عدم ارائه تسهیلات از سوی بانک‌های داخلی تولیدکنندگان را با کمبود نقدینگی مواجه کرده است.

ابراهیم جمیلی، عضو هیات رییسه اتاق بازرگانی ایران در گفت‌وگو با برنا ضمن بیان این مطلب فوق گفت: در حال حاضر به دلیل سه قفله کردن منابع صندوق ذخیره ارزی در ارایه تسهیلات، بسیاری از واحدهای تولیدی به دلیل عدم پرداخت وام از سوی بانک‌های داخلی با کمبود نقدینگی مواجه شده‌اند. وی با اشاره به اینکه با توجه به شرایط جدید تحریم، بسیاری از بانک‌های خارجی از جمله کشور چین خواستار پرداخت ۶۰‌درصد مبلغ LC به صورت نقدی شده‌اند تصریح کرد: این در حالی است که طی ماه گذشته بانک‌های داخلی نیز ما را تحریم کرده‌اند.

جمیلی با بیان اینکه بسیاری از واحدهای تولیدی هم اکنون تنها با ۵۰‌درصد ظرفیت کار می‌کنند تصریح کرد: چنانچه واحدهای تولیدی به ظرفیت اسمی‌ کافی نرسند قیمت تمام شده کالاهای تولیدی بالا رفته و در نتیجه مانع رقابت کالاهای ایرانی با کالاهای مشابه خارجی خواهد شد که این پدیده نیز به دنبال خود موجب افزایش واردات و علاقمندی مردم به اجناس خارجی خواهد شد.

عضو هیات رییسه اتاق بازرگانی ایران افزود: دولت باید تسهیلات بانکی را پس از بررسی اهداف اجرایی یک طرح و بالفعل شدن آن پرداخت کند و از پرداخت وام بانکی به طرح‌هایی که توجیه اقتصادی و قابلیت اجرایی ندارد جلوگیری کند.

وی همچنین با انتقاد از افرادی که مطرح می‌کنند بخش‌خصوصی توان مالی کافی ندارد اظهار داشت: بخش‌خصوصی توانمندی کافی را داراست اما شرایط واگذاری شرکت‌های دولتی مناسب نیست. چرا که واگذاری بلوک ۲۰‌درصدی فولاد مبارکه با شرایط کاملا نقدی، انگیزه را برای بخش‌خصوصی از بین می‌برد.