سرمایه‌گذاری در صنعت بسته‌بندی و همچنین دستیابی به برندهای معتبر در بازارهای جهانی باید در دستور کار صنایع غذایی کشور قرار گیرد.

دکتر ارسلان قاسمی، مدیرعامل اتحادیه تکثیر، پرورش و صادرات آبزیان ایران، با بیان این مطلب افزود: بسته‌بندی یک ابزار مهم برای حضور در بازارهای صادراتی است و به نظر نمی‌رسد کشور ما به لحاظ تکنولوژی بسته‌بندی کمبودی داشته باشد. وی در ادامه با بیان اینکه نبود تکنولوژی بسته‌بندی و طراحی مناسب گرافیکی در حوزه بسته‌بندی موجب شده کالاهای ایرانی به صورت فله‌ای به کشورهای دیگر صادر شوند، افزود: امروز تمام کشورهای جهان سهم قابل توجهی از هزینه‌های تولید را صرف تهیه بسته‌بندی‌های زیبا، با ابعاد مختلف و رنگ‌های متنوع می‌کنند و برای رسیدن به طرح‌های تازه در بسته‌بندی، سرمایه‌گذاری‌های کلان انجام می‌دهند؛ اما در کشور ما این رشته تنها یک رشته تزئینی و غیرضروری به حساب می‌آید و سرمایه‌گذاری قابل توجهی روی آن انجام نمی‌شود.

مدیرعامل اتحادیه تکثیر، پرورش و صادرات آبزیان ایران به مشکل بسته‌بندی میگو اشاره کرد و گفت: ما در حال حاضر برای صادرات میگو، جعبه‌های ۲ کیلویی را از آفریقای جنوبی وارد می‌کنیم که هر جعبه آن ۲۵۰ تومان هزینه دارد؛ اما بسته‌های میگوی صادراتی ایران به محض اینکه وارد بندرهای کشور اسپانیا می‌شوند، دور ریخته می‌شوند و این کشورها میگو را در بسته‌های خود که مورد پسند مشتری است قرار می‌دهند و سپس آن را وارد بازار می‌کنند.

او ادامه داد: به دلیل اینکه ما به شبکه توزیع دسترسی نداریم؛ نمی‌توانیم از ارزش افزوده‌ای که به وسیله بسته‌بندی حاصل می‌شود؛ استفاده کنیم. به همین دلیل شرکت‌های ایرانی می‌توانند با سرمایه‌گذاری مشترک با شرکت‌های بزرگ بین‌المللی محصولات خود را در بسته‌بندی آنها و با برند آنها عرضه کنند و به این طریق به بازارهای توزیع دست پیدا کنند.

قاسمی با اشاره به صادرات محصولات بخش کشاورزی در سال گذشته، گفت: سال گذشته فقط ۳۰۰میلیون دلار از صادرات محصولات کشاورزی به صادرات صنایع غذایی اختصاص داشت. این موضوع بیانگر این است که بیشتر محصولات کشاورزی ایران به صورت فله‌ای روانه بازارهای جهانی شده است.

او ادامه داد: ایران در محصولاتی مانند انار، پسته، خشکبار، کشمش، خرما، تخم‌مرغ و انجیر از بزرگ‌ترین صادرکنندگان دنیا است ولی متاسفانه در بازارهای خرده‌فروشی این محصولات با نام ایران به فروش نمی‌رسد.