فراسومشاور اقتصادی دبیر کل سازمان ملل:
خلاء سرمایهگذاری خارجی چالش عمده اقتصاد ایران است
گروه بازرگانی - مشاور اقتصادی دبیرکل سازمان ملل، حضور نیافتن سرمایهگذاران خارجی در ایران را چالشی در راه رشد و توسعه کشورمان برشمرد. جومو ساندرام در روز پایانی همایش «سازمان تجارت جهانی و چالشهای جهانی شدن در کشورهای مسلمان» افزود: تنگنا و چالش اساسی که مانع توسعه ایران است بحث جذب سرمایهگذاری و موانعی است که در این مورد مطرح است چرا که ایرانیان، مهندسان قدرتمندیاند و میتوانند تحولات بسیاری ایجاد کنند البته شاید هم دلیل اصلی این موانع به قدیمی بودن نرمافزارهای کاری ارتباط داشته باشد.
دکتر جومو ساندرام همچنین در سخنرانی خود عنوان کرد: تعرفهها در تجارت جهانی آنگونه که بنا شدهاند تبعیضآمیز است و مانع صادرات کشورهای در حال توسعه به کشورهای توسعه یافته خواهد بود.
وی درباره دورنمای کشورهای در حال توسعه در فرآیند جهانی شدن و آزادسازی تجارت گفت: رژیم تجاری جاری در WTO نشان میدهد که ساختارهای تعرفهای سعی در تقابل با کشورهای توسعه یافته دارند و احتمال ایجاد مشکل در تولیدات و افزایش آن را به دنبال خواهد داشت.
به اعتقاد ساندرام در بحث آزادسازی تجارت در کشورهای در حال توسعه در واقع برد و باخت نامتعالی را شاهد خواهیم بود چرا که سود آزادسازی بیشتر عاید کشورهای توسعه یافته خواهد شد.
وی به تاثیرات نامطلوب آزادسازی تعرفهها به ویژه در بحث کالاهای کشاورزی در کشور هند اشاره و تصریح کرد: در کشور هند تعدادی از کشاورزان به دلیل رکودی که به وجود آمد دست به خودکشی زدند لذا کشورهای در حال توسعه باید به این نکته توجه داشته باشند و برنامهریزی قویتری انجام دهند.
به گفته مشاور اقتصادی دبیرکل سازمان ملل، تامین امنیت غذایی از چالشهایی است که کشورهای در حال توسعه را به هنگام آزادسازی تجارت تهدید میکند و کشاورزان رقابتی را تحت تاثیر قرار میدهد بنابراین شرایطی را فراهم میکند که تنها برخی کشورها، قادر به تولید و حضور در بازارهای جهانی باشند.
وی با اشاره به مطالعه اخیری که درباره این موضوع انجام شده گفت: براساس این مطالعات عمده سود حاصل از آزادسازی تجارت در مجموع ۹۶میلیارد دلار از کل تجارت جهان بوده که ۸۰میلیارد دلار آن برای کشورهای غنی و ۱۶میلیارد دلار یعنی تنها ۱۸درصد از عدد احتمالی آن سهم کشورهای در حال توسعه بوده است.
ساندرام در بخش دیگری از سخنانش به چالشهای آزادسازی مالی نیز اشاره داشت و گفت: آزادسازی فاینانسها، تورمزایی سیستمهای خرد اقتصاد را به دنبال داشته و برنامه اقتصادی کشورها را تحت تاثیر قرار میدهد.
ارسال نظر