استقبال آلاسحاق از ادغام وزارتخانههای بازرگانی و صنایع
رییس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران میگوید: ادغام وزارتخانههای بازرگانی و صنایع و معادن مشروط به واگذاری سازمانهای زیرپوشش این دو مجموعه در قالب اصل ۴۴ و برنامه پنجم توسعه نتیجه بخش خواهد بود. یحیی آلاسحاق در گفتوگو با «ایرنا» درباره الزامات ادغام این وزارتخانهها گفت: اگر قرار باشد سازمانهای زیرمجموعه این وزارتخانهها وابسته و پیوسته و همچنان مشغول فعالیت باشند و فقط ستاد مرکزی به صورت واحد اداره شود اتفاق خاصی در حوزه صنایع و بازرگانی رخ نمیدهد.
وی ادامه داد: در زمان حاضر هر کدام از این دو وزارتخانه سازمانهای تابعه دارند که باید نسبت به تعیین تکلیف آنها اقدام کرد.
رییس اتاق تهران افزود: اگر بپذیریم که وزارتخانهها بنگاه دار اقتصادی نیستند، بنابراین براساس اصل ۴۴ باید واحدها و سازمانهای زیر مجموعه آنها واگذار شود.
رییس اتاق تهران با تاکید بر اینکه کوچکسازی دولت موجب بهبود شاخصهایی همچون هزینهها و افزایش بهرهوری و به کارگیری نیروهای کیفی میشود، افزود: اگر ادغام بدون الزامات آن؛ یعنی کوچک کردن رشته فعالیتها صورت گیرد، خسارتهای ناشی از آن بسیار زیاد خواهد بود.
آلاسحاق گفت: در صورت اجرای درست ادغام دولت قادر خواهد بود وظایف خود را در حوزه نظارت، کنترل، پشتیبانی و اطلاع رسانی و بهبود وظایف کار براساس برنامه پنجم توسعه به درستی انجام دهد.
وی میگوید: در زمان حاضر فعالیت حوزههای بازرگانی و صنعت بسیاری از کشورهای جهان در قالب یک وزارتخانه انجام میشود.
وزیر اسبق بازرگانی میگوید: دو حوزه بازرگانی و صنایع مانند یک زنجیره به یکدیگر وابسته و درهم تنیده هستند. هرگونه تصمیمگیری در حوزه بازرگانی بخش صنعت را متاثر میکند و متقابلا نیز فعالیتهای بخش صنعت مستلزم نگاه توزیع است.
آلاسحاق با اشاره به اینکه خط بازرگانی ابتدای تولید است، ادامه داد: با ادغام مناسب دیگر شاهد برخی تقابلها از جمله اینکه هر آنچه در حوزه توزیع است ضدتولید و غیراقتصادی است نخواهیم بود؛ زیرا که خط بازرگانی تولید است.
وی گفت: با مدیریت و نگرش جامع میتوان از تبعات جدا بودن این دو وزارتخانه که برخی اوقات در حوزه تولید و توزیع منجر به برخی رانتها و فسادهای متعدد میشود، جلوگیری کرد. رییس اتاق تهران افزود: مسائل بخش تولید و توزیع در یک مسیر قرار دارند و بهبود وضعیت هر کدام به رشد دیگری منجر میشود.
ارسال نظر