اتاق تهران با همکاری مجلس موانع تولید و سرمایه گذاری را رفع می کند

پگاه آفرین‌زاد - چهلمین نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران حول محورهای «تشکیل کمیسیون ویژه طرح رفع موانع تولید و سرمایه‌گذاری»، «تشکیل اتاق کارآفرینان جوان در اتاق بازرگانی تهران»، «گزارشی از برگزاری دومین سمینار ملی لجستیک و همایش سازمان تجارت جهانی و چالش‌های جهانی شدن در کشورهای مسلمان»، «عملکرد کمیسیون های اتاق» و نیز اخبار و مسائل اقتصادی روز برگزار شد. عکس: مهدی نصرتی

این بار جلسه هیات نمایندگان اتاق تهران با حضور ۳۲ نماینده بخش خصوصی برگزار شد که از این میان تنها فاطمه شعبانی، نماینده زن در بخش تجارت کشورمان حضور داشت.علینقی خاموشی، رییس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران نیز با تاخیری نسبتا طولانی در این جلسه حاضر شد. خاموشی که رک‌گویی و لحن تند از ویژگی‌های بارز او است، در این نشست خطاب به نهاوندیان گفت: «جنابعالی با استفاده از سمت خود در شورای امنیت ملی در بسیاری از جلسات اقتصادی کشور شرکت کرده و اعمال نظر می‌کنید و این در حالی است که با حضور من در جلسات ممکن است نظری خلاف نظر شما ارائه شود که تناقض در گفتار روسای دو اتاق بزرگ کشور اصلا به صلاح نیست.»

نهاوندیان نیز در واکنشی صریح به سخنان خاموشی گفت: «این طور که شما می‌گویید نیست. اصلا سمت من در آن شورا ربطی به این مسائل ندارد و نظرات من همیشه از موضع شخصی بوده است.» محمد نهاوندیان در این نشست با اشاره به این نکته که کمیسیون صنایع مجلس با ارسال نامه‌ای به هیات رییسه اتاق تهران خواستار ارائه نظرات کارشناسی اتاق در این خصوص شده است، افزود: قرار است کمیسیونی در قالب یک کارگروه شش نفره که اعضای آن عباسعلی قصاعی، سیدحمید حسینی، ایرج حسابی، فاطمه شعبانی، اسدا... عسگراولادی و محمدمهدی راسخ هستند، تشکیل شود که طرح قانونی رفع موانع تولید و سرمایه‌گذاری را پیگیری کنند. نهاوندیان همچنین از تشکیل کمیسیون ویژه WTO در اتاق ایران خبر داد که از هفته آینده کار خود را آغاز می‌کند. وی به سمینار ملی لجستیک که با مشارکت اتاق تهران و برخی موسسات تحقیقاتی کشور برگزار شد، اشاره کرد و از همکاری بین بخش‌خصوصی و مراکز دولتی به عنوان مهم‌ترین نکته این سمینار یاد کرد. نهاوندیان، طرح رفع موانع تولید را که از کمیسیون مجلس به اتاق تهران به منظور بررسی و نظرخواهی، ارسال شده را مشتمل بر ده‌ماده از جمله قوانین زیست‌محیطی، جایزه صادراتی، تسهیلات بانکی، بیمه تامین‌اجتماعی، استاندارد، برق واحدهای صنعتی، گاز واحدهای صنعتی، آلودگی هوا، گمرک (ترخیص موقت) و قانون کار دانست. رییس اتاق تهران همچنین از بررسی لایحه خصوصی‌‌سازی در کمیسیون ویژه مجلس و درخواست وزارت امور اقتصادی و دارایی برای معرفی تعدادی کارشناس از سوی اتاق تهران در این خصوص، خبر داد. رییس مرکز مطالعات جهانی شدن، در مورد اصل ۴۴ قانون اساسی، تصریح کرد: پس از ابلاغیه مقام معظم رهبری، چهار گزارش تحقیقاتی مبنای کار قرار گرفت و از این میان فعالیت یک کارگروه محصول نهایی شد. نهاوندیان در ادامه این نشست با بیان اینکه سرمایه‌های جوان بخش‌خصوصی باید بارور و توانمند شوند، به تشکیل اتاقی ویژه کارآفرینان جوان اشاره و تاکید کرد، این اتاق به عنوان یک مجمع، سرمایه‌های جوان را با سرمایه‌های گذشته کشور به یکدیگر پیوند می‌‌دهد.

در ادامه نشست، همایون اسدی لنگرودی، عضو هیات نمایندگان اتاق تهران با اشاره به دو راهکار برای بسترسازی اقتصادی در امر خصوصی‌سازی خاطرنشان کرد: راهکار اول، اصلاح قوانین جاری تجارت، تامین اجتماعی و کار و نیز تهیه قوانین متناظر با آنها است و راهکار دوم به عنوان یک مسکن قوانین فعلی را جراحی سطحی کرده و مواردی از قانون که مانع رشد تولید و سرمایه‌گذاری است را برطرف کنیم. فاطمه شعبانی، عضو هیات‌ نمایندگان اتاق تهران نیز با اشاره به طرح رفع موانع تولید، اظهار داشت: مسائل موجود در طرح حدود دو دهه در جریان بوده اما اثربخشی آن در کارآفرینان تقریبا کمتر از ۱۰درصد بوده است.وی در عین حال با تاکید بر اصلاح قوانین کار و تامین اجتماعی با استفاده از اطلاعات کارشناسی بین‌المللی، گفت: سازمان تامین‌ اجتماعی باید با برآورد سهم آورده‌ها کنترل و نظارت شود، در صورتی که عملا این طور نیست.وی با بیان اینکه دولت سهم ۲درصدی بیمه خود را نمی‌پردازد، یادآور شد: عدم‌پرداخت سهم ۲درصدی دولت، باعث اخراج کارگران و به‌وجود آمدن مشکل در بیمه بیکاری آنها شده است که تمامی مشکلات ناشی از این موضوع گریبانگیر بخش کارفرمایی و کارآفرینان شده است که در طرح مذکور باید این امر مدنظر قرار گیرد.ایرج حسابی نیز بر ورود بخش خصوصی به تامین اجتماعی تاکید کرد و گفت: باید زمینه رقابت در تامین اجتماعی فراهم شود. سیدحمید حسینی دیگر عضو هیات نمایندگان اتاق ایران نیز خاطرنشان کرد: تا زمانی که فضای اقتصادی دولت تغییر نکند و امنیت اقتصادی بالا نرود کارهایی مانند رفع موانع تولید چه تاثیری در پیشرفت اقتصادی می‌تواند داشته باشد. سکاکی، استاد دانشگاه امیرکبیر نیز در این نشست با بیان اینکه برای سرمایه‌های جوان کشور (سرمایه‌های معنوی و انسانی) برنامه‌ریزی شود، گفت: واحدی برای کارآفرینان جوان در اتاق ایجاد می‌شود تا در راستای چشم‌انداز ۲۰ساله فعالیت کنند. سکاکی انتقال تجربیات مدیران کارآفرین کشور به نسل جوان را از بارزترین اهداف این اتاق دانست. علینقی خاموشی، نیز در این نشست با اشاره به اینکه،‌ دولت با اشتباهات مکرر خود اصل ابلاغیه مقام معظم رهبری را زیر سوال برده است، تاکید کرد: اتاق‌‏های بازرگانی باید برای اعمال نظر در خصوص مسائل کلان اقتصادی با یکدیگر هماهنگ باشند. این درحالی است که طی روزهای اخیر، اظهاراتی از سوی روسای اتاق‌‏های بازرگانی صورت گرفته که مشخصا با یکدیگر و موضع اصلی اتاق بازرگانی متناقض است، بنابراین اگر اتاق‌‏های بازرگانی با یکدیگر هماهنگی نداشته باشند، قطعا دولت آنها را کنار خواهد زد.خاموشی، گفت: پس از ۲۶ سال اصل ۴۴ قانون اساسی توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شد که متاسفانه تمامی تمرکزها بر روی بند ج این اصل قرار گرفته است. این درحالی است که اتاق بازرگانی به عنوان نماینده بخش خصوصی، بجنبد یا نجنبد، دولت کار خود را می‌‏کند و متاسفانه با اشتباهات پیاپی خود، اصل ابلاغیه را زیر سوال برده است.