علل رقابتناپذیری خودرو ایرانی
مسعود خوانساری با تاکید بر اینکه هیچکس منکر حمایت از تولید داخلی و نظام تعرفهای نیست و در همه جای دنیا هم این گونه است، افزود: اما اگر این حمایتها بیش از اندازه شد و دیگر تولیدکننده به فکر رقابت نباشد نه تنها سود، بلکه ضرر هم خواهد کرد.
رییس کمیسیون حملونقل اتاق بازرگانی تهران معتقد است که اصل عقبافتادگی ایرانخودرو حمایت بیش از حد از تولید داخلی است.
مسعود خوانساری با تاکید بر اینکه هیچکس منکر حمایت از تولید داخلی و نظام تعرفهای نیست و در همه جای دنیا هم این گونه است، افزود: اما اگر این حمایتها بیش از اندازه شد و دیگر تولیدکننده به فکر رقابت نباشد نه تنها سود، بلکه ضرر هم خواهد کرد. خوانساری در گفتوگو با «ایسنا» خاطرنشان کرد: در ایران حمایت بیش از اندازه از خودرو داخلی باعث شده این بخش فشل و رقابتناپذیر شود.
خوانساری ضمن اشاره به اینکه شرکت هیوندا و ایران خودرو هر دو در یک مقطع زمانی آغاز به کار کردهاند، اما به لحاظ کیفیت قابل مقایسه نیستند، گفت: به جز سوخت، ببینید در پول نیز چقدر صرفهجویی میشود یا در بحث ایمنی خودروها یکی از دلایل کشته شدن ۲۷ هزار نفر در سال در جادههای کشورمان همین اشکالات خودروها است. به گفته رییس کمیسیون حملونقل اتاق بازرگانی تهران، یک واردکننده خودرو علاوه بر پرداخت ۹۰ درصد به عنوان تعرفه، به ازای هر خودرو باید دو خودرو را اسقاط کند که قیمت هر خودروی اسقاطی ۵/۱ میلیون تا دو میلیون تومان است. در کنار این، برای شمارهگذاری خودرو نیز هزینهای پرداخت میشود که طبق محاسبهای که در این زمینه صورت گرفته، در مجموع میزان تعرفه و هزینهای که واردات یک خودرو برای واردکننده در بردارد، حدود ۱۳۰ درصد میشود.
وی تصریح کرد: این موضوع نه تنها کمکی به صنعت خودرو نکرده، بلکه آسایش و رفاه مردم را نیز گرفته است.
خوانساری در پایان متذکر شد: اشکالی که وجود دارد این است که رنج قیمت خودروهایی که وارد میشوند، بیش از ۴۰ میلیون تومان و این میزان برای خودروهای داخلی هفت تا هشت میلیون تومان است. حال با تعرفه ۹۰ درصدی برای واردات خودرو، این خودروها آنقدر گرانتر میشوند که اقشار مستضعف باید از همان خودروهای ارزان قیمت داخلی استفاده کنند که میزان مصرف سوخت آنها بیشتر است و میزان امنیت آنها نیز به اندازه خودروهای گرانقیمت نیست.
ارسال نظر