گزارش تجارت خارجی کشور در ماه نخست سالجاری
صادرات ارزان، واردات گران
گروه بازرگانی – در نخستین ماه سالجاری ۴ میلیون و ۲۷۴ هزار تن کالای غیرنفتی به ارزش یک میلیارد و ۸۵۱ میلیون دلار از کشور صادر شده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از نظر وزن و ارزش به ترتیب ۶۰ درصد و ۷/۴۰ درصد افزایش یافته است.
گروه بازرگانی - در نخستین ماه سالجاری ۴ میلیون و ۲۷۴ هزار تن کالای غیرنفتی به ارزش یک میلیارد و ۸۵۱ میلیون دلار از کشور صادر شده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از نظر وزن و ارزش به ترتیب ۶۰ درصد و ۷/۴۰ درصد افزایش یافته است.
به گزارش گمرک ایران، همچنین در فروردینماه سالجاری در مجموع دو میلیون و 917 هزار تن کالا به ارزش سه میلیارد و 160 میلیون دلار وارد کشور شده که حاکی از گران شدن ارزش کالاهای وارداتی است به گونهای که با وجود کاهش 7 درصدی وزن کالاهای وارداتی ارزش آن 2/16درصد افزایش یافته است.
در مدت یاد شده ارزش صادرات غیرنفتی کشورمان با احتساب میعانات گازی به دو میلیارد و ۱۲۲ میلیون دلار رسید که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۶/۴۳ درصد رشد نشان میدهد.
همچنین وزن صادرات غیرنفتی با احتساب میعانات گازی به 4 میلیون و 662 هزار تن رسید که در مقایسه با سال قبل 5/23 درصد رشد داشته است.
اقلام عمده صادراتی تغییر نکرد
در فروردینماه سالجاری سایر گازهای نفتی و هیدروکربورهای گازی عمدهترین کالای صادراتی کشورمان بود. سهم این کالا از صادرات غیرنفتی کشورمان در مدت یاد شده 152 میلیون و 400 هزار دلار بود و 2/8 درصد از کل صادرات غیرنفتی به این کالا اختصاص داشت.
پلیاتیلن گرید فیلم با ۱۳۴ میلیون و ۶۰۰ هزار دلار دومین کالای عمده صادراتی کشورمان بود و ۳/۷ درصد از کل صادرات غیرنفتی را در برگرفت.
جایگاه بعدی نیز به پروپان مایع شده اختصاص دارد که سهم این کالا از صادرات غیرنفتی در این مدت به 99 میلیون و 200 هزار دلار رسید. بوتان مایع شده نیز با 58 میلیون و 400 هزار دلار در رتبه چهارم قرار گرفت. متانول نیز در رتبه پنجم جای گرفته و سهم این کالا در این مدت به 56 میلیون و 800 هزار دلار رسیده است که در مجموع 1/3 درصد از ارزش کل صادرات غیرنفتی را به خود اختصاص داده است.
در مجموع سهم کالاهای یاد شده از صادرات غیرنفتی در فروردینماه سالجاری ۱/۲۷ درصد بود. همین اقلام در مدت مشابه سال گذشته نیز در صدر صادرات کشور قرار داشتند.
رشد صادرات مرزنشینان
مرزنشینان در فروردینماه سالجاری در مجموع ۴ میلیون دلار انواع کالا به روش تجارت چمدانی صادر کردند که این میزان صادرات در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۴۶/۶ درصد افزایش داشت.
وزن صادرات از محل تجارت چمدانی نیز در این مدت به 4 هزار و 100 تن رسید که از این نظر در مقایسه با مدت مشابه سال قبل با 4/38 درصد افزایش همراه بود.
چین، مقصد اصلی
در نخستین ماه سالجاری چین با واردات 332 میلیون و 690 هزار دلار انواع کالای ایرانی عمدهترین واردکننده کالا از ایران بود.
در این مدت ۱۸ درصد از کل صادرات غیرنفتی کشورمان به کشور چین اختصاص داشت.
عراقیها با خرید 285 میلیون و 770 هزار دلار انواع کالای ایرانی، دومین کشور بزرگ واردکننده کالا از ایران بودند. سهم عراق از کل صادرات غیرنفتی ایران در این مدت به 5/15 درصد رسید. اماراتمتحده عربی با 281 میلیون و 70 هزار دلار در جایگاه سوم قرار گرفت و تنها 2/15 درصد از کل صادرات غیرنفتی کشورمان به این کشور اختصاص یافت. براساس این گزارش، هند با 141 میلیون و 60 هزار دلار و جمهوری کره با 76 میلیون و 880 هزار دلار رتبههای چهارم و پنجم را به خود اختصاص دادند.
بنزین در جایگاه نخست
در فروردینماه سالجاری بنزین عمدهترین کالای وارداتی کشورمان بود و با اختصاص 3/3 درصد از کل ارزش واردات و 6/4 درصد از وزن جایگاه نخست را به خود اختصاص داد. شمش از آهن و فولاد غیرممزوج با 2/3 درصد سهم ارزشی و 9/6 درصد سهم وزنی در جایگاه دوم قرار گرفت و اجزا و قطعات توربینهای گازی با 2/2درصد سهم ارزشی و یک دهم درصد سهم وزنی در مکان سوم قرار گرفته است.
مبادی اصلی واردات
در مدت یاد شده اماراتمتحده عربی 6/26 درصد از کل ارزش واردات کشورمان را به خود اختصاص داد و به عنوان بزرگترین کشور صادرکننده کالا به ایران رتبه نخست را در میان سایر کشورها به خود اختصاص داد. اماراتمتحده عربی سال گذشته نیز بزرگترین صادرکننده کالا به ایران بود.
آلمان با اختصاص ۸/۸ درصد سهم ارزشی رتبه دوم را به خود اختصاص داد و کشور چین نیز با ۷/۸درصد در رتبه سوم جای گرفت. کشورهای کره و سوئیس نیز به ترتیب ۲/۷ درصد و ۵/۵ درصد از ارزش کل واردات ایران را به خود اختصاص دادند و در رتبههای چهارم و پنجم قرار گرفتند.
ارسال نظر