رییس کل گمرک ایران خواستار شد
دولت با بودجه بیشتر گمرک موافقت کند
گروه بازرگانی - روز گذشته نخستین نشست مطبوعاتی اردشیر محمدی پس از گذشت دو سال از انتصابش در راس گمرک ایران در محل وزارت امور اقتصادی و دارایی برگزار شد. در این نشست رییس کل گمرک ایران به ارائه گزارش عملکرد سازمان متبوعش پرداخت و در خصوص سیستم مکانیزه و خدمات الکترونیک گمرک، رضایت خدمت گیرندگان از این سازمان، قانون جدید امور گمرکی و بودجه گمرک و تعرفه خودرو سخن گفت.
محمدی بودجه گمرک در سال جاری را ۳۸ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: درخواستمان از دولت موافقت برای تخصیص بودجه بیشتر است.
درآمد ۱۰ هزار میلیارد تومانی گمرک
وی همچنین پیشبینی کرد که امسال درآمد گمرک به ۱۰ هزار میلیارد تومان برسد.
به گفته وی، در زمینه مبارزه با قاچاق کالا نیز بیشترین کشفیات سال گذشته، مواد مخدر بوده است. محمدی همچنین در مورد زمان ترخیص کالا در بخش صادرات این میزان را دو ساعت و در بخش واردات زمان ترخیص کالا را یک روز عنوان کرد.
رییس کل گمرک در مورد تعرفه واردات خودرو با اشاره به مغایرت دو قانون مربوط به این موضوع بیان کرد: فعلا تعرفه خودرو-۹۰ درصد است، اما طی هفته جاری پاسخ استعلام گمرک گرفته خواهد شد که از آن به بعد براساس آن اقدام خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه گمرک یکی از هفت محور طرح تحول اقتصادی محسوب میشود، افزود: در این مورد گمرک برنامههایی در قالب اصلاح نظام گمرکی دنبال کرد و پس از تصویب لایحه قانون اصلاح امور گمرکی در دولت این لایحه به مجلس ارسال شده است.
محمدی ادامه داد: حدود چهار دهه از عمر قانون گمرک میگذرد که این قانون دارای ۶۰ ماده و ۳۹۷ آییننامه است و امروز پاسخگوی نیازهای جامعه تجاری ما نیست.
وی پس از این از نمایندگان مجلس درخواست کرد تا با اصل هشتادوپنجی شدن این لایحه موافقت کند تا در تصویب این قانون شتاب لازم صورت بگیرد.
وی به بحث پنجره واحد تجاری که در کاهش هزینهها موثر خواهد بود اشاره کرد و یادآور شد: در سال گذشته در ۱۵ گمرک این سیستم پیاده شده است که در امسال پیشبینی میشود که در ۲۰ گمرک دیگر پنجره واحد تجاری پیاده شود که با این اقدام ۹۰ درصد تجارت کشور توسط پنجره واحد تجاری صورت خواهد گرفت.
وی همچنین به موضوع اختصاصی کردن گمرکات نیز اشاره کرد و افزود: در کالاهایی مانند لوازم خانگی، تجهیزات پزشکی، پارچه و ماشین آلات گمرکات اختصاصی را مد نظر قرار دادهایم که انتظار میرود امسال نتایج این اقدام را مشاهده کنیم.
وی با تاکید بر تجهیز گمرکات کشور به امکانات مدرن عنوان کرد: در سال ۱۳۶۰ حجم تجارت کالا در کشور زیر ۲۰ میلیارد دلار بوده که در سال ۸۸ این میزان حدود ۱۰۰ میلیارد دلار بوده است. از سوی دیگر، گمرک به حدود ۲۰ میلیون مسافر در سال گذشته خدمات ارائه کرده است. با این حجم کار گمرک نیاز به مجهز شدن دارد.
پیوستن گمرک به کنوانسیون کیوتو
به گفته رییس کل گمرک یکی دیگر از برنامههای امسال گمرک کشور این است که به کنوانسیون کیوتو بپیوندد که این کنوانسیون حاصل تلاش کل گمرکات سراسر دنیا است.
محمدی در ادامه این نشست در پاسخ به سوالی در مورد اینکه آیا رییس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز (قاضی مرتضوی) قرار است به گمرک بیاید اظهار بیاطلاعی کرد و گفت: بنده تا زمانی که این مسوولیت را داشته باشم عاشقانه و صمیمانه در آن کار میکنم.
وی همچنین در مورد تسهیلاتی که برای جانبازان در مورد واردات خودرو در نظر گرفته شده بود، عنوان کرد: برای جانبازان بیش از ۷۰ درصد تسهیلات در جهت واردات خودرو در نظر گرفته شده بود که در سال ۸۸ مصوبهای گذرانده شده که مغایر با قانون است و از زمان ابلاغ این قانون ما از ترخیص کالا به آن شکل قبلی جلوگیری کردیم.
رییس کل گمرک ایران در مورد بودجه گمرک در سال گذشته و سال جاری عنوان کرد: بودجه گمرک از ۲۹ میلیارد تومان سال گذشته به رقم ۳۸ میلیارد تومان در امسال افزایش پیدا کرده است وما در سال گذشته کسری بودجه نداشتیم. البته مدیریت هم صورت گرفت و اگر بودجه بیشتری به ما میدادند کار بیشتری نیز صورت میگرفت.
محمدی همچنین در پاسخ به سوالی در مورد تعرفه خودرو متذکر شد: در قانون بودجه که به گمرک کشور ابلاغ شده است تعرفه از ۹۰ درصد به ۷۰ درصد کاهش یافته، اما از طرف دیگر کتاب مقررات صادرات و واردات کشور تعرفه خودرو را ۹۰ درصد عنوان کرده است؛ در نتیجه مغایرتی بین تعرفه ۷۰ و ۹۰ درصدی در خودرو به وجود آمده است. برای همین ما از وزارت بازرگانی استعلام کردهایم و به محض اینکه این مغایرت رفع شود در این مورد اقدام خواهیم کرد.
وی خاطرنشان کرد: هماکنون برای ترخیص خودرو تعرفه ۹۰درصد است و اگر این مغایرت رفع شود و به ۷۰ درصد کاهش پیدا کند افرادی که در این مدت با تعرفه ۹۰ درصدی خودرو وارد کردهاند میتوانند پول خود را استرداد کنند.
وی ادامه داد: شاید در همین هفته پاسخ این استعلام ما داده شود.
۳۰۶ میلیون دلار کالای قاچاق
در ادامه این نشست مدیرکل دفتر حقوقی گمرک ایران میزان ارزش پروندههای قاچاق کالا در سال گذشته را ۳۰۶ میلیون دلار اعلام کرد.
ابراهیم نقدی با اعلام این خبر تعداد پروندههای قاچاق کالا در سال گذشته را ۳۴ هزار و ۲۹۲ فقره عنوان کرد که ۳۰۶ میلیون دلار ارزش دارد.
وی ادامه داد: اگر این بها را نسبت به ارزش کالاهای وارداتی لحاظ کنیم چیزی حدود نیم درصد خواهد شد.
به گفته نقدی، ۹۴ درصد پروندههای قاچاق کالاهای کشف شده مربوط به مبادی ورودی است.
وی یادآور شد: بیشترین ارزش در کشفیات قاچاق کالا مربوط به مشروبات الکلی است و سپس پوشاک در رتبه بعدی قرار دارد. در مبادی خروجی نیز بیشترین قاچاق کالا مربوط به نفت و گاز یا همان گازوئیل است. نقدی علت بالا بودن قاچاق کالا در بخش پوشاک را مربوط به حقوق ورودی آن دانست و افزود: هر کیلو از این قلم ۲۵ هزار تومان حقوق ورودی دارد که این رقم باید منطقیتر شود. وی در پایان تعداد پروندههای با ارزش بیش از یک میلیارد ریال را ۴۱۶ فقره پرونده اعلام کرد که ۵۳ درصد ارزش پروندههای مکشوفه کالاهای قاچاق را شامل میشود.
ارسال نظر