اتاق بازرگانی ایران برای برقراری روابط اقتصادی و نیز تشکیل اتاق مشترک بازرگانی با مصر اعلام آمادگی کرد. به گزارش «ایسنا» مسعود دانشمند، نایب‌رییس شورای مشترک ایران و مصر، در این زمینه گفت: مصری‌ها علاقه‌مندی بسیاری برای گشودن فصل جدیدی از روابط اقتصادی نشان می‌دهند اما عمده روابط در حال حاضر تحت‌تاثیر روابط سیاسی قرار گرفته است.

وی عنوان کرد: مبادلات دو طرفه ایران و مصر در شرایط فعلی به شکل غیرمستقیم ادامه دارد. رابطه سیاسی دو کشور ایران و مصر در حد حافظ منافع است و حتی در حد کاردار نیز تعریف نشده است چرا که لزوم برقراری روابط اقتصادی، برقراری حداقل روابط، یعنی رابطه کارداری است. نایب‌رییس شورای مشترک ایران و مصر درباره نوع تبادلات دو کشور عنوان کرد: طیف وسیعی از محصولات پتروشیمی، ماشین‌آلات راه‌سازی، قطعات ایران در بازار مصر از فرصت حضور برخور دارند و از سویی نیز ایران می‌تواند برنج، مواد اولیه نساجی، دانه‌های روغنی را از این کشور تامین کند که در حال حاضر همه این مبادلات از طریق واسطه‌ انجام می‌شود. وی درباره میزان این مبادلات گفت: آمار رسمی در این زمینه وجود ندارد اما مصری‌ها معتقدند که مجموعه مبادلات دو کشور در شرایط فعلی بالغ بر نیم میلیارد دلار است!

او همچنین با استقبال از سخنان رییس جمهور درباره کشور مصر تصریح کرد: سخنان رییس‌جمهور از یک واقع‌گرایی در جهان نشات می‌گیرد ایران و مصر به عنوان جهان اسلام به هم نزدیکتر و از نظر نوع تولیدات نیز می‌تواند بازار یکدیگر را پوشش دهند و در صحنه‌های سیاسی اقتصادی اثرگذار باشند. با وجود گذشت ۲۷سال از قطع روابط دو کشور، هیج تلاش جدی برای برقراری روابط اقتصادی و سیاسی انجام نشده بود اما با اظهار نظر اخیر رییس‌جمهور کشورمان که در سفر هفته گذشته وی به امارات و عمان مطرح شد افق روشنی برای برقراری روابط اقتصادی دو کشور پیش‌بینی می‌شود. در عین حال علینقی خاموشی، رییس اتاق بازرگانی ایران، نیز از تشکیل زودهنگام اتاق مشترک ایران و مصر به محض برقراری روابط سیاسی خبر داد. وی با اعلام آمادگی اتاق ایران برای برقراری روابط اقتصادی از سخنان رییس‌جمهور نیز استقبال کرد و افزود: برنامه‌هایی برای همکاری همه جانبه اقتصادی در شورای مشترک ایران و مصر در دست بررسی است که با تصمیم نهایی دولت اجرا خواهد شد.