در همایش روز بخش خصوصی عنوان شد
هیات بانک توسعه اسلامی به تهران میآید
گروه بازرگانی- نشست خبری همایش بینالمللی روز بخش خصوصی با حضور رییس اتاق بازرگانی ایران، مدیر کل اتاقهای اسلامی و معاون وزیر اقتصاد و دارایی صبح دیروز در محل اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران برگزار شد. در این نشست پیرامون اقدامات دولت در زمینه واگذاری بانکهای دولتی به بخش خصوصی، تشکیل صندوق انسجام اسلامی و نیز هدفگذاری برگزاری این همایش برای گشایش راههایی به منظور استفاده بخش خصوصی از تسهیلات بانک توسعه اسلامی خبرهای تازهای در اختیار رسانهها قرار گرفت.
در ابتدا رییس اتاق بازرگانی ایران با اعلام خبر تشکیل صندوق انسجام اسلامی با سرمایه اولیه ۱۰میلیارد دلاری توسط اعضای بانک توسعه اسلامی گفت: با ورود هیات بانک توسعه اسلامی به ایران و برگزاری جلسات هیات مدیره آن در اتاق بازرگانی و صنایع ومعادن ایران، نخستین جلسه هیات مدیره صندوق انسجام اسلامی در تهران برگزار میشود.
رییس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران با بیان اینکه تحول اقتصادی ایران در حال شکلگیری است، افزود: بر این اساس مقدمات نقش آفرینی بخش خصوصی در اقتصاد کشور فراهم شده و در همایش روز بخش خصوصی توانمندیهای ایران به هیات مدیره این بانک معرفی میشود؛ ضمن اینکه امکانات بانک توسعه اسلامی نیز در اختیار بخش خصوصی قرار میگیرد. وی اظهار داشت: در سیاست توسعه حضور که در دستور کار بخش خصوصی ایران قرار گرفته اتاق بازرگانی از هر فرصتی برای گسترش مبادلات بینالمللی بهره میگیرد. این در حالی است که بانک توسعه اسلامی به عنوان یک سازمان فعال اقتصادی در جهان اسلام میتواند تسهیلکننده ارتباط جدی اقتصاد بین توانمندیهای بخش خصوصی ایران و بازار سایر کشورهای اسلامی باشد.
نهاوندیان افزود: به طور مشخص در تسهیلات مالی که بانک توسعه اسلامی به کشورهای مختلف جهان اسلام ارائه میدهد، برای اجرای پروژههای عمرانی شرکتها و موسسات اقتصادی ایران باید بهره گرفت؛ چراکه این امر میتواند در اجرای این پروژهها بسیار موثر باشد؛ ضمن اینکه فرصت مناسبی برای بهرهگیری از فرصت در جهت افزایش صدور خدمات فنی و مهندسی کشور است.
وی تصریح کرد: استفاده بخش خصوصی از تسهیلات مالی بانک توسعه اسلامی میتواند گسترش یابد؛ چرا که واقعیتی که در گذشته وجود داشته این است که بخش اعظم امکان استفاده از این تسهیلات در اختیار دولت بوده و اتاق بازرگانی عزم دارد در این مورد سهم بخش خصوصی را به نحو شایستهای افزایش دهد؛ اما این امر مستلزم این است که بخش خصوصی از امکانات بانک توسعه اسلامی بهره بیشتری گیرد و توانمندیهای خود را به این نهاد مالی بشناساند.
رییس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران افزود: محور دیگر اجرای پروژههای فرا کشوری در جهان اسلام توسط بخش خصوصی ایران است. موضوع مورد علاقه بانک توسعه اسلامی به کارگیری توانمندیهای صنعتی ایرانی است که در این راستا تولید خودرو، ماهواره مخابراتی و هواپیما در دستور مطالعه قرار دارد بر این اساس امید میرود همایش روز بخش خصوصی به افزایش آگاهیهای متقابل کمک کرده و بخشخصوصی نیز در این همایش و نمایشگاه جانبی آن حضور فعال داشته باشد.
وی با اشاره به تایید قانون پولشویی مصوبه مجلس از سوی شورای نگهبان اظهار داشت: با تصویب این قانون آنچه تا به حال در جریان عملیاتی کردن سیستم بانکی مورد حمایت قرار میگرفت، شکل قانونی خود را بازیافت و به این ترتیب در استاندارد مقبول جهانی قرار گرفتیم و بر این اساس سیستم بانکی همکاری خود را با شبکه بانک بینالمللی ادامه میدهد و هیچگونه جایی برای برخوردهای غیرتخصصی باقی نمیماند.
در ادامه حمید پورمحمدی، معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی نیز در خصوص برپایی این همایش گفت: در جریان سفر هیات مدیره بانک توسعه اسلامی تشکیل همایش روز بخش خصوصی، برگزاری نمایشگاه قابلیتهای فنی- مهندسی ایران، همایش ۲۱ کشور اسلامی برای توان و قابلیت تولید واکسن برای مبارزه با بیماریهای فراگیر در اصفهان، برگزاری دویست و پنجاهمین اجلاس هیات مدیره بانک توسعه اسلامی و برگزاری اولین اجلاس هیات مدیره صندوق انسجام اسلامی برای توسعه در دستور کار قرار گرفته است.
به گفته وی، امضای قراردادهایی بین بانکهای ایرانی و بانک توسعه اسلامی، ارائه ملموس موضوع مگاپروژکت (پروژههای بزرگ جهان اسلام) نیز در دستور کار قرار گرفته است.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی تصریح کرد: حضور بانک توسعه اسلامی در شرایط فعلی ایران فرصت مغتنمی برای توسعه همکاریهای مالی بین کشورهای اسلامی است. همایش روز بخش خصوصی نیز ابتکار مناسبی برای نشان دادن جهتگیریهای کشور برای اجرای سیاستهای اصل ۴۴ قانون اساسی و نشان دادن توانمندیهای اقتصاد ایران است که البته لازمه این کار تعامل بینالمللی و همکاری با موسسات مالی بینالمللی به ویژه در سطح جهان اسلام است. پورمحمدی در خصوص راهاندازی صندوق انسجام اسلامی برای توسعه گفت: این صندوق با مشارکت بانک توسعه اسلامی و ۳۰ کشور اسلامی از جمله ایران تشکیل شده که در زمینه به فعلیت درآوردن قابلیتهای دنیای اسلام با تاکید بر قابلیت اقتصادی جوانان و زنان و تلاش برای مبارزه و ریشهکنی بیسوادی و مبارزه با بیماریهای فراگیر فعالیت خواهد کرد.
به گفته وی، سرمایه اولیه این بانک ۱۰میلیارد دلار تخمین زده شده که از این سرمایه تاکنون ۶/۲میلیارد دلار توسط اعضا تامین شده است. همچنین در این راستا گروههای مشاوره مالی و سرمایهگذاری با حضور بیش از ۲۵۰ شرکت و موسسه تشکیل شده که در هفته قبل نیز هیات نظارت بر آن از سوی نظام بانکی تشکیل شده است. همچنین در ادامه این نشست معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی از ۲۰۰ اقدام دولت برای خصوصیسازی بانکهای دولتی خبر داد و گفت: گزارش سازمان حسابرسی برای عرضه سهام بانکهای دولتی در بورس ظرف دو هفته آتی اعلام میشود. حمید پورمحمدی در خصوص کند بودن عرضه سهام بانکها در بورس گفت: بانک با سایر بنگاههایی که میخواهند به بخش خصوصی واگذار شوند به لحاظ نهاد واسطه مالی تفاوتهای اساسی دارد، زیرا مالکیت شرکتهای دولتی کاملا متعلق به دولت است ولی بیش از ۹۵درصد داراییهای بانکها متعلق به سپردهگذاران است و در بیمهها نیز متعلق به بیمهگذاران است، بنابراین سهم دولت تنها حدود ۵درصد است. معاون امور بانکی، بیمهای و شرکتهای دولتی وزارت امور اقتصادی و دارایی افزود: در واگذاری سهام بانکها در بورس باید به ۲ نکته اساسی دقت لازم را مبذول داشت به این معنا که رعایت حقوق سپردهگذاران در کنار حقوق دولت صورت گیرد ضمن اینکه رعایت حقوق خریدارانی که میخواهند سهام بانکها را بخرند نیز ضروری است.
۲۰۰ اقدام برای خصوصیسازی بانکها
به گفته معاون امور بانکی، بیمهای و شرکتهای دولتی وزارت امور اقتصادی و دارایی به دلیل این پیچیدگیها امر واگذاری سهام بانکها و بیمهها در بورس کاری مشکل است؛ این درحالی است که تاکنون برای خصوصیسازی بانکها بیش از ۲۰۰ اقدام و فرآیند انجام شده و آنچه باقیمانده اجرای تعدادی فرآیند است که در راستای آنها باید صورت مالی میان دورهای بانکها آماده شده و به تصویب حسابرس و بازرسان قانونی برسد.
پورمحمدی افزود: گزارشها باید از چنان درجه شفافیتی در اظهارها برخوردار باشند که بخش خصوصی دغدغهای برای خرید سهام آنها نداشته باشد؛ بنابراین در این فرآیند سختگیریهای لازم از سوی سازمان حسابرسی بیش از گذشته اعمال خواهد شد. وی گفت: اعمال کامل روش تعهدی یا تسویه دقیق بین صندوق بازنشستگی بانکها با خود بانک مطالبی است که بین سازمان حسابرسی و بانکها وجود دارد. این درحالی است که ظرف دو هفته آتی گزارش بازرس قانونی و حسابرس در مورد بانکها اعلام میشود و برمبنای آن ساز و کار شفافیت مالی بین دولت و بانکها نیز مشخص خواهد شد. معاون وزیر اقتصاد با اشاره به پذیرش مشروط بانک ملت و صادرات در بورس گفت: ظرف دو هفته آتی و با آماده شدن گزارش سازمان حسابرسی دو بانک مذکور برای عرضه سهام در بورس آماده میشوند و به تدریج سایر بانکها نیز که در لیست واگذاریها قرار دارند به بورس ارائه میشوند.
خصوصیسازی بیمهها
پورمحمدی تصریح کرد: صورتهای مالی بیمهها نیز کامل شده و موضوع در خصوص نحوه اعمال استاندارد ۲۸ سازمان حسابرسی است که به زودی در دستور کار شورای بیمه قرار میگیرد.
وی تاکید کرد: تمامی این اقدامات باید تا قبل از سال جاری صورت گیرد؛ چرا که اگر بیش از این زمان برد باید به سمت صورتهای مالی سال بعد برویم؛ چرا که صورتحسابها تنها تا ۶ ماه قابل استناد است.
همایش روز بخش خصوصی ۲۷ بهمن ماه جاری در تهران برپا میشود.
ارسال نظر