گمرک ایران هنوز آمار کلی و دقیق صادرات سال ۸۶ را اعلام نکرده است، با این حال وضعیت تجارت خارجی کشور در برخی استان‌ها روشن شده است.ناظر گمرکات خوزستان می‌گفت: میزان صادرات کالاهای غیرنفتی در سال ۸۶ از طریق این گمرکات نسبت به مدت مشابه سال قبل ازآن از لحاظ وزنی ۱۷درصد و از لحاظ ارزشی ۲۹درصد افزایش یافت. ایرج جباری، در گفت‌وگو با ایرنا افزود: وزن صادرات کالاهای غیر نفتی دراین مدت افزون برشش میلیون و شش هزار تن و به ارزش دو میلیارد و ۹۱۴میلیون دلار بود.

وی گفت: در این مدت بیش از ۶۰ قلم کالا از گمرکات خوزستان صادر شد که محصولات پتروشیمی، گازها و آهن‌آلات سه قلم کالاهایی هستند که رتبه اول تا سوم را به خود اختصاص دادند. ناظر گمرکات خوزستان، میزان صادرات بازارچه‌های مرزی خوزستان دراین مدت را ۴۹هزار و ۷۱۹تن و به ارزش هفت میلیون و ۱۲۵هزار دلار اعلام کرد و افزود: این میزان نسبت به مدت مشابه پارسال از نظر وزنی ۹۸درصد و از نظرارزشی نیز ۳۸درصد افزایش داشته است. متوسط قیمت یک تن کالای صادراتی خوزستان در مدت زمان یاد شده ۴۸۵دلار بوده است.

وی اضافه کرد: میزان صادرات کالا از گمرک شلمچه به عراق دراین مدت ۵۸۸ هزار تن و به ارزش ۲۳۵میلیون دلار بوده که از لحاظ وزنی ۳۷درصد واز لحاظ ارزشی ۲۳درصد افزایش داشته است.

جباری گفت: میزان صادرات کالا از مرز چذابه نیز ۱۳۰هزار تن کالا به ارزش ۴۷میلیون دلار بود.

ناظر گمرکات خوزستان وزن واردات کالاهای غیرنفتی در سال گذشته از گمرکات خوزستان را ۱۵میلیون و ۵۷۲هزار تن به ارزش هشت میلیارد و ۹۲۷میلیون دلار اعلام کرد که نسبت به پارسال از نظر وزنی هشت درصد و ازنظر ارزشی ۱۷ درصد رشد دارد.

ناظر گمرکات خوزستان گفت: در این مدت ۷۹هزار و ۴۵۶مسافر ورودی و ۷۴ هزار و ۲۲۶مسافر خروجی کالاهایشان توسط ارزیابان گمرکات خوزستان مورد بازرسی و ارزیابی گمرکی قرار گرفت که نسبت به مدت مشابه سال ۸۵تعداد مسافر ورودی و خروجی به ترتیب ۱۸ و یک درصد کاهش داشته است.

صادرات ۶۹میلیون دلار کالا از مازندران

از سوی دیگر مدیرکل گمرکات استان مازندران گفت: سال گذشته ۱۳۶هزار و ۳۲۷تن کالا به ارزش۶۹میلیون و ۱۵۲هزار دلار از گمرکات این استان به خارج صادر شد.

احمد کارگری در گفت‌وگو با «برنا» افزود: این کالاها به ۱۶ کشور جهان از جمله روسیه، عراق و کشورهای آسیای مرکزی صادر شد که از لحاظ ارزش نسبت به مدت مشابه سال ۸۵ از رشد ۲۳درصدی برخوردار بود.

وی اظهار داشت: در این مدت بیش از ۴میلیون و ۸۰‌هزار تن انواع مواد سوختی و غیرسوختی به ارزش ۲ میلیارد و ۶۶میلیون و ۲۶۶هزار دلار به عراق، پاکستان، روسیه، قزاقستان و ترکمنستان ترانزیت شد.

کارگری خاطرنشان کرد: در سال گذشته ۲‌میلیون و ۸۱۱هزار تن کالا در گمرگات این استان به وسیله ۲هزار و ۲۶فروند کشتی در بنادر مازندران تخلیه شد و ۳ میلیون و ۸۶هزار تن انواع کالا به وسیله ۱۳۱هزار و ۱۶۷ دستگاه ‌کامیون در گمرکات این استان بارگیری شد.

به گفته مدیرکل گمرکات استان مازندران این تخلیه و بارگیری در مقایسه با مدت مشایه سال ۸۵ به ترتیب ۴۹ و ۷۶درصد رشد داشت.

کارگری ادامه داد: در سال۸۶، ۳‌میلیون و ۲۴۱هزار تن انواع کالا شامل آهن، تخته، کاغذ، گندم و جو به ارزش یک میلیارد و ۸۹۲میلیون و۷۵۰هزار دلار وارد این استان شد که به لحاظ وزنی و ارزشی به ترتیب ۵۰و ۷۶درصد رشد داشت. وی تصریح کرد: در همین مدت درآمد گمرکات استان مازندران از مرز ۹۵۳میلیارد و ۹۶۷میلیون و ۵۲۱هزار ریال گذشت که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل آن ۶۵درصد رشد نشان می‌دهد.

مدیرکل گمرکات مازندران اعلام کرد: سال گذشته مازندران در این بخش پذیرای ۴۳هزار و ۵۸۹نفر مسافر بوده و ۳۶هزار و ۵۸۷نفر مسافر را نیز بدرقه کرده است.

صادرات خرمشهر گل کرد

همچنین صادرات گمرک بندر خرمشهر در سال گذشته با ۷‌درصد رشد از مرز ۲۵۰‌میلیون دلار گذشت.

کاظم بیداریان، مدیرکل گمرک بندر خرمشهر در گفت‌وگو با «شبکه خبر دانشجو» در اهواز، گفت: در سال ۸۶ از مرزهای زمینی و دریایی خرمشهر ۵/۲۵۷‌میلیون دلار کالا به وزن ۹۰۰‌هزارتن به خارج از کشور صادر شد.

وی مقصد عمده صادرات این گمرک را کشور عراق دانست و افزود: بیش از ۹۰درصد صادرات خرمشهر از مرز زمینی شلمچه صورت گرفته است.

بیداریان از کویت و امارات متحده عربی به عنوان دیگر مقاصد مهم کالاهای صادراتی گمرک بندر خرمشهر نام برد و گفت: ارزش ریالی کالاهای صادراتی سال ۸۶ گمرک خرمشهر با ۸ درصد رشد بیش از دو هزار و ۳۸۵ میلیارد ریال بوده است.

مدیرکل گمرک بندر خرمشهر افزود: عمده کالاهای صادراتی خرمشهر، شامل مصالح ساختمانی، مواد غذایی و محصولات کشاورزی، آب معدنی، لوازم خانگی برقی، صنایع دستی و مواد شوینده بوده است.

وی در پایان گفت: صادرات این گمرک یکی از عوامل اصلی اشتغال پایدار در این شهرستان است.