فراسو
دشواریهای الحاق ایران به WTO
این مطلب را نماینده ثبت برندهای ایران در سازمان تجارت جهانی بیان کرد و در خصوص روند عضویت ایران در سازمان تجارت جهانی (WTO) گفت: هماکنون پایان مهلت ۱۰ ساله عضویت ناظر ایران در این سازمان است و بعید است با توجه به تحریمها، ایران در آیندهای نزدیک عضو فعال این سازمان شود، زیرا قرار نداشتن در شرایط تحریم از شروط الحاق به سازمان تجارت جهانی است و عملا شاید پنج سال دیگر عضویت نظارتی ایران در این سازمان مطرح شود.
گروه بازرگانی - «هماکنون پایان دوره ۱۰ ساله عضویت ناظر ایران در این سازمان است و بعید است با توجه به تحریمها، ایران در آینده نزدیک عضو فعال این سازمان شود.»
این مطلب را نماینده ثبت برندهای ایران در سازمان تجارت جهانی بیان کرد و در خصوص روند عضویت ایران در سازمان تجارت جهانی (WTO) گفت: هماکنون پایان مهلت ۱۰ ساله عضویت ناظر ایران در این سازمان است و بعید است با توجه به تحریمها، ایران در آیندهای نزدیک عضو فعال این سازمان شود، زیرا قرار نداشتن در شرایط تحریم از شروط الحاق به سازمان تجارت جهانی است و عملا شاید پنج سال دیگر عضویت نظارتی ایران در این سازمان مطرح شود. عظیم فضلی پور در خصوص وضعیت برندسازی در ایران نیز گفت: ما هماکنون در دوره چهارم تجارت در جهان به سر میبریم و در این دوره باید به دنبال ثبت برندهای جهانی از طرف کشورمان باشیم، زیرا تاکنون کمتر از ۶۰ برند در ایران به ثبت جهانی رسیده است.
به گفته نماینده اتحادیه اروپا در برنامه مدیریت شایستگی (EBCM)، برخی برندهای معروف ایرانی اعلام میکنند که ثبت جهانی هستند، اما واقعیت این است که ثبت جهانی نشده اند؛ برای مثال، زعفران، پسته و فرش اینها جزو کالاهای استراتژیک و جغرافیایی کشور ایران هستند، اما تاکنون یک مورد درخواست از ایران برای ثبت جهانی این کالاهای استراتژیک صورت نگرفته است و دولت باید این موضوع را پیگیری کند.
حکیم عطار، رییس شورای سیاست گذاری همایش استاندارد، کیفیت و تولیدات صادراتی که چهارشنبه هفته جاری برگزار میشود نیز گفت: در این همایش ۲۰ بنگاه برندساز کشور با همکاری بخش خصوصی و سازمان توسعه تجارت معرفی خواهند شد تا فرهنگ برندسازی در ایران و ثبت برندها در جهان رونق گیرد. به گفته او، هماکنون کشور در شرایط خاص اقتصادی و تجاری قرار دارد و تحریمهای نظام سلطه، رکود جهانی و مشکلات بانکی گریبان گیر بخش تولید کشور است. او همچنین اظهار کرد: عدم شفافیت سیاستهای اقتصادی و نوسانات شدید نرخ ارز، شرایط سختی را برای کالاها و صادرات آن به وجود آورده و بر این اساس قصد داریم مشکلات تولیدات صادراتی و مباحث مرتبط با تشکلها و واحدهای صنفی را در این همایش بررسی کنیم.
علی صادقی، نماینده بخش خصوصی نیز در این نشست با اذعان به اینکه هماکنون در شرایط عادی اقتصادی قرار نداریم، خاطرنشان کرد: تولیدکنندگان ما نمیتوانند محصولات خود را با بستهبندی ایرانی در جهان ارائه کنند و در این شرایط، کشورهایی چون ترکیه بیشترین بهرهبرداری را انجام داده و محصولات ما را با بستهبندی خود به دیگر کشورها صادر میکنند. او بر پیچیدهتر شدن شرایط صادراتی کشور تاکید کرد.
ارسال نظر