فاز اول انتقال وزارت بازرگانی از پایتخت کلید خورد

گروه بازرگانی - معاون هماهنگی، توسعه منابع و امور مجلس وزیر بازرگانی می‌گوید: فاز اول خروج برخی شرکت‌های زیرمجموعه این وزارتخانه از تهران کلید خورده است. فریدون احمدی در گفت‌وگو با «مهر» درباره خروج کارکنان شاغل وزارت بازرگانی از تهران به سایر شهرهای کشور گفت: اگرچه نمی‌توان تعداد کارکنانی را که از تهران منتقل خواهند شد تخمین زد؛ اما به نظر می‌رسد استقبال خوبی از سوی کارکنان این وزارتخانه برای انتقال صورت گرفته است.

معاون وزیر بازرگانی همچنین در خصوص انتقال واحدهای زیرمجموعه وزارت بازرگانی از تهران تصریح کرد: وزارت بازرگانی نظیر سایر وزارتخانه‌ها، برنامه انتقال واحدهای خود را از تهران در دستور کار دارد؛ بر این اساس، تعدادی از زیرمجموعه‌ها و شرکت‌های این وزارتخانه بررسی شده‌اند تا از تهران خارج شوند.

وی تصریح کرد: در این فهرست، نام تعدادی از مراکز مطالعاتی، تحقیقاتی و شرکت‌هایی که در خارج از تهران راحت‌تر می‌توانند کار کنند، به چشم می‌خورد که باید مقدمات انتقال آنها پیگیری شود، به علاوه اینکه پرسنل ما نیز نظیر پرسنل سایر وزارتخانه‌ها ثبت‌نام کرده‌اند که موضوع انتقال آنها در حال انجام است.

این عضو شورای تحول اداری با بیان اینکه وزارت بازرگانی شرکت‌های زیادی ندارد و بخش عمده‌ای از آنها، در حال واگذاری هستند از خروج مرکز ملی فرش ایران و شرکت سهامی فرش از تهران خبر داد و گفت: انتقال این مجموعه‌ها به شهرستان‌هایی نظیر کرج، قزوین، اصفهان و سمنان مطرح است که در حال فراهم سازی مقدمات و زیرساخت‌های این انتقال هستیم.

به گفته احمدی شرکت‌های حمل و نقل زیرمجموعه وزارت بازرگانی نیز در حال واگذاری هستند؛ اما اگر روند واگذاری به طول انجامد، مشمول برنامه انتقال از تهران خواهند شد.

امکان انتقال شرکت فرش وجود ندارد

در همین راستا، محمد رضا عابد، رییس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت سهامی فرش ایران ضمن بی اطلاعی از انتقال شرکت سهامی فرش ایران از تهران عنوان کرد: طبق قانون سازمان خصوصی سازی شرکت‌هایی که بر اساس اصل ۴۴ قانون اساسی واگذار می‌شوند، امکان انتقال شان وجود ندارد. عابد در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» با تاکید بر اینکه «شرکت سهامی فرش در حال سپری کردن مراحل خصوصی سازی است و تا پایان سال واگذار می‌شود، بنابراین مشمول انتقال از تهران نمی‌شود» خاطرنشان کرد: در حال حاضر تنها فروشگاه‌های مرکزی و بخش‌های سیاست‌گذاری شرکت سهامی فرش در تهران مستقرند و این شرکت در سراسر کشور ۲۵ شعبه فعال دارد. همچنین محمدحسین داجمر، مدیرعامل شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران به خبرنگار «دنیای اقتصاد» گفت که شرکت کشتیرانی قبلا به خارج از تهران انتقال یافته است. وی توضیح داد: شعب و شرکت‌هایی نظیر خزر و خدمات دریایی به مرور از سال گذشته تاکنون منتقل شده‌اند.وی بیان کرد: شرکت‌هایی که کار عملیاتی و اجرایی را انجام می‌دادند از تهران منتقل شدند و شرکت‌ها و دفاتری که فعالیت‌های بین‌المللی و کار سیاست‌گذاری را انجام می‌دهند و در ارتباط با خارج از کشور هستند در تهران مانده‌اند.داجمر در پاسخ به سوالی در خصوص تاثیر انتقال شرکت‌های کشتیرانی در بهره‌وری این مجموعه گفت: به دلیل اینکه برای انتقال شرکت‌ها کار کارشناسی صورت گرفته و به مرور انتقال پیدا کرده‌اند، در بهره‌وری و عملیات اجرایی آنها اختلالی ایجاد نشده است.فیصل مرداسی، رییس شرکت ملی فرش ایران نیز با ابراز بی اطلاعی از انتقال مرکز ملی فرش بیان کرد: این انتقال قبلا نیز مطرح بود؛ اما هنوز نهایی نشده است بنابراین باید با وزیر بازرگانی صحبت کنم و ببینم آخرین تصمیم ایشان چیست.