مفتح: ما منتقد نظام فعلی توزیع هستیم
گروه بازرگانی - خبرگزاری «فارس» با محمد صادق مفتح که نزدیک به دو دهه بر کرسی معاونت بازرگانی داخلی وزارت بازرگانی تکیه زده و به نظر میرسد با هدفمندسازی یارانهها ماههای سختی در پیش خواهد داشت، گفتوگویی انجام داده است که فرازهایی از آن چنین است:
عکس: حمید جانیپور
گروه بازرگانی - خبرگزاری «فارس» با محمد صادق مفتح که نزدیک به دو دهه بر کرسی معاونت بازرگانی داخلی وزارت بازرگانی تکیه زده و به نظر میرسد با هدفمندسازی یارانهها ماههای سختی در پیش خواهد داشت، گفتوگویی انجام داده است که فرازهایی از آن چنین است: فارس: قبول دارید که سیستم توزیع ما نامناسب است و همین نابسامانی توزیع باعث میشود که مردم به نمایشگاههای فصلی هجوم بیاورند؟
مفتح: این دو موضوع را با هم اشتباه نگیرید، چهل موضوع را با هم قاطی نکنید. اجازه بدهید من یک به یک جواب بدهم.
فارس: چون مرتبط است ذکر میکنم.
مفتح: قطعا نظام توزیع ما مشکل دارد، چه کسی اصلاح نظام توزیع را به عنوان یکی از محورهای هفتگانه طرح تحول اقتصادی مطرح کرد؟
فارس: وزارت بازرگانی.
مفتح: تمام شد رفت. پس ما منتقد نظام توزیع هستیم. من آمادهام به طور مفصل درباره معایب نظام توزیع با شما صحبت کنم و خیلی بهتر از شما میتوانم مشکلات نظام توزیع را لیست کنم. اصلا نمیخواهم دفاع کنم؛ ما اگر نظام توزیع بهینه داشتیم، نیازی به این سیاستها نداشتیم و حتما تکیه ما کمتر میشد.
فارس: آفرین.
مفتح: من میخواهم به این طرف برگردم. پس اگر جنسی با کیفیت متوسط و پایین عرضه میشود، قیمتش هم متناسب است. طیف و مشتری خاص خودش را دارد. اینکه چرا برندها نمیآیند، چون شرکت کنندگان این نمایشگاهها واحدهای صنفی هستند و اصلا با کارخانجات طرف نیستیم. بحمدالله به قدری کیفیت و قیمت پوشاک ما خوب است که ما صادرات پوشاک داریم، به همین دلیل برندهای معروف در داخل کشور هم بازار خوبی دارند و این از افتخارات کشور است. حتی به کشورهایی مثل ایتالیا که علیالظاهر صاحب نام هستند نیز پوشاک صادر میکنیم که آمار آن در گمرک موجود است. نمایشگاه چون با ازدحام مردم مواجه است مورد رضایت مردم هم است. سه سال است که جهاد دانشگاهی در همه نمایشگاهها نظرخواهی علمی میکند. ۷۵ درصد رضایت مردم از برگزاری نمایشگاهها و ۸۹ درصد رضایت از قیمتها است.
فارس: چند درصد از کیفیت راضی هستند؟
مفتح: حدود ۶۷ درصد. بنابراین دلیل هجوم مردم به نمایشگاههای عرضه مستقیم کالا رضایت مردم است.
فارس: آقای مفتح انصافا این ازدحام را چگونه توجیه میکنید؟
مفتح: رضایت مردم.
فارس: رضایت مردم یا عدم قیمتگذاری و نظارت صحیح در واحدهای صنفی موجود؟
مفتح: حتما اگر نظام توزیع ما بهینه بود، به این نمایشگاهها تکیه نمیکردیم.
فارس: پس بخشی از ازدحام به نادرست بودن نظام توزیع مربوط میشود؟
مفتح: حتما همین طور است. یکی دیگر از روشهای کنترل بازار حراجهای فصلی است. ما از امسال به موازات نمایشگاهها دو هزار فروشگاه پوشاک در شهر تهران طرح خواهند داشت و انشاءا... از اوایل تابستان در کلیه مراکز کشور خواهد بود.
فارس: آیا این حراجها واقعی است یا اسمی؟
مفتح: هدف ما حراج واقعی است.
فارس: یعنی برای اولین بار حراج واقعی خواهیم داشت؟
مفتح: نمیخواهم بگویم تا حال چنین اتفاقی نیفتاده است، اما به این گستردگی نبوده است.
فارس: ولی همیشه تخلفاتی در حراجهای از این دست بوده است و بیشتر هدف جذب مشتری بوده است تا کاهش قیمتها.
مفتح: قبول دارم. از امسال به طور جدی حراجهای گسترده را شروع کردهایم. ما اعتقاد داریم حراجهای گسترده میتواند وابستگی ما را به نمایشگاهها کمتر کند.
ارسال نظر