معاون وزیر بازرگانی از عرضه دومین محموله گندم صادراتی ایران در بورس خبر داد. حمید علیخانی در گفت‌وگو با «مهر» گفت: امسال وزارت بازرگانی علاوه بر سپردن کار خرید ۷۰ درصد از گندم تولید داخلی به بخش خصوصی، صادرات گندم را نیز به این بخش واگذار کرده است؛ چراکه شرکت مادرتخصصی بازرگانی دولتی به دنبال تصدی‌گری نبوده و علاقه‌مند به اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی است.

وی تصریح کرد: به دلیل پایین آمدن قیمت گندم در دنیا، ایران به فکر تبدیل گندم صادراتی به آرد است تا بتوان ارزش افزوده بالاتری را برای کشور به ارمغان آورد. به گفته علیخانی، در حال حاضر طبق تعهدات صورت گرفته، گندم صادراتی ایران به کشورهای مصر، امارات و عمان صادر می‌شود و تاکنون نیز حدود ۲۵۰ هزار تن از گندم صادراتی ایران، در بورس عرضه شده است.مدیرعامل شرکت مادرتخصصی بازرگانی دولتی ایران خاطرنشان کرد: ما به دنبال ارتقای میزان صادرات گندم کشور به سقف دو میلیون تن هستیم.

علیخانی در عین حال گفت: هم اکنون ۵۰ درصد ظرفیت کارخانجات آرد کشور خالی است، بنابراین به جای صادرات گندم که یک محصول نهایی نیست، می‌توان به صادرات آرد پرداخت.معاون وزیر بازرگانی گفت: در حال حاضر، در کشورهای بالادستی، ذخایر گندم زیادی وجود دارد که هنوز به فصل برداشت نرسیده است، این درحالی است که قزاقستان، اوکراین و روسیه از ذخیره بالایی برخوردارند و کار ایران را در بازاریابی برای فروش گندم تولیدی خود، با مشکل مواجه می‌کنند.

وی اظهار داشت: برای حضور پایدار در بازارهای صادراتی گندم، باید شرایطی فراهم شود که این اطمینان را به خریداران و علاقه‌مندان گندم ایران بدهیم که ایران هر سال، می‌تواند نیاز آنها را طبق تعهدات تامین کند.

به گفته علیخانی یکی از مشکلات بر سر راه صادرات گندم این است که زمانی که تولید گندم کشور به اندازه کافی نیست، دولت برای صادرات آن عوارض وضع می‌کند که شرایط را برای بخش خصوصی غیراقتصادی کرده و باعث از دست رفتن بازار می‌شود.