«وزارت بازرگانی همه ساله برای تنظیم بازار ماه مبارک رمضان برنامه‌هایی دارد که از آن جمله می‌توان به سبد ویژه کالایی کارمندان و کارکنان دولت اشاره کرد که امسال از این سبد خبری نیست.» خبرگزاری «فارس» دیروز با انتقاد از تشدید گرانی در آستانه ماه رمضان‌، این چنین از وضعیت مو جود خبر داد و به نقل از معاون وزیر بازرگانی در توضیح حذف سبد کالا نوشت‌: «سطح عمومی‌قیمت‌ها تاکنون مناسب بوده است و نیازی به ارائه سبد ویژه ندیدیم.»

این خبرگزاری در ادامه آورده است؛ «اما ما فراموش نکرده‌ایم که در اولین نشست خبری وزیر بازرگانی در سال ۸۸ میرکاظمی‌از کسری بودجه این وزارتخانه خبر داد و گفت: «در سال ۸۸‌، ۴‌هزار و ۳۰۰‌میلیارد تومان بودجه تخصیصی وزارت بازرگانی برای یارانه‌ها در نظر گرفته شده که اگر طرح هدفمند کردن یارانه‌ها در نظر گرفته نشود در خصوص یارانه‌ها مشکل بودجه‌ای پیدا می‌کنیم، اما محمد صادق مفتح در پاسخ به این سوال که آیا علت حذف سبد ویژه کسری بودجه است‌؟ گفت: نخیر؛ اما اگر میزان یارانه تخصیص یافته به وزارت بازرگانی بیشتر از این بود می‌توانستیم سبد ویژه داشته باشیم.

سیاست دوم وزارت بازرگانی در تنظیم بازار ماه مبارک رمضان اجرای طرح نمایشگاه‌های عرضه مستقیم کالاست که یادگار و نمونه کپی شده نمایشگاه بهاره است. این نمایشگاه‌ها که با شعار ارزان فروشی و حذف واسطه‌ها اقدام به عرضه کالا می‌کنند بنا به گواه گزارش‌های مردمی‌بیشتر جنبه بنجل فروشی دارند و تولیدکنندگان و عرضه‌کنندگان حاضر در این نمایشگاه‌ها از این فرصت برای فروش کالاهای کم فروش خود استفاده می‌کنند. اما حتی اگر فرض کنیم که در این نمایشگاه‌های عرضه مستقیم کالاهای با کیفیت هم عرضه می‌شود آیا برای جمعیت بیش از ۱۰‌میلیونی شهر تهران سه نمایشگاه با امکانات ناچیز رفاهی در سه نقطه حاشیه‌ای شهر می‌تواند پاسخگو باشد؟

آیا ۷۰۰‌غرفه موجود در این نمایشگاه‌ها که در سه نقطه پارک ارم، حکیمیه (تهران پارس) و مجمع شهید باستانی (سه راه افسریه) برگزار می‌شود می‌تواند نقش موثری در تنظیم بازار پایتخت داشته باشد؟

اختلاف نظر تنظیم بازار گوشت و مرغ بین این دو وزارتخانه و پا درمیانی بی‌اثر اصناف در این میان باعث شده تا قیمت این دو کالای استراتژیک در ماه میهمانی خدا اعداد نا‌متعارفی را به مردم نشان دهد. افزایش قیمت گوشت گوسفند در شهر تهران و درنوردیدن مرز هر کیلو ۱۵‌هزار تومان در برخی نقاط شهر و همچنین افزایش ۳۰ تا ۳۵ درصدی قیمت گوشت مرغ در پایتخت چهره شهر را در آستانه ماه مبارک رمضان با آشفتگی روبه‌رو کرده و باز هم این نگرانی را در مردم ایجاد کرده که هر چه سریع‌تر باید کالای خود را تامین کنند تا در ماه مبارک با کمبود مواجه نشوند.

در حالی‌که به گفته رییس اتحادیه گوشت گاوی تهران سالانه یک‌میلیون و ۵۰۰‌هزار راس گوسفند از مرزهای غربی کشور صادر می‌شود وزارت جهاد و کشاورزی و وزارت بازرگانی با گوشت منجمد برزیلی به استقبال ماه رمضان می‌روند و حتی در برخی موارد با کاهش عرضه از سوی پشتیبانی امور دام هم مواجه هستند.

این خبرگزاری در ادامه تاکید کرده است‌: بی تدبیری وزارت بازرگانی در انتشار صورتجلسه ای که بر اساس آن یارانه آرد نان فانتزی حذف می‌شود‌، باعث شد تا قیمت نان فانتزی در عرض یک روز رشد صد در صدی داشته باشد.

همچنین افزایش قیمت میوه و تره بار در سال ۸۸ به یک امر کاملا عادی تبدیل شده است‌، افزایش قیمت میوه‌های وارداتی در شرایط تعرفه صفر و عدم تاثیر این سیاست در بازار این مهم را در ذهن متبادر می‌کند که واسطه گری در صنف میوه و تره بار باعث شده تا تاثیرات سیاست‌های تنظیم بازار وزارت بازرگانی به حداقل برسد.