وزارت بازرگانی در بخش تامین بودجه یارانه کالاهای اساسی، گندم و آرد، تعهدات خاص و تنظیم بازار در سال آینده با ۸۰۰‌میلیارد تومان کسری مواجه است.

‌معاون هماهنگی و امور مجلس وزارت بازرگانی، در گفت‌وگو با «ایسنا» با اشاره به رشد یک‌درصدی بودجه سرجمع یارانه کالاهای اساسی خرید گندم و نیز یارانه آرد و نان، تعهدات خاص و تنظیم بازار عنوان کرد: با وجود افزایش یک‌درصدی سرجمع یارانه کالاهای اساسی و خرید گندم در بودجه پیشنهادی سال آینده با توجه به افزایش قیمت تمام شده گندم، کالاهای اساسی و نیز بالا رفتن قیمت جهانی مواد اولیه در سال آینده با کسری بودجه ۸۰۰‌میلیارد تومانی یارانه‌ها روبه‌رو خواهیم بود. شجاع‌الدین بازرگانی با اشاره به انعکاس وجوه کسری بودجه یارانه کالاهای اساسی از سوی وزیر بازرگانی به رییس‌جمهور گفت: رییس‌جمهور در پاسخ وزیر بازرگانی دستور داده با توجه به اینکه جابه‌جایی ۳۰‌درصدی منابع در اختیار رییس‌جمهور است، از این اختیار خود برای جبران کسری بودجه یارانه‌ها استفاده کند.

از این رو امیدواریم پس از تصویب بودجه ۸۷ در مجلس شورای اسلامی با دستور رییس‌جمهور کسری ۸۰۰‌میلیارد تومانی سرجمع یارانه‌ها تامین شود تا وزارت بازرگانی نیز در جهت انجام تعهدات خود در خرید و ذخیره‌سازی گندم،‌ توزیع سرانه ۱۰‌کیلوگرم آرد بر مبنای خرید گندم ۲۲۵‌تومانی و نیز پرداخت هزینه‌های جانبی اقدام کرده و امکان تامین و توزیع کالا را نیز داشته باشد.

معاون وزیر بازرگانی همچنین اذعان کرد که بودجه تحقیقاتی وزارت بازرگانی در مقایسه با سایر وزارتخانه‌ها پایین‌تر بسته شده است.

بازرگانی همچنین درباره وضعیت یارانه جوایز صادراتی در بودجه پیشنهادی دولت برای سال آینده نیز اظهار کرد: یارانه جوایز صادراتی در بودجه سال ۸۷ هفت درصد کاهش نشان می‌دهد. در مجموع بودجه جاری سازمان توسعه تجارت شش‌ درصد رشد یافته اما در بخش سایر هفت ‌درصد کاهش یافته است.

براساس ارقام بودجه سال ۸۶، یارانه جوایز صادراتی ۱۴۱‌میلیارد تومان بود که با کاهش هفت ‌درصدی به حدود ۱۳۱‌میلیارد تومان خواهد رسید.

همچنین کل یارانه کالاهای اساسی، آرد و نان و تنظیم بازار وزارت بازرگانی دوهزار و ۵۰‌میلیارد تومان بود که با افزایش یک‌درصدی به دو هزار و ۵۲۵‌میلیارد تومان می‌رسد.

در عین حال بودجه موسسه مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی نیز در سال ۸۶، دوهزار و ۸۰۰‌میلیارد تومان بوده که دو‌سوم آن مربوط به پرداخت دستمزد می‌شده است و در بودجه سال ۸۷ به سه هزار و ۶۰۰‌میلیارد تومان افزایش یافته، اما سرجمع بودجه تحقیقاتی وزارت بازرگانی رشدی نداشته است.