نمایه - مدیرعامل شرکت سهامی فرش ایران:
فرش اصیل ایرانی به حاشیه رانده شده است
مدیرعامل شرکت سهامی فرش ایران گفت: ایران سالانه سهمیلیون مترمربع فرش دستباف خود را به سایر کشورهای جهان صادر میکند که نشانگر اقبال عمومی دنیا نسبت به این هنر اصیل ایرانی است. سید جلال الدین بصام اظهار کرد: سابقه فرشبافی در دنیا بسیار دیرینه و در حدود دوهزار و ۵۰۰ سال است که فرش پازریک به عنوان نخستین نمونه کار قالیبافی در جهان پیدا شده است.
وی با اشاره به تاریخچه فرش در دنیا افزود: هنر قالیبافی از شرق دنیا شروع شد و در کشورهایی مانند ایران، ترکیه، قفقاز، ترکستان غربی و شرقی، چین و هند توسعه یافت.
مدیرعامل شرکت سهامی فرش با بیان اینکه کشورمان دارای طولانیترین و قدیمیترین سابقه قالی بافی است، توضیح داد: در سالهای بعد نیز کشور ترکیه به عنوان یکی از کشورهای دارای هنر قالیبافی به خاطر نزدیکی به اروپا بسیاری از فرشهای خود را به سایر کشورهای اروپایی صادر کرده است.
وی افزود: در قرن شانزدهم میلادی و در دوره صفویه، ایرانیان با ایجاد نقشهای جدید دست به ابداع جدیدی در این زمینه میزنند و انقلاب بزرگی در ارتباط با هنر فرش در کشور ایجاد میشود.
وی ادامه داد: ابتکار عمل و قدرت و خلاقیت ایرانی در زمان صفویه موجب راهیابی کشور به حلقه کشورهای صادرکننده فرش میشود، به طوری که فرش ایرانی بازار جهان را به تسخیر خود درمیآورد.
مدیرعامل شرکت سهامی فرش ایران خاطرنشان کرد: از قرن نوزدهم میلادی به بعد بسیاری از کشورهای دیگر وارد دنیای تجارت و صادرات فرش میشوند که با علاقه دنیا به فرش ایرانی و نوع طرح آن مواجه میشوند.
بصام بیان کرد: از آنجا که در کشور ایران حدود ۸۰هزار بافنده فرش وجود داشت و این تعداد از افراد نمیتوانستند پاسخگوی همه نیاز دنیا باشند، بسیاری از کشورها به این فکر افتادند تا با بافت فرش به سبک و طرح ایرانی وارد دنیای تجارت شوند.
وی ابراز کرد: به همین دلیل در این برهه از زمان شاهد اشباع نقوش فرش ایرانی در جهان و تا حدودی به حاشیه رانده شدن فرش اصیل ایرانی هستیم. مدیرعامل شرکت سهامی فرش ایران اذعان کرد: از سال ۶۸ به این طرف وضعیت قالیبافی در ایران توسعه یافته و روز به روز بر بافت فرش و صادرات آن افزوده میشود.
بصام با بیان اینکه در مجموع وضعیت قالیبافی در ایران با فراز و نشیبهای متعددی روبهرو بوده است، عنوان کرد: برخی صحبت از بحرانی بودن وضعیت صادرات فرش ایرانی به دلیل اشباع شدن طرحهای آن در دنیا میکنند در صورتی که هنوز این فرش طالبان بسیاری را در میان کشورهای مختلف دنیا دارد.
مدیرعامل شرکت سهامی فرش ایران با اشاره به وجود بازارهای بکر در دنیا تصریح کرد: هنوز بسیاری از کشورهای جهان مانند کشورهای آمریکای جنوبی، آسیای شرقی، آفریقا و... میتوانند به عنوان بازارهای هدف جمهوری اسلامی ایران مطرح شوند.
هجوم فرشهای ارزان خارجی به ایران
از سوی دیگر یکی از اعضای اتاق بازرگانی همدان با اشاره به وجود فرشهای دستباف چینی و هندی در بازارهای کشور عنوان کرد: هرچند کیفیت این فرشها مانند فرشهای ایرانی نیست، اما قیمت این فرشها یکسوم فرشهای ایرانی است.
محمد کاویانی ادامه داد: هرچند این فرشها فعلا به صورت رسمی وارد ایران نمیشوند، اما کسانی هستند که نمیدانم به چه طریقی این فرشهای خارجی را وارد میکنند.
کاویانی تاکید کرد: هرچند تاکنون کسی به صورت رسمی نگفته که این فرشهای خارجی را وارد کنند، اما با وجود این، بعضی از تاجران بزرگ این کار را انجام میدهند.
کاویانی در پایان متذکر شد: اگر از صنعت فرش دستباف حمایت نشود از بین میرود.
ارسال نظر