مسعود دانشمند، عضو هیات رییسه و خزانه‌دار اتاق بازرگانی ایران در گفت‌وگو با «موج» با اعلام این مطلب اظهار داشت: در نخستین گام برای ادغام وزاتخانه‌ها باید اهداف و ماموریت وزارتخانه‌ها پس از ادغام را به صورت دقیق و شفاف تعریف کرد.

وی گفت: اگر وزارتخانه‌ها پس از ادغام نیز به روش فعلی اداره شوند، هیچ تغییری در روند اداره سازمان‌ها و وزارتخانه‌ها ایجاد نخواهد شد. دانشمند با اشاره به تبدیل وزارت صنایع به وزارت صنایع و معادن و فلزات افزود: پس از این تغییر وزارتخانه مذکور به بخش صنایع و صنایع سنگین تبدیل شد، اما این تغییرات نیز تاثیری در روند اداری وزارت صنایع نداشت.

خزانه‌دار اتاق بازرگانی ایران اذعان داشت: در دنیا کشورهایی وجود دارند که تعداد وزارتخانه‌هایشان بسیار بیشتر از تعداد وزاتخانه‌های ما است، اما بوروکراسی در این کشورها به مراتب کمتر از ایران است. وی تصریح کرد: ماموریت جدید وزارتخانه‌ها باید به گونه‌ای تعریف شود که علاوه بر چابک‌سازی، روند بوروکراسی را نیز تا حد ممکن کاهش دهد.

این فعال اقتصادی در خصوص ممانعت از واردات کالای خارجی از سوی دستگاه‌های خارجی و الزام به استفاده از کالاهای مشابه داخلی گفت: در فضای اقتصاد آزاد طرح حمایت از تولید با ممانعت از واردات کالای خارجی چندان قابل بحث نیست.

دانشمند اظهار داشت: این راهکار حمایتی موجب می‌شود تا سازمان‌های دولتی نیاز به کالای خارجی را از طریق شرکت‌های خصوصی تامین کنند که این امر هزینه بیشتری را به دولت تحمیل خواهد کرد.

عضو هیات‌رییسه اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: حمایت از تولید باید با رفع موانع تولید و افزایش قدرت رقابت پذیری کالای داخلی با کالای خارجی صورت بگیرد.

خزانه دار اتاق بازرگانی ایران نقدینگی، ‌پایین بودن بهره‌وری، به روز نبودن تکنولوژی در بخش تولید و مساله حامل‌های انرژی را از جمله موانع تولید برشمرد.