اظهار امیدواری به توافق ایران و کره جنوبی

گروه بازرگانی- در پی بروز برخی چالش‌ها در رابطه تجاری ایران و کره دبیرکل اتاق تهران در تحلیلی نسبت به توافق دو کشور بر سر همکاری‌های اقتصادی اظهار امیدواری کرد. محمدمهدی راسخ معتقد است، این کره‌ای‌ها هستند که از قطع همکاری زیان می‌بینند. عضو هیات نمایندگان اتاق تهران با اشاره به صادرات ۷ میلیارد دلاری کره به ایران می‌گوید: در صورتی که رابطه دو کشور قطع شود، صادرات ۷ میلیارد دلاری و منافع بیش از دو هزار شرکت کره‌ای به خطر می‌افتد. او می‌گوید: سیاست کره جنوبی ارتباط اقتصادی با سایر کشورهای جهان است و دولتمردان کره همواره سعی کرده‌اند این کشور را به شریک تجاری مطمئن با دیگر کشورها تبدیل کنند. محمدمهدی راسخ معتقد است: استراتژی کشور کره توسعه صادرات است و این سیاست می‌طلبد که با همه کشورها رابطه خوبی برقرار باشد.

تحریم اخیر نفت ایران از سوی کره نیز بدون شک به دلیل فشار کشورهای غربی و آمریکا برای پیروی از سیاست‌های تحریمی علیه ایران بوده است، اما کشور کره از این دنباله‌روی زیان اقتصادی می‌بیند.

دبیرکل اتاق تهران می‌گوید: ایران نیز از جمله کشورهای مورد علاقه جمهوری کره به لحاظ تامین بخش عمده‌ای از انرژی مورد نیاز صنایع این کشور است تا آنجا که طی سال‌های اخیر نزدیک به ۱۰ درصد انرژی این کشور را ایران تامین کرده است.

ایران اعلام کرده است که درصورت اقدام کشور کره برای توقف واردات نفت ایران، در اقدامی متقابل واردات کالاهای کره‌ای را به طور کامل متوقف خواهد کرد. دبیرکل اتاق تهران معتقد است اقدام ایران می‌تواند زیان قابل توجهی به شرکت‌های کره‌ای وارد کند. دراین صورت منافع بیش از دو هزار شرکت کره‌ای که با ایران مراوده تجاری دارند به خطر می‌افتد و بیش از همه شرکت‌های کوچک و متوسط این کشور متضرر خواهند شد.

راسخ در این زمینه می‌گوید: بخش خصوصی کره آسیب بیشتری نسبت به بخش خصوصی ایران می‌بیند؛ چرا که اقتصاد کشور جمهوری کره بر پایه اقتصاد آزاد است و بخش خصوصی این کشور در پیشانی مراودات و مناسبات تجاری قرار دارد. محمدمهدی راسخ در پایان اظهاراتش به مقامات کره‌ای توصیه کرد که با در نظر گرفتن منافع ملی دو کشور، اسیر بازی‌های سیاسی نشوند و بخش خصوصی ایران و کره را از مزایای یک رابطه بادوام و پایدار محروم نکنند.