طرح بیمه قالیبافان از اول دی ماه اجرا می‌شود

گروه بازرگانی- رییس مرکز ملی فرش ایران با بیان اینکه از اول دی‌ماه طرح بیمه قالیبافان در کل کشور اجرا می‌شود، گفت:‌ با در نظر گرفتن اقدامات تشویقی، تولیدکنندگانی که از طرح شناسنامه‌دار کردن فرش استفاده کنند یک درصد جایزه صادراتی دریافت می‌کنند. فیصل مرداسی در گفت‌وگو با «فارس» در واکنش به این سوال که سرانجام بیمه قالیبافان چه شد، اظهار داشت: روز یکشنبه به صورت پایلوت قالیبافان ورامین دفترچه‌های بیمه درمانی خود را دریافت کردند و امیدواریم از اول دی‌ماه این طرح در کل کشور اجرا شود.

وی در پاسخ به این سوال که طرح شناسنامه‌دار کردن فرش دستباف چرا به صورت عملیاتی اجرا نمی‌شود، اظهار داشت: این طرح یک طرح خاص است و ما به جای اقدامات تنبیهی از مشوق‌ها استفاده می‌کنیم.

رییس مرکز ملی فرش ایران گفت: ما به دنبال آن هستیم تا این طرح را در مرحله اول به صورت منطقه‌ای در استان‌های کشور اجرا کنیم و در مرحله دوم طی توافقی که با اتحادیه صادرکنندگان فرش دستباف داشته‌ایم به تولیدکنندگانی که فرش تولیدی خود را شناسنامه‌دار بکنند یک درصد جایزه صادراتی تعلق می‌گیرد.

وزیر رفاه و تامین اجتماعی دولت نهم اواخر سال ۸۷ اعلام کرده بود که قالیبافان از سال ۸۸ زیر پوشش خدمات بیمه تامین اجتماعی قرار می‌گیرند و با اجرای این طرح، قالیبافان از پوشش بیمه بازنشستگی، مستمری بگیری، از کار افتادگی و خدمات درمانی برخوردار می‌شوند.

بر اساس این طرح، قالیبافان، بافندگان فرش و صنایع دستی، استادکاران و کارگران قالی و فرش دستباف بدون کارفرما و با کارفرما، شاغل در کارگاه‌های تک باف قالی و فرش یا زیر پوشش تعاونی‌های قالی، فرش و مجتمع‌های کوچک و بزرگ، همچنین شاغلان صنایع دستی خانگی و کسانی که به صورت تمام وقت در این مشاغل کار می‌کنند، زیر پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار می‌گیرند.

قرار است که ۲۰ درصد حق بیمه قالیبافان را دولت بپردازد و هفت درصد نیز سهم بیمه باشد، اما کارفرما، سه درصد (شامل بیمه بیکاری) را می‌پردازد.

در تبصره یک این طرح، طراحان تابلو و پوستر، پرداخت زنان دستی، چله کشان دستی ماهر، رفـــوگران ماهر و دیگر شاغلان صنایع وابسته به تولید فرش و قالی نیز مشمول این قانون می‌شوند.

وزیر رفاه و تامین اجتماعی اضافه کرد: در تبصره دو این طرح نیز کارگاه‌هاى خانگی در بخش بیمه از کارگاه‌های قانون کار محسوب خواهند شد.