اسدا... عسگر اولادی:
ادغام وزارت بازرگانی و صنایع هیچ مزیتی ندارد
یک روز پس آنکه رییس اتاق تهران از ادغام وزارتخانههای صنایع و معادن و بازرگانی در جهت اجرای اصل ۴۴ استقبال کرد، اسدا... عسگراولادی این طرح را ناکارآمد دانست و گفت: ادغام بازرگانی و صنایع و معادن هیچ مزیتی ندارد و در حال حاضر مفید نیست؛ چرا که دو وزارت خانه جا افتادهاند و به لحاظ شکلی امور مربوط به آنها متفاوت است.
عکس: آکو سالمی
یک روز پس آنکه رییس اتاق تهران از ادغام وزارتخانههای صنایع و معادن و بازرگانی در جهت اجرای اصل ۴۴ استقبال کرد، اسدا... عسگراولادی این طرح را ناکارآمد دانست و گفت: ادغام بازرگانی و صنایع و معادن هیچ مزیتی ندارد و در حال حاضر مفید نیست؛ چرا که دو وزارت خانه جا افتادهاند و به لحاظ شکلی امور مربوط به آنها متفاوت است. اسدا... عسگراولادی در گفتوگو با «فارس» افزود: صنعت فعالیت زمانبری است. در حال حاضر صنعت و معدن گرفتاریهای بیشماری دارند؛ در حالی که بازرگانی کار خرید و فروش و توزیع را به عهده دارد و بیشتر به صورت ستادی اداره میشود و بدان معنایی که در صنعت است نیاز به کار تخصصی ندارد.
رییس فراکسیون صادرات اتاق ایران گفت: ادغامهای دیگر مثل وزارت رفاه، کار و بیمههای اجتماعی جای بحث دارد و با هم همگن هستند؛ در حالی که صنعت و بازرگانی با هم همگن نیستند و ادغام اینها باعث به وجود آمدن مشکلاتی میشود.
وی در پاسخ به این سوال که آیا تولید موتور محرک بازرگانی نیست، اظهار داشت: تولید مرتبط با بازرگانی نیست و تنها قسمتی از تولید به صادرات مربوط میشود.
عضو هیات نمایندگان اتاق ایران گفت: یک وزیر نمیتواند به طور همزمان به امور مربوط به صنعت، معدن و بازرگانی برسد؛ چرا که باعث به وجود آمدن یک بوروکراسی شدید میشود.
وی با اشاره به مشکلات ادغام وزارت صنایع و وزارت معادن گفت: وزیر صنایع هم اکنون نمیتواند به همه امور «صنعت» و «معدن» برسد، چه برسد به اینکه بازرگانی و توزیع را هم به آن اضافه کنیم؛ مگر اینکه معاونان متعددی داشته باشد که باز هم تفاوت چندانی با حالت فعلی نمیکند.
عسگراولادی در پاسخ به سوال فارس در خصوص اینکه آیا این طرح در راستای اصل ۴۴ و واگذاری شرکتهای دولتی میتواند جوابگو باشد، اظهار داشت: اصل ۴۴ بحث مستفاد خودش را دارد، تاکنون دولت با اصل ۴۴ تعارف کرده است؛ به طوری که ما اصل ۴۴ را به طور کامل پیاده شده نمیبینیم.
وی افزود: تاکنون خصوصیسازی واقعی صورت نگرفته است، از خودشان میخرند و به خودشان میفروشند و باید توجه داشته باشیم فروش ۳درصد سهام یک بانک در تصمیمگیریهای هیات مدیره تاثیری ندارد و تنها نقش کارگشایی را برای آن بانک بازی میکند. وی افزود: خصوصیسازی زمانی اتفاق میافتد که تا ۵۰درصد سهام فروخته شود.
ارسال نظر