ثبات نرخ ارز، یارانه به واردات!

رییس کمیسیون صادرات اتاق ایران گفت: دریافت یارانه‌ها و جوایز صادراتی مشکلات زیادی را به همراه دارد که این خود موجب بی‌رغبتی صادرکنندگان می‌شود. اسدالله عسگراولادی در پانزدهمین همایش ملی توسعه صادرات غیرنفتی در تبریز افزود: در شرایط کنونی که امکان کاهش قیمت‌ها ممکن نیست، صادرکنندگان باید با افزایش کیفیت تولیدات، بازارهای خود را حفظ کنند.

به گزارش روابط عمومی اتاق ایران، عسگراولادی با بیان اینکه سازمان توسعه تجارت باید در مراکز تجاری خارج کشور سرمایه‌گذاری و مدیریت را به بخش خصوصی واگذار کند، افزود : در هر استان کالاهایی که برای صادرات مزیت نسبی دارند باید مورد توجه مسوولان قرار گیرد.

وی مشکلات بانک‌های کشور در زمینه نقل و انتقال پول به خصوص از ناحیه بانک‌های تحریم شده را «زیاد» خواند و گفت: این مشکل، خرید و فروش کالا در خارج از کشور را با مشکلاتی مواجه کرده است و برای برون رفت از این مشکل می‌توان از بانک‌هایی که در تحریم نیستند، استفاده کرد.

رییس کمیسیون صادرات اتاق ایران با فرسوده خواندن سیستم حمل‌ونقل خواستار توجه اساسی به این بخش شد.

رییس سازمان توسعه تجارت کشور نیز در این همایش با اشاره به نقش مهم تجارت خارجی در دنیا تصریح کرد: یک سوم منبع ارزآوری تمام کشورها در پایان سال ۲۰۰۸ ناشی از صادرات کالا و خدمات بوده است.

به گفته وی، صادرات کشور در ۹ ماه اول سال ۲۰۰۹ به میزان ۱۵/۱۵درصد کاهش داشته است.

رییس سازمان توسعه تجارت ایران، سیاست‌های جبرانی در بخش واردات و صادرات را برای حمایت از صادرات غیرنفتی در شرایط بحران مالی ضروری دانست.

بوطاق خانبداغی، رییس افتخاری اتاق بازرگانی و صنایع رسمی ایران و آلمان هم در سخنانی به بررسی وضعیت تجارت خارجی ایران پرداخت.

وی توسعه صادرات غیرنفتی را مستلزم رفع بوروکراسی‌ها و موانع موجود دانست و گفت: در اتاق ایران و آلمان فعالیت‌های خوبی برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی صورت گرفت، اما بوروکراسی‌های اداری و برخی قوانین مانع این روند می‌شوند.

هوشنگ فاخر، نایب رییس اتاق ایران و عضو اتاق تبریز نیز در این همایش گفت: حضور انواع کالاهای وارداتی اعم از صنعتی و کشاورزی در بازار کشور که از عوامل بیکاری و شرایط مشکل تولید در کشور است، خود دلیل کافی برای اثبات وجود شرایط نامناسب در مورد رقابت قیمتی تولیدات کشور با تولیدات مشابه در سایر کشورها است.

فاخر تصریح کرد: افزایش نرخ ارز به میزان تورم داخلی منهای تورم جهانی اگرچه می‌تواند باعث افزایش قیمت‌ها باشد که در هر حال تاکنون اجتناب‌ناپذیر بوده ضمن حمایت از صادرات دارای فوایدی نیز است.

وی همچنین گفت: با افزایش نرخ ارز ارزش دارایی‌های ثابت واحدهای تولیدی که سهام ایشان در بورس است، همراه با سودآوری آنها افزایش یافته و باعث رونق بورس و تسهیل و استقبال از خرید سهام واگذاری طبق اصل ۴۴ قانون اساسی خواهد بود که از اهداف دولت است.