جزئیات تجارت خارجی در ۵ ماه گذشته منتشر شد
صادرات غیر نفتی از ۷/۱۵ میلیارد دلار گذشت
گروه بازرگانی- آمار تجارت خارجی کشور در بخش واردات و صادرات در ۵ ماهه سالجاری به رقم ۳۷ میلیارد و ۶۱۷ میلیون دلار رسید.
براساس آمار منتشره از سوی دفتر فناوری اطلاعات و ارتباطات گمرک در این مدت ۳۰ میلیون و ۲۶۹ هزار تن کالا با احتساب میعانات گازی به ارزش ۱۵ میلیارد و ۷۲۷ میلیون دلار صادر و ۱۵ میلیون و ۷۷۴ هزار تن کالا به ارزش ۲۱ میلیارد و ۸۹۰ میلیون دلار وارد شده است.
گروه بازرگانی- آمار تجارت خارجی کشور در بخش واردات و صادرات در ۵ ماهه سالجاری به رقم ۳۷ میلیارد و ۶۱۷ میلیون دلار رسید.
براساس آمار منتشره از سوی دفتر فناوری اطلاعات و ارتباطات گمرک در این مدت 30 میلیون و 269 هزار تن کالا با احتساب میعانات گازی به ارزش 15 میلیارد و 727 میلیون دلار صادر و 15 میلیون و 774 هزار تن کالا به ارزش 21 میلیارد و 890 میلیون دلار وارد شده است.
این گزارش میافزاید: وزن و ارزش کل صادرات غیرنفتی به ترتیب ۹۹/۷ درصد، ۷۸/۱۱ درصد کاهش داشته است. این درحالیست که واردات در این مدت به لحاظ وزنی ۲۰/۱۲ درصد افزایش؛ اما از حیث ارزش ۲۳/۸ درصد کاهش نشان میدهد. در این مدت از مجموع صادرات غیرنفتی ۳ میلیارد و ۱۴۲ میلیون دلار به میعانات گازی، ۴ میلیارد و ۶۲۱ میلیون دلار به محصولات پتروشیمی و ۷ میلیارد و ۹۶۴ میلیون دلار به سایر کالاها اختصاص داشت. براساس این گزارش، هرچند که آمار صادرات میعانات گازی و محصولات پتروشیمی در ۵ماهه سالجاری کاهش داشته است؛ اما صادرات سایر کالاها ۱۷/۲۳ درصد افزایش داشته است که ۶۴/۵۰ درصد از ارزش کل صادرات را در این مدت به خود اختصاص داد.
5 قلم عمده واردات
شمش از آهن و فولاد و غیرممزوج با ۸۷۳ میلیون دلار، گندم سخت به غیر از گندم دامی با ۸۷۲ میلیون دلار، کنجاله و سایر آخالهای جامد از دانه سویا با ۶۹۹ میلیون دلار، دانه ذرت دامی با ۶۹۴ میلیون دلار و برنج نیمهسفیدشده یا برنج کامل سفیدشده با ۵۱۳ میلیون دلار ۵ قلم عمده واردات در ۵ ماهه سالجاری بودهاند. این گزارش میافزاید: از مجموع صادرات غیرنفتی ۳ میلیارد و ۶۵۱ میلیون دلار آن به ۵ قلم فوقالذکر اختصاص داشت.
کشورهای عمده صادرکننده کالا به ایران
بیشترین میزان واردات کالا در ۵ ماهه سالجاری از کشور اماراتمتحده عربی صورت گرفته است که به میزان ۴ میلیارد و ۴۳۱ میلیون دلار بوده است. پس از آن بیشترین میزان واردات از کشورهای چین با رقم ۲ میلیارد و ۹۳۶ میلیون دلار، ترکیه با ۲ میلیارد و ۱۷۸ میلیون دلار، جمهوری کره با یک میلیارد و ۸۸۶ میلیون دلار و سوئیس با یک میلیارد و ۱۹۱ میلیون دلار صورت گرفت.
3 قلم عمده صادرات
پروپان مایعشده با ۵۴۰ میلیون دلار، پلیاتیلن گریدفیلم با ۵۱۷ میلیون دلار و بوتان مایع شده با ۴۵۳ میلیون دلار، ۳ قلم عمده کالاهای صادراتی در ۵ماهه سالجاری بودهاند.
کشورهای عمده خریدار کالاهای ایرانی
بیشترین میزان صادرات در ۵ ماهه سالجاری به کشورهای عراق با ۲ میلیارد و ۴۱۶ میلیون دلار، چین با ۲ میلیارد و ۷۸ میلیون دلار، اماراتمتحده عربی با یک میلیارد و ۵۹۲ میلیون دلار، افغانستان با یک میلیارد و ۱۱۵ میلیون دلار و هند با ۸۶۳ میلیون دلار بوده است. این گزارش میافزاید: در مجموع ۶۴ درصد از صادرات کشور به ۵ کشور فوقالذکر صورت گرفت.
رشد چهار برابری سهم آسیا از صادرات غیرنفتی
در این مورد حمید صافدل، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت از سهم چهار برابری آسیا از صادرات غیرنفتی ایران در ۳ سال گذشته نسبت به سالهای پیشتر خبر داده و گفته است: این رقم از ۶/۱۵ میلیارد دلار به ۶۹ میلیارد دلار تا پایان سال ۹۰ رسیده است. به گفته صافدل سهم اروپا از صادرات غیرنفتی ایران نیز از ۴/۷ میلیارد دلار در سالهای ۱۳۷۴ تا ۸۰ به حدود ۱۰ میلیارد دلار تا پایان سال ۹۰ رسید و قاره آفریقا نیز شاهد رشد چشمگیر از ۴۲۵ میلیون دلار به ۱/۲ میلیارد دلار بوده است.
کاهش واردات در 3 سال گذشته
رییس کل سازمان توسعه تجارت همچنین با اشاره به کاهش واردات در فاصله سالهای ۸۸ تا۹۰ گفت: بر اساس اهداف برنامه این میزان باید به ۱۳۵ میلیارد دلار و ۴۰۰ میلیون دلار میرسید که با کاهش یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلاری به ۱۳۴ میلیارد دلار تنزل یافت.
او در عین حال به کاهش ثبت سفارش در چهار ماه نخست سال 91 نسبت به مدت مشابه سال گذشته اشاره و عنوان کرد: تعداد ثبت سفارشهای صورت گرفته در سال گذشته 110 هزار و 730 مورد با رقم 32 میلیارد دلار بود، حال آنکه این میزان از ابتدای سال 91 تا پایان تیرماه به 95 هزار و 121 ثبت سفارش به رقم 23 میلیارد دلار کاهش یافت. علاوه بر این صافدل افزایش تقاضا برای برپایی نمایشگاههای داخلی را نشان از رشد تجارت داخلی دانست و گفت: تاکنون برای 114 درخواست، مجوز برگزاری 17 نمایشگاه صادر شده که از این تعداد 14 نمایشگاه برپا شد.
ارسال نظر