چهارمین نمایشگاه بینالمللی محصولات حلال در کوالالامپور برگزار شد
هدفگیری بازار ۶۰۰میلیارد دلاری
گروه بازرگانی - این جا کوالالامپور است، یکی از مهمترین شهرهای شرق آسیا. چهارمین نمایشگاه محصولات غذایی حلال در حال برگزاری است. صدها شرکت از چهار گوشه جهان به این شهر آمدهاند تا بازار پرمصرف کالاهای حلال را هدفگیری کنند، بازاری که گفته میشود در بر گیرنده ۸/۱میلیارد نفر است و چرخش تجاری آن سالانه ۶۰۰میلیارد دلار تخمین زده شده است. طرح راهاندازی تولید و تجارت محصولات حلال در سال ۱۹۸۲ در دولت وقت مالزی تنظیم شد: طرحی که هم هوشمندانه بود و هم از نظر اقتصادی، راهبردی. در حال حاضر در مالزی بیش از ۴۵۰شرکت، برنامه کاری خود را معطوف به همین نوع محصولات کردهاند و همچنانکه نخستوزیر مالزی گفته است، این کشور در پی آن است که به مرکز تولید و تجارت محصولات حلال در جهان تبدیل شود. چهارمین نمایشگاه بینالمللی محصولات حلال، در کوالالامپور از روز پنجشنبه با حضور ۵۰۰شرکت از ۲۷کشور در حال برگزاری است.
نخستوزیر مالزی در مراسم گشایش این نمایشگاه که شماری از وزرا، مسوولان دولتی و سفرای خارجی حضور داشتند، بر تعهد خود و دولتش در جهت تقویت توسعه صنعت حلال در سطح ملی و بینالمللی تاکید کرد.
عبدا... احمد بداوی افزود: مالزی با تعیین چارچوبهای لازم در جهت توسعه بخش حلال، قصد دارد به مرکز صنعت حلال در جهان تبدیل شود. بداوی لازمه رسیدن به این هدف را تدوین اصول قانونی، استانداردها و نیز روندهای صدور تاییدیههای حلال دانست و تاکید کرد که مالزی به سرعت در این زمینهها در حال پیشرفت است.
وی مارک حلال و دستیابی به استانداردهای آن را برای تولیدکنندگان لازم دانست ولی به آنها توصیه کرد تنها به این استانداردها بسنده نکرده و در جهت دستیابی به بالاترین درجات در تولیدات خود به لحاظ امنیت، بهداشت و کیفیت تلاش کنند.
نخستوزیر مالزی در ادامه سخنرانی خود یکی از مهمترین نیازهای حال حاضر صنعت حلال را استقرار زنجیرههای اختصاصی و مناسب توزیع با رعایت استانداردهای حلال دانست. وی زنجیرههای فعلی توزیع را که در واقع مخصوص محصولات غیرحلال است ناتوان از حفظ کیفیتهای اختصاصی محصولات حلال دانست.
نخستوزیر مالزی در همین راستا، علاوه بر حملونقل، بر ضرورت تشکیل خدمات انبارداری، بستهبندی و توسعه اطلاعرسانی و ارتباطات که برای محصولات حلال به طور اختصاصی عمل کنند، تاکید کرد. وی با اشاره به ارزش ۶۰۰میلیارد دلاری بازار حلال، اهمیت فراوانی برای زیر بخش ۵درصدی لجستیک در این بازار قایل شد.
نخستوزیر مالزی در بخش دیگری از سخنانش از بندر «روتردام» به عنوان تنها بندر اروپایی که برای توزیع محصولات حلال تمهیدات اختصاصی در نظر گرفته تشکر کرد و افزود: روتردام دروازهای برای دستیابی به بازار ۳۰میلیون نفری مسلمانان مقیم اروپا است که ارزش سالیانه آن حدود ۴۵میلیارد دلار آمریکا تخمین زده میشود.
وی حلال را مفهومی برتر از محصولات خوراکی و نوشیدنی دانست که شامل مواردی همچون دارو، افزودنیها، محصولات بهداشتی و مهمتر از همه خدمات نیز هست. بداوی اعلام کرد مالزی قصد دارد از فرصتهای بینظیری که در حال حاضر در زمینه صدور خدمات حلال وجود دارد به خصوص مواردی همچون صدور تاییدیههای حلال، تستهای آزمایشگاهی و ارایه خدمات مشاورتی حلال به نحو مطلوب استفاده کند.
بداوی و «رفیده عزیز» وزیر صنعت و تجارت بینالمللی مالزی روز پنجشنبه پس از آیین افتتاحیه، از غرفههای ایران در چهارمین نمایشگاه بینالمللی حلال مالزی دیدن کردند.
بداوی و وزیر تجارت مالزی که از سوی مهدی خندقآبادی، سفیر ایران در مالزی همراهی میشدند، با حضور در غرفههای ۱۴شرکت ایرانی حاضر در این نمایشگاه، با دستاندرکاران محصولات حلال ایران گفتوگو کردند.
از سوی دیگر به گزارش ایرنا، نمایشگاه بینالمللی حلال مالزی در حالی با حضور نمایندگان بخش خصوصی و مسوولان دولتی کشورهای شرکتکننده در کوالالامپور آغاز بهکار کرد که نمایندهای از وزارت بازرگانی ایران در آن حضور ندارد.
یکی از کارشناسان بخش اقتصادی سفارت ایران در این خصوص تاکید کرد که سفارت ایران پیش از این از مسوولان وزارت بازرگانی برای حضور در این نمایشگاه دعوت کرده بود. محصولات غذایی ایران در نمایشگاه بینالمللی حلال مالزی، با استقبال خوب شهروندان مسلمان مالزیایی و بازدیدکنندگان این نمایشگاه روبهرو شده است.
خرما، نوشابه، گز، پسته و زعفران ایرانی از محصولاتی هستند که توجه بازدیدکنندگان، تجار و بازرگانان خارجی را به خود جلب کردهاند.
یکی از بازرگانان مالزیایی که در کار صادرات مواد غذایی فعالیت دارد تاکید کرد که چنانچه بستهبندیهای صادراتی محصولات ایران در مقایسه با کیفیت آن پیشرفت کند، حرفهای زیادی در بازارهای جهانی خواهد داشت. موهاد اپدال، رعایت استاندارهای بستهبندی محصولات غذایی را از مهمترین عوامل موفقیت در بازار رقابت و صادرات جهانی دانست. وی عدم حضور موفق مواد غذایی کشورمان در بازارهای جهانی را به عواملی چون تبلیغات ضعیف، عدم ارتباط پیوسته با شبکههای صادرات و توزیع جهانی و همچنین کمرنگ بودن حضور شرکتهای ایرانی در نمایشگاههای بینالمللی مرتبط میداند. بیگمان حضور شرکتها و محصولات ایرانی در نمایشگاههای بینالمللی مواد غذایی میتواند در معرفی بیشتر این کالاها که در برخی از موارد قابل رقابت با کالاهای مشابه خارجی خود است، موثر باشد.
متاسفانه بیشتر شرکتهای ایرانی حاضر در نمایشگاه مالزی، غرفههای خود را با پوسترهای تبلیغاتی به زبان فارسی تزیین کردهاند که این عمل نمیتواند برای تلاشهای آنان در ارتباط با مشتریان خارجی تاثیرگذار باشد. عدم همراهی یک مترجم مسلط به زبان انگلیسی نیز برای شماری از غرفههای ایرانی حاضر در نمایشگاه کوالالامپور مشکل ایجاد کرده است. در کنار این نمایشگاه، نشست دو روزه محصولات حلال جهانی (WHF) نیز با حضور ۹۰۰شرکتکننده از ۳۰کشور دنیا، برپا شد.شعار این نشست «هماهنگسازی بازار جهانی محصولات حلال» بود و نمایندگان چین و امارات نقش برجستهای در آن داشتند.
نمایشگاه کوالالامپور تا روز دوشنبه ادامه دارد.
ارسال نظر