صادرات کالاهای غیرنفتی ایران به افغانستان طی سال‌های برنامه چهارم توسعه با رشد ۲ برابری مواجه بوده است. بابک افقهی با اشاره به اینکه در ابتدای برنامه چهارم توسعه معادل ۲۲۲‌میلیون دلار کالای غیرنفتی به افغانستان صادر شد، گفت: این در حالی است که میزان صادرات ایران به این کشور در سال ۱۳۸۷ با رشد ۳۵/۲ برابری به ۵۲۱‌میلیون دلار رسید و این روند در سال پایانی برنامه چهارم توسعه همچنان ادامه دارد.

به گزارش روابط عمومی ‌و امور بین‌الملل سازمان توسعه تجارت ایران، وی با بیان اینکه مجموع صادرات محصولات ایرانی به بازار افغانستان در مدت پنج ساله برنامه چهارم توسعه بیش از ۲‌میلیارد و ۲۹۵‌میلیون دلار بوده است، افزود: این درحالی است که واردات کالا در مدت یادشده کمتر از ۳۷‌میلیون دلار بوده است.

افقهی در خصوص تراز بازرگانی ایران تصریح کرد: تراز بازرگانی ایران با کشور همجوار شرقی روند روبه رشدی را طی کرده، به طوری که این تراز در سال۱۳۸۳ مثبت ۲۱۸‌میلیون دلار بود و در سال ۱۳۸۸ به مثبت ۵۱۳‌میلیون دلار رسید.

مشاور وزیر بازرگانی رشد صادرات غیرنفتی ایران به افغانستان را حاصل همسوتر شدن بخش خصوصی و دولتی در تجارت کشور دانست.

وی با بیان اینکه در سال گذشته سهم بازار افغانستان از کل صادرات غیرنفتی کشورمان با رشد ۲۰‌درصدی نسبت به سال ۱۳۸۶ مواجه بوده است، تصریح کرد: کشور افغانستان در مدت پنج ساله برنامه چهارم توسعه همواره جزو هشت کشور بزرگ شریک صادراتی ایران بوده است.

مشاور وزیر بازرگانی مهم‌ترین رقیب ایران در بازار افغانستان را کشور پاکستان دانست و گفت: کشورهای آمریکا، هند، آلمان، قزاقستان، چین و تایلند در مرتبه‌های بعدی پس از ایران قرار دارند.

اقلام عمده صادراتی ایران به افغانستان شامل کف‌پوش‌های غیرمخملی‌باف، دارو، پودر یا مایع لباسشویی، شیرینی، روغن و سایر نان‌ها است، همچنین این کشور مواد غذایی، منسوجات، مصالح ساختمانی، دارو، ماشین‌های الکترونیکی و غیرالکترونیکی و سایر کالاهای مصرفی را از کشورهای خارجی وارد می‌کند.