معاون وزیر بازرگانی گفت: حفظ بازار موجود و ایجاد بازارهای جدید سبب شده تا میزان صادرات فرش ایران نه تنها تحت‌تاثیر بحران‌های جهانی قرار نگیرد، بلکه با رشد ۱۷/۴درصدی همراه شود. سید مرتضی فرجی با استناد به آمار سازمان گمرک، میزان صادرات فرش دستباف در ۳ ماه نخست امسال را ۲/۷۶‌میلیون دلار اعلام کرد و افزود: این در حالی است که در مدت مشابه سال گذشته، این میزان صادرات ۲/۷۳‌میلیون دلار بود.

وی در ادامه به میانگین صادرات طی ۵ سال گذشته که سالانه حدود ۵۰۰‌میلیون دلار بوده، اشاره کرد و افزود: حجم صادرات در ایران براساس نرخ گمرک تعیین می‌شود، این در حالی است که صادرات چمدانی در این بخش لحاظ نمی‌شود؛ برهمین اساس می‌توان گفت حجم صادرات این محصول واقعی نیست، چرا که با توجه به ارزش افزوده‌ بالای فرش، میزان واقعی صادرات در صورت لحاظ کردن قیمت واقعی در گمرک و صادرات چمدانی بیش از ۸۰۰‌میلیون دلار در سال است.

رییس مرکز ملی فرش ایران که اخیرا از سفر روسیه بازگشته است، بازار این کشور را برای فرش ایرانی دارای پتانسیل بالا دانست و گفت: برای اینکه مشکلی برای وضعیت صادرات فرش کشور به وجود نیاید، باید بازارهای هدف دیگری تعریف شود که از جمله‌ آنها کشور روسیه است.

به گفته وی از ۱۵۰‌میلیون دلار واردات فرش دستباف روسیه در سال گذشته ۶۰‌میلیون دلار آن مربوط به فرش‌های ایرانی بوده است.

معاون وزیر بازرگانی عدم عضویت در WTO و نداشتن حق کپی رایت را از جمله عوامل سوءاستفاده از امتیاز طرح‌های فرش ایرانی توسط سایر کشورها دانست و افزود: بسیاری از کشورها از جمله ژاپن و چین به دلیل عضویت در سازمان WTO و داشتن حق کپی رایت در صورت استفاده از امتیاز طرح داخلی این کشور‌ها توسط کشورهای دیگر بر اساس قوانین بین‌المللی با جاعلان طرح‌ها، برخورد جدی کرده و خسارت‌های سنگین دریافت می‌کنند. وی خواستار پیوستن کشورمان به پیمان جهانی حق کپی‌رایت شد.