گروه بازرگانی- متقاضیان فروشگاه‌های زنجیره‌ای خرده‌فروشی باید بتوانند حداقل۲۰۰ فروشگاه را مجهز کرده و به وزارت بازرگانی معرفی کنند. حسین رادمرد، مدیر مرکز اصناف و بازرگانان وزارت بازرگانی با اعلام این خبر گفت: ما با جدیت تمام، پیگیر امور مربوط به این فروشگاه‌ها هستیم و ایجاد فروشگاه‌های زنجیره‌ای خرده‌فروشی از اولویت‌های برنامه‌ ما و از پروژه‌های کلیدی وزارت بازرگانی است.

وی افزود: به محض این که شرکت‌های متقاضی بتوانند شرایط ما را برآورده کرده و تعداد فروشگاه‌ها را به حد نصاب لازم برسانند، اولین مجوز صادر می‌شود؛ چراکه وزارت بازرگانی آمادگی کامل را برای حمایت از این فروشگاه‌ها دارد.

رادمرد هدف از ایجاد فروشگاه‌های زنجیره‌ای خرده فروشی را سامان‌دهی شبکه‌های توزیع در راستای تامین کالاهای مورد نیاز مردم در حداقل زمان و با قیمت مناسب دانست و در تشریح مزایای فروشگاه‌های زنجیره‌ای خرده‌فروشی اظهار داشت: ایجاد این فروشگاه‌ها باعث کاهش قیمت‌ها، تنظیم بازار و دسترسی مردم به کالاهای اساسی می‌شود و با تدابیری که وزارت بازرگانی انجام داده به دنبال آن هستیم تا هرچه سریع‌تر به این هدف برسیم.

مدیر مرکز اصناف و بازرگانان وزارت بازرگانی در ادامه با اشاره به معافیت ۳۰‌درصدی مالیاتی فروشگاه‌های زنجیره‌ای خرده‌فروشی گفت: تسهیلات ۵۰۰‌میلیارد تومانی برای این فروشگاه‌ها در سال‌جاری در نظر گرفته شده، ولی به‌رغم ابلاغ دولت به بانک‌ها و تامین اعتباری که صورت گرفته سیستم بانکی هنوز اقدامی انجام نداده است.

وی در واکنش به این سوال که آیا تاکنون شرکتی برای دریافت تسهیلات معرفی شده است یا خیر گفت: خیر، هنوز شرکتی نتوانسته است شرایط ما را تامین کند تا ما به بانک معرفی کنیم.رادمرد در پاسخ به این سوال که چگونه شرکتی که مجوز ندارد باید ۲۰۰ واحد صنفی را پوشش دهد تا مورد قبول وزارت بازرگانی باشد،گفت: یکی از موانع کندی کار همین است و ما به دنبال آن هستیم تا تسهیلات و ضمانت اجرایی به شرکت متقاضی بدهیم تا بتواند انگیزه لازم و سودآوری داشته باشد. وی افزود: سعی می‌کنیم تا قبل از صدور مجوز تسهیلات لازم و ضمانت اجرایی را در اختیار شرکت‌های متقاضی قرار دهیم.