رییس اتاق ایران گفت: نباید این گونه تصور شود که با هدفمند شدن یارانه‌ها حمایت دولت از بخش خصوصی قطع شود، حمایت‌های دولتی باید مستمر، اما هدفمند‌تر و شفاف‌تر باشد و از حالت تصدیگری و اجرایی به صورت زماندار و هدفمند تغییر یابد. محمد نهاوندیان در نشست مشترک روسای سازمان‌های صنایع‌ومعادن و اتاق‌های بازرگانی و صنایع‌ومعادن کشور در سمنان با تاکید بر اینکه «ما تصمیم داریم با روش درست و قاطع قیمت‌های منابع انرژی را اصلاح کنیم» افزود: برای این منظور باید به مدیران واحدهای صنعتی و تولیدی امکان انطباق خود با شرایط جدید داده شود و اصلاح یک شبه این وضع امکان‌پذیر نخواهد بود. رییس اتاق بازرگانی و صنایع‌ومعادن ایران همچنین تاکید کرد: نباید به بهانه اختصاص بخشی از یارانه‌های حاصل از هدفمند شدن یارانه‌ها به بخش خصوصی برای تقویت تولید، ‌بوروکراسی‌های جدیدی در برابر تولید‌کنندگان و بخش خصوصی ایجاد شود.

رییس اتاق ایران با بیان اینکه داشتن ثبات بلندمدت در سیاست‌های اقتصادی ضروری است، گفت: اگر این سیاست‌ها در بخش‌هایی نظیر مالیاتی، ‌ارزی، ‌صادراتی، ‌وارداتی، ‌مالی و ‌تسهیلات مشخص و تدوین نشده باشد، مدیران بخش‌های خصوصی نمی‌توانند برآوردهای لازم را برای انجام سرمایه‌گذاری‌های مورد نظر داشته باشند.

به گفته نهاوندیان، دومین راهکار مشخص و شفاف‌سازی چگونگی هدایت بخشی از درآمدهای حاصل از هدفمند شدن یارانه‌ها به بخش تولید است. وی، تامین منابع مالی و برخی روش‌ها در این زمینه مانند «‌خرید عقود دینی» را راه دیگری برای حمایت از تولید‌کنندگان بخش خصوصی یاد کرد و گفت: ‌هدف ما از این موضوع انتشار اوراق تورمی نیست.

نهاوندیان، همچنین در این نشست بار دیگر بر تاثیر سیاست‌های اقتصادی نظیر تعیین نرخ ارز متناسب با نرخ تورم در داخل و خارج از کشور، ‌تعیین منصفانه دستمزدها و بیمه‌ها و تامین اجتماعی تاکید کرد. رییس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن استان قزوین نیز با اشاره به تعطیلات فراوان در تقویم کاری کشور خواستار چاره اندیشی برای رفع این «مشکل بزرگ واحدهای تولیدی و تجاری» شد. رییس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن استان کرمان نیز در این نشست گفت: اخیرا در برخی استان‌ها مشکلاتی در مورد اخذ مجوزهای لازم از شرکت‌های آب و فاضلاب استانی، شرکت‌های برق منطقه‌ای و شرکت‌های گاز استان‌ها برای دریافت انشعاب آب، برق و گاز پیش‌ آمده است. محسن جلال‌پور افزود: ایجاد این مشکلات با بحث توسعه، تولید و اشتغال همخوانی ندارد، به گونه‌ای که در برخی از استان‌ها کلاف سردرگمی برای ایجاد و بهره‌برداری از واحدهای صنعتی ایجاد شده است.