معاون وزیر بازرگانی:
زمان انحصارطلبی در اتاقهای بازرگانی تمام شده است
معاون وزیر بازرگانی گفت: پیام اصلی ششمین دوره انتخابات اتاقهای بازرگانی این است که زمان یک جانبه گرایی، تمامیت خواهی و انحصارطلبی گذشته است چه انتخابات اتاقهای بازرگانی در دوم اسفند سال ۸۵ باشد و چه انتخاب هیاترییسه اتاق تهران و چه فردا در انتخاب هیاترییسه اتاق ایران! زیرا در شرایط حاضر نمیتوان اتاق را به شکل یک بعدی و انحصاری اداره کرد. دکتر شجاعالدین بازرگانی، معاون هماهنگی و امور مجلس وزیر بازرگانی، در گفتوگو با «ایسنا» با ارزیابی روند برگزاری انتخابات اتاقهای بازرگانی تهران از ابتدا تا مرحله انتخابات هیاترییسه عنوان کرد که روند انتخابات نسبت به گذشته مطلوبتر بوده و مقایسه آن با دورههای قبلی بیانگر طی روند منطقیتری است.
معاون وزیر بازرگانی در پاسخ به این سوال که دلیل اصرار دولت برای گرفتن سهم از هیاترییسه اتاق بازرگانی چه بوده است؟ با اشاره به تلاش وزارت بازرگانی برای برپایی انتخابات در فضای رقابتی گفت: به عنوان بخشی از بدنه دولت در فرآیند انتخابات نشان دادیم که مواضع قانونی، اصولی و کاملا غیر جانبدارانه را دنبال میکنیم که این واقعیت از زبان همه جریانات حاضر در روند انتخابات در رسانهها منعکس شد بنابراین اعتقادی به دخالت دولت به شکلی که از سوی برخی بیان میشود نداریم.
وی درباره چرایی سهم خواهی دولت از هیاترییسه اتاق تهران نیز توضیح داد: بر اساس قانون اتاقهای بازرگانی از ۶۰ عضو هیات نمایندگان اتاق تهران ۲۰ نماینده آن دولتی است و نمیتوان منکر آن بود، از سویی نیز معتقدم نباید بین دولت و ملت خط کشی شود چراکه در زمان مطرح شدن منافع ملی این خطکشیها محو و کم رنگ میشوند و همکاری مفهوم مییابد.
وی به این سوال که آیا سهم خواهی دولت از هیاترییسه با هدف تعامل با بخش خصوصی بوده است؟ پاسخ داد: این یک تکلیف قانونی است که عقلانیتی بر آن حاکم است، از سویی ما در فضای بسته کار نمیکنیم یعنی اتاق برای اتاق و دولت برای دولت نیست و در فرآیند اقتصاد هر کشوری فعالان اقتصادی بخشهای مختلف با سلایق متفاوت فعالیت دارند که این اختلاف سلیقه نه تنها بازدارنده نیست بلکه میتواند مکمل همدیگر نیز باشد.
بازرگانی در پاسخ به این سوال که چرا با وجود تاکید دولت در مورد حضور حداکثری سلایق مختلف برای اداره اتاق بازرگانی در عمل چنین چیزی را شاهد نبودیم؟ اظهار کرد: رکن تصمیمگیری در اتاقهای بازرگانی هیات نمایندگان است نه هیاترییسه! گرچه هیاترییسه اتاق نیز در مدیریت آن نقش موثری دارد اما رکن اصلی و تاثیرگذار هیات نمایندگان است، لذا وقتی هیات نمایندگان با ترکیبی از دیدگاههای مختلف شکل گرفته قطعا نمیتوان کتمان کرد که چنین اتفاقی در نتیجه تلاشهای اصولی دولت نبوده است، به طوریکه در حال حاضر اتاق با ترکیبی از دیدگاههای متفاوت و مختلف شکل گرفته است که نتایج آن برای اقتصاد کشور مبارک خواهد بود.
وی در مورد رای سازمانی از سوی ۲۰ نماینده دولتی و تاثیر آن در نتایج انتخابات گفت: شاید قضاوت ظاهری چنین نشان دهد! ولی نباید این گونه رفتار کنیم که اگر نتایج به نفع ما بود مصادره به نفع کنیم و تقدیر و تشکر! و در غیر این صورت شدیدترین انتقادات را مطرح کنیم، کاری که پس از انتخابات دوم اسفند ماه انجام گرفت و شاهد تقدیر و تشکرهای جریانی بودیم که در حال حاضر شدیدترین انتقادها را دارند، حال تصور نمیکنید این گونه تناقضگوییها منطقی نیست؟
معاون وزیر بازرگانی درباره نحوه برگزاری انتخابات هیاترییسه اتاق تهران تاکید کرد: افرادی که کاندیدای هیاترییسه شدند باید افراد شناخته شده و شاخص میبودند تا اعضای هیات نمایندگان براساس شناخت به آنها رای میدادند که این یک امر طبیعی است، لذا با وجود این که همه این موارد نسبی است، ریز شدن در انتخاباتی که در دو ساعت شکل میگیرد چندان هم ره به جایی نمیبرد! نمایندگان دولت در اتاق که غالبا از معاونان، مدیران ارشد هستند و افرادی صاحب اندیشه و تحلیلاند که بر اساس مصلحت اندیشی انتخاب کردند و به افراد شناختهشدهتر رای دادهاند.
وی به تمجیدکنندگان قبلی و منتقدان فعلی توصیه کرد: فضای رقابتی را دنبال و جلسات اتاق را در فضایی برگرفته از تعامل و تعادل پیش ببرند و با کنار گذاشتن خواستگاهها و جناحبندیها، توقعات حداکثری را مقداری منطقی کنند.
وی خطاب به گروههای حاضر در اتاقهای بازرگانی گفت: آقایان نیم نگاهی هم به وزن و اقبال خود در نزد بخش خصوصی واقعی داشته باشند و از زبان تمامی آنان سخن نگویند و خانه اقتصادی را به عرصه سیاست بازی و مبادلات فرصت سوز تبدیل نکنند.
وی با اشاره به مصوبه شورای عالی نظارت مبنیبر درخواست از هیاترییسه اتاق بازرگانی مبنیبر تدوین برنامه راهبردها و ارائه پیشنهاد برای تغییر قانون اتاقهای بازرگانی گفت: تاکنون کمترین اقدامی انجام نشده و هیچ برنامه و پیشنهادی نیز برای تغییر قانون ارائه نشده است ولی همین فعالان انتخابات برای جابهجای دو نفر زمین و زمان را به هم ریخته و داد و فغان میکنند! بنابراین معتقدم با این روند اگر تحولی ایجاد نشود و اقدامات اساسی در سیاستها و راهبردها انجام نگیرد نباید توقع داشت که اتاقها در دوره جدید نیز در تقویت بخش خصوصی موثر باشند.
ارسال نظر