مشاور وزیر جهاد کشاورزی در امور بازرگانی با اعلام اینکه نامه‌های وزیر جهاد کشاورزی به غضنفری به معنای عقب‌نشینی این وزارتخانه نیست، گفت: این نامه‌ها حاوی برنامه‌های وزارت جهاد برای مدیریت واردات بودند که مغایرتی نیز با یکدیگر نداشتند. محمد رضا شافعی نیا در گفت‌وگو با «مهر» با تاکید بر اینکه واردات و عرضه زیاد کالا باعث تثبیت قیمت نمی‌شود، گفت: واردات بیش از نیاز کشور نه تنها در کاهش قیمت موثر نخواهد بود بلکه باعث تخریب زیرساخت‌ها و کاهش تولید و افزایش قیمت در آینده می‌شود.

وی به مشکلات تولید شکر و برنج در کشور اشاره کرد و افزود: واردات بی‌رویه و بی‌برنامه شکر در سال‌های گذشته با ایجاد مشکل در تحویل چغندر قند به کارخانجات منجر به تغییر کشت زمین‌های این محصول شد و برخی از کارخانه‌های تولید شکر را هم به تعطیلی کشاند.

مشاور وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: در سال ۸۶ با وجود شرایط عادی حاکم بر تولید برنج به لحاظ قیمت و میزان تولید، کاهش تعرفه واردات موجبات ورود بی‌رویه این محصول را فراهم کرد که افزایش سرسام‌آور قیمت برنج را نیز به همراه داشت از این رو اصول و مبانی تامین نیاز مردم به کالاهای اساسی از نظر کمی و ارزش، نیاز به یک برنامه‌ریزی مناسب و علمی دارد.

شافعی نیا در خصوص مدیریت واردات اظهار داشت: مبنای قانون افزایش بهره‌وری، ممنوعیت واردات نیست به همین دلیل در برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی به این موضوع اشاره‌ای نشده است، بلکه هدف ثبت سفارش به صورت مدیریت شده است که این عامل برای تولید و مصرف‌کننده اثرگذار خواهد بود.

رییس موسسه جهاد استقلال افزود: بیان مطالبی مانند جلوگیری از واردات و کمبود محصولات، ناشی از به خطر افتادن منافع باد آورده و نظارت نشده برخی از دلالانی است که از بی‌برنامگی بازار و بازاررسانی، سودهای کلانی را به جیب زدند و به همین دلیل با اجرای قانون‌های پیشرفته مخالف هستند.

شافعی نیا در خصوص اینکه وزارت جهاد کشاورزی با حذف برخی از ممنوعیت‌ها از موضع قبلی عقب‌نشینی کرده است، گفت: به کار بردن الفاظی مانند عقبگرد و یا سلب اختیار از وزارت جهاد کشاورزی باعث تضعیف روحیه تولیدکنندگان و در نتیجه کاهش بهره‌وری می‌شود و در اجرای اهداف سند چشم‌انداز و اصل ۴۳ قانون اساسی خدشه وارد می‌کند.

وی افزود: اهداف مورد نظر قانون در یک نظام برنامه ریزی جامع و پلکانی با درنظرگرفتن زمان مورد نیاز محقق می‌شود و در این راستا وزیر جهاد کشاورزی در ۳ نامه جداگانه اما مرتبط، برنامه‌های مدیریت واردات را به وزیر بازرگانی اعلام کرد که متن آنها نیز مغایرتی با هم ندارند.

مشاور وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: این نامه‌ها به صورت متوالی و در امتداد یکدیگر بوده و متن آنها با دید کارشناسی تهیه تدوین شده است.