نمایه - مدیرعامل شرکت مادر تخصصی بازرگانی:
نرخ نان واقعی نیست
گروه بازرگانی - مدیرعامل شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی دیروز در گفتوگو با خبرنگاران به مقولاتی همچون خرید گندم، ذخیرهسازی سیلو و وضعیت کارخانجات آرد و نان پرداخت. حمید علیخانی که تا پیش از این کرسی معاونت اداری و مالی وزارت بازرگانی را بر عهده داشت، با انتقاد از واقعی نبودن نرخ نان، گفت: قیمت نهایی نان واقعی نیست تا ضایعات، متعاقب آن کاهش پیدا کند و مصرفکننده نهایی نیز از این روند بهره ببرد.
علیخانی با تاکید بر اینکه در زمان تصدی وزیر بازرگانی سابق (میر کاظمی) حتی یک مورد مجوز برای تاسیس نانوایی صادر نشد، اظهار داشت: هماکنون نیز فشارهای زیادی بر وزارت بازرگانی برای صدور مجوز احداث کارخانه آرد وارد میشود. در حالی که اگر این فشارها سبب صدور مجوز شود، وزارت بازرگانی نه گندمی به این واحدها تحویل میدهد نه آرد آنها را خریداری میکند؛ بلکه این واحدها خود باید برای خرید گندم و فروش آرد چارهاندیشی کنند. معاون وزیر بازرگانی افزود: در حال حاضر ظرفیت کارخانههای آرد کشور ۱۸ میلیون تن است و با وجود اینکه ماشینآلات این کارخانهها مدرن است، اما تنها از ۸ میلیون تن ظرفیت این کارخانهها استفاده میشود. وی تصریح کرد: ایران باید از مزیتهای رقابتی خود در عرصه تولید گندم و آرد استفاده کند و با برنامهریزی دقیق بههاب منطقهای در زمینه تولید صادرات گندم و آرد تبدیل شود. به گفته علیخانی باید اقداماتی را برنامهریزی کرد که صنعت آرد، گندم و نان با ارزش افزوده بیشتری کار کرده و محصولات آنها در بازارهای جهانی دارای قدرت رقابت باشد.
علیخانی سپس با بیان اینکه هر کیلوگرم آرد ۴۰۶ ریال برای وزارت بازرگانی تمام میشود، گفت: وزارت بازرگانی هر کیلوگرم آرد را به قیمت ۷۵ ریال در اختیار نانواییها قرار میدهد، این در حالی است که هزینههای انبار داری معادل ۴۹ ریال، هزینه آسیابانی ۹۲ ریال، حمل آرد ۵۷ ریال و افت حاصل از جابهجایی ۶۰ ریال است. وی تصریح کرد: هماکنون ۱۰ درصد نانواییهای کشور آزاد پز هستند و باید این تعداد افزایش یابد، این در حالی است که برآورد وزارت بازرگانی برای طرح نان صنعتی این است که تا پایان برنامه پنجم ۴۰ درصد ظرفیت مورد نیاز را از طریق نان صنعتی تامین کنیم که البته برنامه این نیست که نان صنعتی جایگزین نان سنتی شود.
وی همچنین تاکید کرد: اطمینان داریم امسال حتی یک گرم گندم روی دست کشاورزان نمانده و با نرخهای تضمینی از کشاورزان خریداری شده است.
ارسال نظر