معاون وزیر بازرگانی:
تذکر نمایندگان را قبول نداریم
محمدصادق مفتح، معاون وزیر بازرگانی، در جمع خبرنگاران در حاشیه افتتاحیه نمایشگاه اپتیک درخصوص تذکرات نمایندگان مجلس مبنی بر واردات میوههای گران قیمت به کشور، گفت: واردات میوههای گران قیمت به کشور از سوی وزارت بازرگانی صورت نگرفته، بنابراین این وزارتخانه این تذکر را قبول ندارد، البته این کار در اقتصاد آزاد بیمفهوم نیست، چراکه طبق تعریف، اقتصاد آزاد به این معنا است که هرکسی هرچیزی را که مایل است، بتواند وارد کند.
وزارت بازرگانی از واردات میوههای لوکس به بازار حمایت نمیکند و در این موضوع نقشی ندارد، بنابراین تذکر نمایندگان به این وزارتخانه مبنی بر ورود میوه گران قیمت را قبول ندارد.
محمدصادق مفتح، معاون وزیر بازرگانی، در جمع خبرنگاران در حاشیه افتتاحیه نمایشگاه اپتیک درخصوص تذکرات نمایندگان مجلس مبنی بر واردات میوههای گران قیمت به کشور، گفت: واردات میوههای گران قیمت به کشور از سوی وزارت بازرگانی صورت نگرفته، بنابراین این وزارتخانه این تذکر را قبول ندارد، البته این کار در اقتصاد آزاد بیمفهوم نیست، چراکه طبق تعریف، اقتصاد آزاد به این معنا است که هرکسی هرچیزی را که مایل است، بتواند وارد کند. وی، افزود: در شرایط فعلی کشور ممکن است انگور ۲۰ هزار تومانی نیز متقاضی داشته باشد، بنابراین واردکننده نیز آن را وارد میکند و میفروشد. اما آن چیزی که ممکن است باعث گله شود کمک دولت به این گونه واردات است که دولت، هیچگونه کمکی برای واردات میوههای گران قیمت به واردکنندگان انجام نداده و با واردات این گونه میوه نیز موافق نیست.
مفتح، گفت: به طور کلی واردات میوه در الویت کار وزارت بازرگانی نبوده و میوهای که بومی کشور است مورد حمایت قرار میگیرد، این درحالی است که تولید این گونه میوهها بیش از نیاز کشور بوده و حتی صادرات نیز صورت میگیرد، به نحوی که سال گذشته حدود ۳۰۰هزارتن صادرات میوه صورت گرفته، بنابراین نه تنها واردات میوه، مورد حمایت وزارت بازرگانی نیست، بلکه میوههای لوکس و فانتزی نیز وارد نخواهد شد.
وی، در خصوص سیب زمینی تصریح کرد: سیب زمینی در حال واردات به کشور است و در چند روز اخیر نیز کشور شاهد کاهش قیمت سیب زمینی بوده، البته افزایش قیمت این محصول نیز ناشی از این تاخیر در برداشت کشت بهاره به دلیل بارندگیهای اخیر است.
معاون وزیر بازرگانی، گفت: در حال حاضر هم محصول بهاره سیبزمینی در حال ورود به بازاراست هم واردات نیز از کشورهای ترکیه و پاکستان در حال انجام است.
معاون وزیر بازرگانی در خصوص واردات شکر، گفت: اینکه چرا شکر در انبارها مانده است، سوالی بزرگ است، ضمن اینکه شکر تولیدی ایران نیز گرانتر از شکر تولیدی برزیل است.
وی، در خصوص حمایتهای دولت از محصول شکر تولیدی گفت: دولت معتقد به حمایت مفهومدار است که بر این اساس، یکی از راههای حمایت نیز استقرار سیستمهای به زراعی برای بالابردن راندمان کار و تولید بیشتر و با کیفیتتر است.
مفتح، گفت: مردم حتما بحران سال ۸۴ که کشور با مشکل گرانی و کمبود شکر مواجه بود فراموش نکردهاند، بنابراین مشکل شکر، مشکل چندساله نیست.
وی، در پاسخ به سوالی مبنی بر بودجه در نظر گرفته شده برای اصناف در راستای فروشهای فوق العاده، گفت: حدود ۴۷۰۰ میلیارد ریال بودجه در نظر گرفته شده که البته برای واگذاری کامل طرح فروشهای فوقالعاده به اصناف بسته به موضوع، اعتبار قابل تخصیص است.
ارسال نظر