بیش از صد وزیر سازمان تجارت جهانی امروز در ژنو گردهم می‌آیند و احتمال می‌رود وعده‌های خود را در خصوص تجارت جهانی آزادتر تکرار، ولی در عین حال از چانه زنی برای دستیابی به توافق کلی در چارچوب دور دوحه خودداری کنند. گفت وگوهای موسوم به مذاکرات دور دوحه که از سال ۲۰۰۱ در پایتخت قطر آغاز شد، از آن زمان تاکنون به علت اختلافات شدید بین کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه در خصوص کاهش تعرفه‌ها و یارانه‌ها، به بن بست رسیده است. به گزارش «رویترز» رومین بنیچیو‌، کارشناس بازرگانی از موسسه اکسفام می‌گوید همین که گفت‌وگوهای دور دوحه در دستور کار نیست، نشان دهنده منتفی شدن توافق است.

یک دیپلمات اروپایی می‌گوید مساله ‌این است که آیا برخی کشورها، آمریکایی‌ها را مقصر خواهند دانست یا خیر. از زمان روی کار ‌آمدن دولت جدید در آمریکا، ران کرک، نماینده‌ این کشور در سازمان تجارت جهانی اطلاعات کمی‌در خصوص موضع باراک اوباما رییس‌جمهور آمریکا درباره دور دوحه مطرح کرده است.

کرک در ماه مه در جریان دیدار خود از ژنو، اعلام کرد کشورهای عضو سازمان تجارت جهانی باید «مسیر تازه‌ای» را به منظور پایان دادن فوری به دور دوحه انتخاب کنند. نماینده تجاری آمریکا پس از نخستین دیدار خود از سازمان تجارت جهانی تاکید کرد همه ما باید برای بررسی تغییرات در‌این فرآیند آمادگی داشته باشیم تا بتوانیم مذاکرات را در مسیر مستقیم تری برای دستیابی به موفقیت پیش بریم. این در حالی است که از آن زمان تاکنون، پیشرفت چندانی به دست نیامده است. دیپلمات‌ها در ژنو می‌گویند ‌این مساله که آمریکا همچنان سفیری در سازمان تجارت جهانی ندارد، نشان دهنده بی‌میلی واقعی دولت‌ این کشور است. ان لور کنستانتین‌، مدیر پروژه در موسسه سیاست‌های کشاورزی و بازرگانی می‌گوید تعلل دولت اوباما در خصوص سیاست‌های تجاری علت اصلی بن‌بست است. وی می‌افزاید: اوباما با توجه به ‌اینکه بین کنگره آمریکا و اتحادیه‌های کارگری ‌این کشور گرفتار شده است، بلاتکلیف است. این تحلیلگر خاطر نشان کرد از یک سو، نمایندگان با نفوذ کنگره آمریکا بر دسترسی بیشتر شرکت‌های‌ این کشور به بازارهای جهانی تاکید دارند و از سوی دیگر، اتحادیه‌های کارگری که ناراضی هستند، از سیاست‌های بازرگانی که به نفع کارگران و نه سهامداران باشد، دفاع می‌کنند. این در حالی است که اتحادیه اروپا، یکی دیگر از بازیگران اصلی در گفت‌وگوهای دور دوحه، در دومین روز نشست سازمان تجارت جهانی در ژنو، نماینده تجاری خود را از دست خواهد داد، زیرا کاترین اشتون سمت جدید خود را به عنوان مسوول سیاست خارجه اتحادیه اروپا برعهده خواهد گرفت.