شبنم بهرامی*

تحول بزرگی که در نظام اقتصادی کشور آغاز شده است، این تکلیف را به عهده مسوولان می‌گذارد که موانع را از سر راه مشارکت مردم در مدیریت اقتصاد بردارند. در این میان، اتاق‌های بازرگانی سراسر کشور به سهم خود می توانند مشارکت فعالی در پیگیری و مدیریت این تحول داشته باشند. در این بین، با توجه به شمار چهار هزار و پانصد نفری زنان بازرگان عضو اتاق‌های سراسر کشور و افزایش روزبه‌روز این تعداد، بدون شک باید انتظار داشت که حضور زنان در هیات نمایندگان اتاق‌های بازرگانی کشور افزایش یابد. امری که عملا در صورت خودداری زنان دارای کارت بازرگانی از ثبت نام برای حضور در انتخابات امکان پذیر نخواهد شد.

باید گفت که زنان عضو اتاق‌های بازرگانی از سال ۱۳۸۱، یعنی همزمان با برگزاری پنجمین دوره هیات نمایندگان اتاق‌های بازرگانی کشور، فرصت آن را یافتند تا با ثبت نام و حضور در انتخابات به هیات نمایندگان اتاق‌های بازرگانی تهران، اهواز و ساری راه یابند.

این روند در ششمین دوره هیات نمایندگان اتاق‌های بازرگانی سیر صعودی داشت؛ به طوری که در انتخابات سال ۱۳۸۵، زنان بازرگان از اتاق‌های تهران، ساری، اهواز، خرم‌آباد، یاسوج، بیرجند، شیراز، اصفهان و خراسان برای شرکت در انتخابات حضور یافتند که در نهایت موفق شدند از اتاق‌های اهواز، ساری، تهران، خرم آباد و یاسوج به هیات نمایندگان اتاق‌های بازرگانی راه پیدا کنند. حتی برای اولین بار یک زن به عنوان نماینده تشکل‌ها از «انجمن کشتیرانی و خدمات وابسته ایران» فرصت آن را یافت که به هیات نمایندگان اتاق ایران راه یابد.

حال که در آستانه برگزاری هفتمین دوره انتخابات اتاق‌های بازرگانی سراسر کشور قرار داریم، انتظار می‌رود که شاهد حضور پررنگ‌تر زنان بازرگان کشور در جریان این انتخابات باشیم. البته باید به این نکته نیز توجه داشت که این امر امکان‌پذیر نخواهد شد، مگر آنکه مسوولان اتاق‌ها و روسای گروه‌های تصمیم‌گیرنده در انتخابات، حمایت جدی از حضور زنان فعال بخش خصوصی در ساختار اتاق بازرگانی را در دستور کار خود قرار دهند.

*عضو هیات مدیره انجمن ملی زنان کارآفرین