رییس انجمن سرمایهگذاری مشترک ایرانی و خارجی اتاق ایران:
تحریمها موثر بوده است
رییس انجمن سرمایهگذاری مشترک ایرانی و خارجی اتاق ایران گفت: تحریمهای جهانی بر روی نحوه فعالیت سرمایهگذار خارجی در ایران موثر بوده است. حسین سلیمی در گفتوگو با «ایرنا»، با بیان این مطلب به رشد تقاضای سرمایهگذاران کشوری مانند ترکیه نیز اشاره کرد و گفت: از ابتدای سال جاری میلادی، میزان درخواست سرمایهگذاران ترک برای حضور در ایران رشد ۳۰درصدی نشان میدهد.
به گفته مشاور اتاق بازرگانی، درزمان حاضر نیز چند شرکت ترکیه از طریقسازمان سرمایهگذاری خارجی وزارت امور اقتصادی و دارایی درخواست حضور در ایران را مطرح کردهاند.
وی با بیان اینکه اشتیاق طرف ترک برای سرمایهگذاری در ایران از نیمه دوم ۲۰۰۸ میلادی رو به افزایش بوده، افزود: مطالعه بازار ایران و آثار بحران جهانی بر روی اقتصاد کشور در روی آوری آنها به بازار ایران نقش داشته است.
به گفته سلیمی، پیش از این سرمایهگذاران ترک در ایران حضوری اندک داشتهاند.
مشاور اتاق ایران قیمت ارزان سوخت، بازار ۴۰۰میلیون نفری اطراف ایران، موقعیت جغرافیایی کشور و نرخ پایین مواد اولیه صنعتی را از عمدهترین دلایل تمایل سرمایهگذاران خارجی برای فعالیت در ایران عنوان میکند.
سلیمیتصریح میکند: هرچند حرکت سرمایهگذاری ایدهآل نیست، اما روند مطلوبی را طی میکند.
به اعتقاد این فعال بخش خصوصی در سال گذشته کشور رشد ششدرصد سرمایهگذاری را تجربه کرده، اما ظرفیتی بخش برابر ۹ تا ۱۰درصد است. به گفته سلیمی، براساس اهداف پیشبینی شده رقم رشد سرمایهگذاری ۵/۷درصد در نظر گرفته شده بود.
رییس انجمن سرمایهگذاری مشترک ایرانی و خارج اتاق ایران، بحران جهانی را یکی از عوامل موثر در کاهش رشد سرمایهگذاری در ایران عنوان میکند و میافزاید: رشد سرمایهگذاری در مقایسه با سال قبل چندان بالاتر نبود.
سلیمیبا بیان اینکه تفاوت چندانی میاندرصد رشد سرمایهگذاری در سال ۲۰۰۹ نسبت به ۲۰۰۸ رخ نداده، افزود: حضور فعال ایران در چندین سمینار و نشست بینالمللی جهانی احتمال افزایش سرمایهگذاری در ایران را بسیار زیاد کرده است.
سلیمیبا بیان اینکه ایرانیان، سرمایهگذاری در داخل را به دیگر کشورها ترجیح میدهند، افزود: آمارها نشان میدهد، ایرانیان در مواردی چون خرید املاک یا خرید سهام در دیگر کشورها به سرمایهگذاری میپردازند.
وی گفت: با توجه به وضعیت نامساعد کشورهای حاشیه خلیجفارس در شرایط بحران، بسیاری از ایرانیان در آن مناطق با ضررهای بزرگ اقتصادی مواجه شدهاند.
مشاور اتاق ایران میگوید: در زمانی که شرایط مساعدی برای سرمایهگذاری صنعتی در داخل کشور وجود دارد، هیچ انگیزهای برای خروج از ایران وجود ندارد.
سلیمی در ادامه سخنان خود از نبود ثبات در قوانین داخلی انتقاد میکند و میگوید: تا سرمایهگذار میخواهد خود را با قانون موجود وفق دهد، قانون تغییر میکند که این روند در کوتاه و بلندمدت به ضرر اقتصاد است.
سلیمی در عین حال سرمایهگذاری در بخشهایی مانند تولید بنزین را در دیگر کشورها لازم دانست و گفت: به دلیل رفتار تحریمی برخی از کشورها و ممانعت آنها از خرید ماشین آلات پیشرفته توسط ایران، تنها میتوان در کشوری ثالث با مشارکت سرمایهگذار خارجی به تولید این گونه محصولات پرداخت.
با این حال به گفته وی، سرمایهگذاری با توجه به نیاز ارزی در خارج از کشور توجیهپذیر نیست.
رییس انجمن سرمایهگذاری مشترک ایرانی و خارجی اتاق ایران میگوید: بازده سرمایه در ایران نزدیک به ۲۰درصد است؛ درحالی که این رقم در شرایط کنونی بحران جهانی در دیگر کشورها، نزدیک به پنجدرصد است.
سلیمیمیگوید: حتی اگر تورم را از بازده کم کنیم، باز هم سرمایهگذاری در ایران سودآور است. وی همچنین گفت: بالارفتن هزینه بیمه برای سرمایهگذار خارجی در شرایط بحران بیانگر بالارفتن ریسک سرمایهگذاری است و همین امر موجب افزایش هزینهها میشود.
ارسال نظر