخشی از مواد اولیه این صنعت در این کارخانهها تولید میشود که با اجرای این طرح هزینه تمام شده تولیدات کاهش و کیفیت آنها افزایش مییابد.
ارسال نظر