سفر استانی هیات رییسه اتاق ایران به کرمان

گروه بازرگانی- اعضای هیات رییسه اتاق ایران در نخستین سفر استانی خود از کرمان بازدید کرده و در جمع فعالان اقتصادی و اعضای اتاق بازرگانی کرمان حاضر شدند. میرمحمد صادقی، شافعی، جمیلی و دانشمند، اعضای هیات رییسه اتاق ایران به همراه عبداللهیان معاون امور شهرستان‌ها، رضوی مدیر امور شعب و کریمی‌پور، رییس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران در این سفر ضمن دیدار با نماینده ولی فقیه در استان، امام جمعه و استاندار کرمان در نشست‌های مشترک با اعضای هیات نمایندگان اتاق و کمیسیون‌های تخصصی اتاق حاضر و پیشنهادها و انتقادات فعالان اقتصادی بخش خصوصی را شنیدند.

جلال‌پور رییس اتاق بازرگانی کرمان ضمن یادآوری اینکه هیات رییسه اتاق ایران به صورت ماهانه مسائل اقتصادی استانی و کشور را بررسی ‌کنند و در اولین سفر استانی خود به کرمان سفر کرده‌اند، دستاوردهای این سفر را این‌گونه اعلام کرد: در نشست نمایندگان اتاق ایران با اعضای کمیسیون صنعت و معدن استان کرمان موانع تولید و مشکلات تصمیم‌گیری‌های در شوراهای مختلف بررسی شد و با توجه به اینکه پنج معدن از شش معدن بزرگ کشور در استان کرمان قرار دارد و این استان از ظرفیت قابل توجهی در این خصوص برخوردار است، توسط هیات رییسه اتاق ایران راهکارهای مناسبی در جهت جذب سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی و به دور از تشریفات سخت اداری برای دسترسی به تسهیلات بانکی ارائه شد.

به گفته جلال‌پور در کمیسیون گردشگری نیز مقرر شد اعضای کمیسیون گردشگری اتاق ایران در گفت‌و‌گو با نمایندگان مجلس و دولت مسائل محدودیت پروازی پنج فرودگاه کرمان با سایر مراکز استان‌های کشور را بررسی کنند.

همچنین ورود بیش از یک‌هزار وسایل نقلیه سنگین به ناوگان حمل و نقل جاده‌ای و دوبانده شدن جاده‌ها از تصمیمات این نشست‌ها بود.

رییس اتاق کرمان در خصوص نشست کمیسیون کشاورزی نیز یادآور شد: توسعه صادرات محصولات کشاورزی، تسهیلات مناسب به منظورایجاد انگیزه برای بسته بندی فرآورده‌های کشاورزی و هماهنگی با سایر کشورهایی که در صادرات تجربه دارند برای صادرات محصولات تحت نام تجاری واحد ماحصل این نشست بود.

جلال‌پور ادامه داد: همچنین ایجاد نرم‌افزارهای الکترونیکی و برق به بازارهای خارج حاصل نشست کمیسیون فنی و مهندسی بود.

همچنین علاء میرمحمد صادقی، نایب رییس اتاق ایران درگفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» ضمن تاکید بر قابلیت‌‌های چشمگیر و شرایط مناسب جذب سرمایه‌گذار استان کرمان پیشنهاد کرد: همایشی بزرگ با دعوت از سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی با همکاری اتاق بازرگانی ایران و وزارتخانه‌های مرتبط برگزار شود تا اهداف جذب سرمایه‌گذار محقق شود.

او از اتاق‌های بازرگانی به عنوان مشاور سه قوه یاد کرد و گفت: اینک تعامل خوبی بین اتاق‌های بازرگانی و دولت برقرار شده است و ثابت شده است که اتاق‌هایی موفق‌تر هستند که تعامل بهتری با استانداری‌های استان خود دارند.

وی ضمن اعلام آمادگی اتاق ایران در همکاری بیشتر و موثرتر با اتاق کرمان از استاندار کرمان خواست تا از ظرفیت‌های موجود در اتاق بازرگانی کرمان استفاده بیشتری شود.

وی گفت: واضح است که تعامل بیشتر با استانداری و سازمان‌های مختلف استان نتایج خوب و ثمربخشی را در پی خواهد داشت.

ابراهیم جمیلی، دیگر عضو هیات رییسه اتاق ایران نیز اتاق کرمان را دارای وزن قابل محسوسی در اتاق ایران و در بین اتاق‌های کشور دانست.

جمیلی گفت: اتاق کرمان در طول چند سال اخیر حرکت رو به جلویی داشته است و ما درخواست می‌کنیم تدابیری اندیشیده شود تا اتاق بازرگانی کرمان در بحث همکاری‌های موثر با استانداری به عنوان پایلوت مطرح گردد تا بتوان آن را برای سایر استان‌ها الگو قرار داد.

شافعی، نایب رییس اتاق ایران نیز بر دارا بودن اهداف مشترک بخش خصوصی و دولتی تاکید کرد و گفت : برای فائق آمدن بر مشکلات نیاز به تعامل بیشتر داریم.

وی افزود: اتاق بازرگانی برای رسیدن به اهداف مشترک به دنبال تعاملی است که به تفاهم بینجامد تا پیشرفت را به دنبال داشته باشد.

رییس اتاق بازرگانی خراسان رضوی گفت: تعامل مدیران دولتی استان کرمان با اتاق بازرگانی کرمان یک الگوی بی‌نظیر و شگرف است.

وی در ادامه صحبت‌های خود با اشاره به تاثیر کم بحران جهانی اقتصاد، گفت: در استان خراسان رضوی استاندار، وظایف خود در کارگروه توسعه اقتصادی را رسما به اتاق بازرگانی مشهد واگذار کرده است که نتایج عملکرد منتشر شده نشانگر پیشرفت‌های چشمگیری در این زمینه است.

دهمرده استاندار کرمان نیز بابیان اینکه همواره عاقل کسی است که در عقل دیگران شریک باشد، گفت: همان طور که شاهد هستیم نظام‌هایی موفق هستند که شرایط ورود بخش خصوصی را به عرصه اقتصاد فراهم کرده باشند.

او ادامه داد: از معدل کار اتاق بازرگانی استان کرمان راضی هستیم و طرح پایلوت شدن استان کرمان در ارتباط اتاق بازرگانی و استانداری از نظر ما طرح خوبی است و از آن استقبال می‌کنیم.