نامه اتاق بازرگانی بین‌المللی به روسای گروه 8 و 20

گروه بازرگانی- سیزدهمین شماره بولتن کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بین‌المللی منتشر شد. در این شماره، متن نامه و بیانیه دبیرکل اتاق بازرگانی بین‌المللی و جمعی از روسای اتاق‌های بازرگانی کشورها خطاب به رهبران گروه ۸ و گروه ۲۰ درج شده که خواستار تامین چارچوب‌های نهادی و نظارتی در حمایت از حقوق مالکیت فکری و منع گسترش جعل و سرقت در جهان شده‌اند. در این نامه تاکید شده که گسترش جعل و سرقت و عدم رعایت حقوق مالکیت فکری از جمله قوانین کپی رایت، ضربه شدیدی را به کسب‌وکار وارد کرده و موجب تشدید کسری‌های بودجه، عقب‌ماندگی اقتصادی و بیکاری گسترده در سطح جهان می‌شود. نمایندگان کسب‌وکار و بازرگانی جهان همچنین اظهار نگرانی کردند که تداوم جریان رو به گسترش جعل و سرقت در سراسر جهان، به مثابه تهدیدی جدی علیه امنیت اقتصادی کشورها است و سبب محدودیت توسعه اقتصادی، کاهش درآمدهای دولتی و آسیب به فضای کسب‌وکار و اعتبارات تجاری می‌گردد. این فعالیت‌های غیرقانونی به تدریج در همه بخش‌های صنعتی و بازرگانی نفوذ کرده، سرمایه گذاری و نوآوری را از بین می‌برد و فعالیت‌های کسب‌وکار را بی‌نتیجه می‌گذارد.

در بخش دیگری از این نامه می‌خوانیم:

سرمایه گذاری در زمینه مالکیت فکری از جمله در زمینه نرم‌افزار، مواد و صنایع دارویی، تجهیزات الکترونیکی و دیگر زمینه‌ها، مستلزم تقویت رقابت میان فعالان کسب‌وکار و اشتغالزایی است. مالکیت فکری منافع گسترده‌ای برای هر دو گروه کشورهای در حال توسعه و توسعه یافته به دنبال دارد.

با این حال، به دلیل ماهیت غیرملموس آن، حقوق مالکیت فکری مشتمل بر کپی رایت، علایم تجاری و ثبت و طراحی اختراعات نسبت به اموال فیزیکی به مراتب بیشتر در معرض خطر سرقت قرار دارد و اتخاذ تدابیری توسط رهبران گروه ۸ و گروه ۲۰ در رفع این معضل، امری فوری و ضروری قلمداد می‌شود.

اتاق بازرگانی بین‌المللی همچنین در بیانیه‌ای با ناموفق ارزیابی کردن اجلاس دو گروه ۸ و ۲۰ در تورنتو خواستار اتخاذ اقدامی هماهنگ و منسجم در سه حوزه سرمایه‌گذاری و تجارت بین‌المللی، تغییرات آب‌وهوایی و انرژی، نوآوری و مالکیت فکری شد. اتاق بازرگانی بین‌المللی تاکید کرده با وجود تعهد سران کشورهای گروه ۲۰ در لندن برای پایان دادن به مذاکرات تجاری دور دوحه تا پایان سال ۲۰۱۰، بعید است که این هدف تا پایان سال ۲۰۱۰ محقق شود.

در پایان این بیانیه آمده است که تجارت بین‌المللی موتور محرکه رشد اقتصادی است؛ بنابراین متمایل شدن به سوی ناسیونالیسم اقتصادی به طور جدی فعالیت‌های تجاری را از مسیر صحیح خود منحرف می‌سازد و اثرات زیانباری به دنبال خواهد داشت.