مدیرکل دفتر آمار و خدمات ماشینی گمرک از نهایی شدن گزارش ترکیب جدید کالاهای وارداتی در گمرک خبر داد.

حسین کاخکی، در گفت‌وگو با «مهر» با اعلام این خبر گفت: بر این اساس در سال گذشته ۶۹/۱۷‌درصد کالاهای وارداتی به کشور سرمایه‌ای، ۸۵/۶۷‌درصد واسطه‌ای و ۴۶/۱۴‌درصد مصرفی بوده است.

مدیرکل دفتر آمار و خدمات ماشینی گمرک با بیان اینکه جلسات برگزار شده بین دستگاه‌ها برای رسیدن به یک تعریف واحد و نتیجه نهایی در این خصوص بیش از ۱۴ جلسه بوده است، افزود: در این جلسات ترکیب کلیه کالاهای وارداتی و سهم آنها تعریف شد.

محمد رضا نادری، معاون امور گمرکی گمرک ایران نیز در این خصوص گفت: اختلاف نظرات دستگاه‌های مرتبط با این موضوع زیاد و برداشت‌ها متفاوت بود، بنابراین در ابتدا در تعاریف به نتیجه واحد رسیدیم که همین امر کارها را آسان کرد.

وی با بیان اینکه نتیجه‌گیری و طبقه بندی کالاها بر این اساس راحت‌تر شد، افزود: اما در برخی از موارد نیز اختلاف نظری بین دستگاه‌ها وجود نداشت، با این وجود کارهای کارشناسی، برگزاری جلسات متعددی برای تهیه این گزارش انجام شد.

ترکیب کالاهای وارداتی و ضرایب تعرفه آنها به عنوان یکی از مسائل مورد اختلاف دستگاه‌های مختلف، مورد بازبینی قرار گرفت. سال گذشته در پی درخواست تقسیم‌بندی کالاهای وارداتی از گمرک برخی سازمان‌ها خواستار تجدید نظر در ضرایب تعرفه شدند، به همین دلیل نیز این کار صورت گرفت.

بر همین اساس قرار شد گمرک گزارشی در مورد ‌ترکیب کالاهای وارداتی از نظر سرمایه‌ای، مصرفی و واسطه‌ای تهیه کرده و آن را تقدیم معاون اول رییس‌جمهوری کند. گمرک به عنوان مسوول انجام این کار از دستگاه‌های همجوار دعوت به عمل آورد تا نظرات آنها را نسبت به این موضوع اخذ کند.

اما در این میان دستگاه‌های مختلف مرتبط با این موضوع نظیر گمرک، وزارت صنایع و معادن، بازرگانی، مرکز آمار و بانک مرکزی اختلاف نظرهای زیادی در مورد‌ ترکیب برخی کالاهای وارداتی داشتند که این امر تهیه این گزارش را به تعویق انداخت.

هم‌اکنون این اختلاف نظرها و برداشت‌های متفاوت از بین رفته که این امر منجر به نتیجه رسیدن گزارش شده است، البته این گزارش در سال‌های گذشته نیز توسط گمرک به نحوی دیگر تهیه شده است.