همایش زنان اقتصاد آفرین در دوحه برگزار شد
ایرانیها در صدر کشورهای خاورمیانه و آفریقای شمالی
شبنم آذر- همایش زنان فعال اقتصادی در کشورهای اسلامی صبح دیروز در قطر گشایش یافت. در این همایش که با هدف بررسی سرمایهگذاریهای کوچک و جهت دادن به سوی فعالیتهای اقتصادی برگزار شد، نمایندگان زنان فعال اقتصادی کشورهای اسلامی حضور داشتند. فاطمه مقیمی، عضو اتاق بازرگانی ایران نیز از جمله مدعوین این همایش بود که در زمینه جایگاه اقتصادی زنان ایران و نیز جایگاه اقتصادی زنان کشورهای اسلامی در جهان سخنرانی کرد.
وی گفت: شاخص عملکرد آماری جهان نشان میدهد که حضور زنان در جامعه اقتصادی آمار بهرهوری را به صورت قابل توجهی افزایش میدهد.
مقیمی افزود: از سال ۱۹۷۰ تاکنون زنان برای احراز موقعیتهای شغلی تلاش کردهاند و امروزه از هر دو شغل پیشنهادی در جوامع توانایی انجام یکی را دارند، ولی هنوز تنها ۷درصد از شغلهای مدیریتی در دنیا توسط زنان اداره میشود.
وی با بیان اینکه در ایالات متحده آمریکا ۱۵درصد مشاغل مدیریتی توسط زنان اداره میشود، تشریح کرد: این در حالی است که در کشور ژاپن تنها یکدرصد مشاغل مدیریتی سازمانهای خصوصی به عهده زنان است.
وی در ادامه گفت: درحالحاضر در کشور ایران، زنان ۶۲درصد ورودی دانشگاهها و ۶۵درصد فارغالتحصیلان را در رشتههای گروه پزشکی، هنر و ادبیات تشکیل میدهند.
تنها عضو زن اتاق بازرگانی ایران در ادامه تصریح کرد: رشد حضور زنان در سال ۱۹۷۶ در ایران ۲۵درصد بود که این آمار در سال ۹۷ به ۷۶درصد و در سال ۲۰۰۷ به ۷۸درصد رسید؛ به طوری که امروزه در مجلس شورای اسلامی ایران ۱۲نماینده زن حضور دارند و ۲زن در کابینه دولت دارای پست کلیدی هستند.
وی همچنین درباره حضور زنان در اتاق بازرگانی و صنایعومعادن ایران گفت: برای نخستینبار در سال ۲۰۰۲ نتیجه انتخابات در ۳شهر کشور منجر به انتخاب ۴زن به عنوان عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی شد و امروز ۴درصد از اعضای اتاق بازرگانی ایران را زنان تشکیل میدهند.
وی با بیان اینکه در سال ۲۰۰۴ انجمن زنان کارآفرین در ایران تشکیل شد، درباره تحقیقات اخیر بانک جهانی در زمینه حضور زنان در فعالیتهای اقتصادی منطقه خاورمیانه و کشورهای آفریقای شمالی گفت: این آمار اعلام میکند که ایران در منطقه خاورمیانه و کشورهای آفریقای شمالی دارای مقام نخست از نظر حضور زنان در فعالیتهای اقتصادی است.
وی ادامه داد: آمارهای بانک جهانی در سال ۲۰۰۶ نشان میدهد که میانگین حضور زنان در اشتغال برای کشورهای اروپایی و آسیای مرکزی ۳۱/۴ است که این آمار در خصوص کشور ایران ۲۳/۴ است.
وی نزدیکترین آمارها به ایران را الجزایر با شاخص ۰۸/۴، مراکش با ۰۶/۴ و مصر با ۶۸/۳ اعلام کرد.
مقیمی افزود: این گزارش نشان میدهد که ۳۸درصد زنان ایرانی شاغل هستند و این آمار ایران را در مقام نخست منطقه قرار میدهد.
وی همچنین با اشاره به آمار دیگری از بانک جهانی در سال ۲۰۰۶ گفت: این آمار نشان میدهد که از میان یک صد زن تاجر قدرتمند جهان ۱۰زن قرار گرفته در صدر جدول، زنان منطقه خاورمیانه هستند. در این همایش که صبح روز گذشته آغاز به کار کرد، زنان بازرگان دیگری از ایران نیز حضور دارند.
همایش زنان فعال اقتصادی در کشورهای اسلامی توسط وزارت صنایع قطر، انجمن زنان قطری، سازمان ملل، بانک جهانی و UNDP برگزار شده است.
ارسال نظر