وزیر بازرگانی در مراسم افتتاح هجدهمین نمایشگاه فرش دستباف خواستار شد
تدوین سند راهبردی با مشارکت بخش خصوصی
روح ا... حاتمی- جلوهگری رنگ در هجدهمین نمایشگاه فرش دستباف چشمها را به خود خیره کرده است. این نمایشگاه دیروز با حضور وزیر بازرگانی، مدیران بخش خصوصی و دولتی و صدها تاجر نامیو گمنام فرش رسما کلید خورد.
عکس: حمید جانیپور
روح ا... حاتمی- جلوهگری رنگ در هجدهمین نمایشگاه فرش دستباف چشمها را به خود خیره کرده است. این نمایشگاه دیروز با حضور وزیر بازرگانی، مدیران بخش خصوصی و دولتی و صدها تاجر نامیو گمنام فرش رسما کلید خورد. دیروز همچنین دکتر مهدی غضنفری، در مقام وزیر بازرگانی دولت دهم نخستین سخنرانی نمایشگاهی خود را به صورت کوتاه و مختصرایراد کرد. او ضمن اشاره به تاریخ چندهزارساله فرش دستباف گفت: حدود ۲/۱میلیون نفر دراین صنعت اشتغال دارند؛ ضمن آن که فرش به مشاغل جانبی خود همچون رنگرزی، مرمت و تجارت هم رونق میدهد. همچنین در جلوگیری از مهاجرت روستاییان و رشد اقتصاد کشور نقش دارد و ما باید بتوانیم در زمینه مبادلات جهانی فرش جایگاه خود را حفظ کنیم.
وزیر بازرگانی وجود تجارایرانی در سراسر دنیا جهت عرضه فرشایرانی را از امتیازاتاین محصول ملی دانست و ادامه داد: تولید حدود ۵میلیارد متر مربع فرش و صادرات دو سوم آن در سال میطلبد که همه ما با دقتی خاص بهاین صنعت بنگریم.این نمایشگاه فرصت خوبی است تا با هم فکری و تعامل به دنبال راهکارهایی برای رشد و توسعه روزافزون فرشایرانی باشیم.
وی همچنین از همه دستاندرکاراناین صنعت خواست تا نسبت به کاهش هزینهها، هدفمند کردن طرح و نقشههایایرانی با علایق مصرفکننده یا حل تعارض میان اصالت و سلیقه مدرن و هم صدایی جهت تبلیغات موثر در دنیا اقدام کنند.
غضنفری افزود: یک هفته برگزاری نمایشگاه فرصت مناسبی است تا مسوولان مرکز ملی فرش از نقطه نظرات و دیدگاههای تخصصی خبرگان فرش بهره بگیرند.
به گفته وی، سایر مسوولان و تشکلها نیز باید بتوانند با تعامل بیشتر، راهکارهای مناسب و قابل دسترسی به منظور رفع مشکلات این صنعت ارائه کنند تا سند راهبردی و استراتژیک فرش که مقرر است جهت این کالای با ارزش و اشتغالزا تدوین شود، از غنای بیشتر و پشتوانه فکری ارزشمندتری برخوردار گردد.
وزیر بازرگانی، رییس مرکز ملی فرش را مخاطب قرار داد و گفت: دست نگه دارید تا تشکلها و فعالان بخش خصوصی نیز دیدگاه خود را دربارهاین سند مطرح کنند و مکمل آن باشند.
در آغازاین مراسم عباس قلی پور، مدیرعامل نمایشگاه بینالمللی تهران، فرش دستبافایرانی را آینه تمام نمای تمدن و رهاورد زندگی پرتلاش زنان و مردان ایران دانست و گفت: این کالای تحسین برانگیز هنری و تجاری موجبات اشتغال را در بخشهای مختلفی چون ریسندگی، رنگرزی، طراحی، بافت، تجارت و... فراهم کرده و ضمنایجاد درآمد ارزی هنر و فرهنگایرانی را به جهانیان معرفی کرده است.
در ادامه اکبر هریسچیان، رییس اتحادیه صادرکنندگان فرش دستبافایران گفت: در این گردهمایی که از کشورها، رنگها و آداب و رسوم گوناگونی در آن شرکت دارند، همه ما یک وجه اشتراک داریم و آن وابستگی و علاقه همه ما به فرشایرانی است؛ زیرا فرشایرانی نه فقط یک کالا، بلکه پیام آوری فرهنگی-هنری است.
وی افزود: فرشایرانی از گذرگاه تاریخی پرفراز و نشیبی عبور کرده و در تاریخ ۷ هزار سالهاین مرز و بوم تشخصی ویژه دارد.
رییس اتحادیه صادرکنندگان فرش دستبافایران ضمن اشاره بهاین که همواره نمایشگاههای گوناگونی در اروپا، آمریکا و آسیا برگزار میشود، خاطرنشان کرد: اما این نمایشگاه تهران نه در یک کشور غربی که با فرش ارتباط تاریخی ندارد، بلکه درایران که مهد فرش و تمدنها است برگزار میشود.
هریسچیان ادامه داد: اکنون دنیا به کار کودکان حساس است؛ اما باعث افتخار ما است که فرشایرانی را افراد ۱۵ سال به بالا میبافند.
رییس اتحادیه صادرکنندگان فرش دستبافایران در پایان به منظور برطرف کردن مشکلات و توسعه صادرات فرش چند پیشنهاد ارائه کرد، انجام تبلیغات موثر با پیش گامیمرکز فرشایران با هماهنگی بخش خصوصی، ثبات قوانین و مقررات تاثیرگذار بر فرش بدون هیچ تبعیض زمانی، مکانی، منطقهای یا سازمانی، اخذ امتیازاتی از واردکنندگان کالای لوکس و نه سرمایهای به منظور مقابله با تورم موجود و افزایش توان صادرکنندگان فرش، تشکیل شورای عالی فرش به صورت مجمعی تخصصی و نه اداری و صوری تا بر اساس نظرات کارشناسی به سیاست گذاری در امور فرش بپردازد.
مرتضی فرجی، رییس مرکز ملی فرشایران دیگر سخنراناین مراسم بود. وی نمایشگاه فرش را محلی دانست که ضمن سفارشپذیری و فروش در آن، میان خریدار و فروشنده تبادل اطلاعات صورت میگیرد.
فرجی ضمن برشمردن فعالیتهای مرکز ملی فرش گفت: قیمت تمام شده محصول ما نسبت به مشابه خارجی آن بیشتر است که بخشی ازاین امر به خود بنگاهها و نظام بهرهوری برمیگردد. ما باید بتوانیم با استفاده از دانش روز؛ یعنی صنعت، مدیریت، آمار و... فرش دستباف ایرانی را ارتقا دهیم که این امر تا حدودی به بخش خصوصی برمیگردد. وی خاطرنشان کرد: ما به دنبال شناسنامهدار کردن فرش هم هستیم که البته میتواند با بحث ایران کد که مجلس به دنبال آن است، عجین باشد کهاین امر کمک میکند تا در صورتی که فرشی بعد از فروش در بازارهای جهانی مشکل یا عیبی یافت که به تولیدکننده و صادرکننده بازمیگردد، بتوان پیگیری کرد و مقصر را که به اعتبار فرشایرانی ضربه زده است، بازخواست نمود تا پاسخگوی عیب کار خود باشد. وی در پایان جوایز صادراتی ۵درصدی را که فعلا اعمال میشود مطلوب ندانست و خواستار افزایش آن شد.
در نمایشگاه امسال که با تلاش شرکت «ایدرو» برگزار شده، ۴۱۶ شرکت تولیدی و صادراتی دستاوردهای خود را به نمایش گذاشتهاند.
ارسال نظر