عضو کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: متاسفانه آن قدر برنج، شکر و پنبه وارد شده که اگر تا ۲ سال هم جلوی واردات گرفته شود، باز هم به اندازه بیش از مصرف ۲ سال نیازی به تولید نیست. به گزارش «فارس» که در زمره خبرگزاری‌های حامی دولت قرار دارد، محمدعلی دلاور با انتقاد از واردات بی‌‌رویه برنج، پنبه و شکر تصریح کرد: واردات بی رویه به‌ صورت معضل کشاورزان درآمده، به‌گونه‌ای که محصول کشاورزان بدون مشتری در انبارها مانده و بازار مصرف پر از برنج، شکر و پنبه خارجی شده است.

نماینده درگز در مجلس شورای اسلامی‌علت به فروش نرسیدن محصول کشاورزان را واردات برنج پاکستانی و هندی دانست و افزود: محصول برنج‌کاران در منطقه لاین، کلات و درون‌گر از سال گذشته در انبارها مانده و برای آن مشتری وجود ندارد، به گونه ای که کیفیت آن به تدریج از دست می‌رود. در حالی که برنج‌های خارجی با بسته‌بندی زیبا و نرخ ارزان به وفور در بازار وجود دارد.

دلاور با ارائه آمار گمرک که یک‌میلیون و ۳۸۳‌هزار تن برنج سفید به صورت رسمی‌وارد شده، یادآور شد: البته خارج از آمار گمرک نیز از مبادی غیرقانونی واردات صورت گرفته است.

این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس در مورد میزان نیاز به واردات برنج نیز گفت: براساس آمار وزارت جهاد کشاورزی ۲‌میلیون و ۲۰۰‌هزار تن برنج در کشور تولید می‌شود و حداکثر نیاز در سال ۳۰۰ تا ۴۰۰‌هزار تن واردات آن است، در حالی که بیش از ۳ برابر این رقم برنج وارد می‌شود.

نماینده درگز با انتقاد و اظهار تاسف از واردات غیرقانونی و بی‌موقع برنج خارجی در فصل برداشت محصول داخلی گفت: در حالی که همین الان برنج برداشت می‌شود، از گمرک و سرخس و امیرآباد برنج خارجی وارد می‌شود و کشاورزان در فروش محصول خود با مشکل مواجه هستند.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس افزود: واردات بی‌رویه محصولات کشاورزی و میوه خارجی سبد غذایی مردم را تغییر داده، به گونه‌ای که ذائقه مردم عوض شده و در تابستان پرتقال خارجی، انبه پاکستانی و موز که قبلا در زمستان مصرف می‌شد، در سبد خانوار ایرانی

یافت می‌شود.

دلاور با بیان اینکه برای واردات محصولات کشاورزی تعرفه‌ای معادل تعرفه خودرو در نظر گرفته شده است، گفت: متاسفانه وزارت بازرگانی به این بند قانون عمل نمی‌کند و هر وقت از واردات بی‌رویه کشاورزی انتقاد می‌شود، برنامه چهارم را بهانه آزاد بودن واردات و صادرات می‌کنند، اما به این قانون عمل نمی‌شود.

نماینده درگز در مجلس شورای اسلامی‌با انتقاد از تبلیغات کالاهای خارجی به ویژه برنج در صداوسیما گفت: متاسفانه با تبلیغات وسیع عادات غذایی مردم و سبد غذای جامعه را تغییر داده و صداوسیما تبدیل به بلندگوی تبلیغ کالای خارجی شده است.