فراسو
۹ عضو کابینه مامور پیگیری عضویت ایران در WTO شدند
گروه بازرگانی- هیاتوزیران بنا به پیشنهاد رییسجمهور و به استناد اصل یکصد و بیست و هفتم و یکصد و سی و هشتم قانون اساسی، با تشکیل کارگروهی به منظور سرعت بخشیدن به روند الحاق ایران به سازمان تجارت جهانی موافقت کرد. بر اساس تصمیم هیات دولت، وزرای بازرگانی، صنایع و معادن، امور خارجه، امور اقتصادی و دارایی، جهاد کشاورزی و نفت و نیز معاونان برنامهریزی و نظارت راهبردی و حقوقی رییسجمهور و همچنین رییس کل بانک مرکزی مامور پیگیری برنامهریزی، هماهنگی و تسریع در فرآیند الحاق ایران به سازمان جهانی تجارت شدهاند.
همچنین سایر وزرا و معاونان رییسجمهور نیز حسب مورد و رییس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران و دبیرکل اتاق تعاون مرکزی جمهوری اسلامی ایران به جلسات کارگروه دعوت میشوند.ایران در سال ۱۳۷۵ درخواست پیوستن به سازمان تجارت جهانی را به دبیرخانه این سازمان ارائه کرد، اما وتوی آمریکا مانع از پذیرفتن این درخواست میشد تا اینکه در سال ۸۴ اعضای سازمان با عضویت ناظر ایران موافقت کردند. پس از چهار سال کشوقوس سرانجام در مهرماه سال گذشته رژیم تجاری ایران جهت ارائه به WTO به تصویب هیات وزیران رسید و برای بررسی به این سازمان تحویل داده شد.
مهدی غضنفری، وزیر بازرگانی چندی پیش گفته بود که فرآیند الحاق ایران به سازمان جهانی تجارت، ۵ تا ۷ سال به طول خواهد انجامید.به گفته وی، کشورهای عضو این سازمان ۷۰۰ سوال را از طریق دبیرخانه سازمان جهانی تجارت به ایران ارائه کردهاند که تنها برخی از وزارتخانهها و دستگاههای دولتی به آنها پاسخ دادهاند؛ بنابراین کارگروه مذکور باید سایر پاسخها را نیز دریافت کرده و به دبیرخانه WTO ارائه دهد.
نظرسنجی اتاق بازرگانی ایران در اسفندماه سال گذشته نشان داد که ۹۵ درصد پاسخدهندگان (اعضای بخش خصوصی) با عضویت ایران در سازمان تجارت جهانی موافقند و این عضویت را گامی ضروری در مسیر توسعه اقتصادی کشور میدانند. ۸۰ درصد آنها نیز الحاق ایران به WTO را همسو با سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی ارزیابی میکنند.
ارسال نظر