صادرات غیرنفتی به سوی میعانات گازی
دنیای اقتصاد - سهم میعانات گازی از ۵/۸میلیارد دلار صادرات غیرنفتی ایران در ۷ماهه ۸۶ بیش از پنج میلیارد دلار (حدود ۶۰درصد) اعلام شد که بیش از ۸۱درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش نشان میدهد. در همین مدت، صادرات غیرنفتی منهای میعانات گازی حدود ۵/۳میلیارد دلار بود که نسبت به ۵میلیارد دلار مدت مشابه ۸۵ از کاهش قابلتوجهی برخوردار است. گزارش تجارت خارجی کشور در هفت ماه نخست سال جاری
۸ میلیارد دلار صادرات داشتیم و ۲۵میلیارد دلار واردات
ابر بلند میعانات گازی در آسمان صادرات
گروه بازرگانی- طی هفت ماه نخست سال جاری ۸میلیارد و ۴۶۳میلیون دلار انواع کالا صادر شد که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۲/۹درصد افزایش نشان می دهد از سوی دیگر در همین مدت ۲۳میلیون و ۵۶هزار تن کالا به ارزش ۲۵میلیارد و ۸۴میلیون دلار وارد کشور شد که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از نظر وزن ۸/۳درصد کاهش یافته اما به لحاظ ارزش نشانگر افزایش ۶/۶درصدی است.
به گزارش روابط عمومی گمرک ایران، وزن کالاهای صادر شده در این مدت ۱۸میلیون و ۳۰۰هزار تن بود که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱/۹درصد رشد داشت. وزن و ارزش صادرات کالاهای غیرنفتی در هفت ماهه سال گذشته ۱۶میلیون و ۸۰۰هزار تن و ۷میلیارد و ۷۴۸میلیون دلار بود. بنابراین گزارش، از میزان کل صادرات غیرنفتی ۳۲میلیون و ۳۰۰هزار دلار از حمل تجارت چمدانی و ۱۹۰میلیون و ۴۰۰هزار دلار از بازارچههای مرزی صورت گرفته است.
از گاز تا پسته و فرش
میزان صادرات میعانات گازی در این مدت ۵میلیارد و ۷۲میلیون دلار بود که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۲/۸۱درصد افزایش داشته است.
این گزارش حاکی است، پروپان و بوتان مایع شده با ۹۴۲میلیون و ۷۰۰هزار دلار و با اختصاص ۲/۱۱درصد از کل ارزش صادرات عمدهترین کالای صادراتی کشور در این مدت بود. پس از آن پسته و مغز پسته با ۴۵۹میلیون و ۳۰۰هزار دلار و با اختصاص ۴/۵درصد در رتبه دوم و سایر مخلوط هیدروکربورهای بودار با ۳۰۰میلیون و ۷۰۰هزار دلار و با اختصاص ۶/۳درصد در رتبه سوم قرار گرفته است.
کاتود و قطعات کاتد از مس تصفیه شده با اختصاص ۷/۲درصد، محصولات از آهن یا فولاد غیرممزوج با ۵/۲درصد، فرش و سایر کفپوشهای سنجی با ۵/۲درصد، سایر گازهای مایع شده با ۴/۲درصد، متانول با ۳/۲درصد و گرید نساجی با ۲/۲درصد در رتبههای بعدی قرار گرفتهاند.
در مجموع ده قلم کالای مذکور ۹/۳۴درصد از کل ارزش و ۹/۲۴درصد از کل وزن صادرات غیرنفتی را به خود اختصاص دادهاند.
امارات، همچنان مقصد اصلی
بنابراین گزارش در هفت ماهه امسال بیشترین میزان صادرات کشورمان به امارات متحده عربی صورت گرفت. در این مدت ۲میلیون و ۸۴۱هزار تن کالا به ارزش یک میلیارد و ۲۰۱میلیون دلار به این کشور صادر شد و ۵/۱۵درصد از وزن و ۲/۱۴درصد از ارزش صادرات کشورمان را به خود اختصاص داد.
عراق با ۹۰۴میلیون دلار و با اختصاص ۷/۱۰درصد، چین با ۷۰۲میلیون دلار و ۳/۸درصد، ژاپن با ۵۱۳میلیون دلار و ۱/۶درصد و هند با ۴۰۹میلیون دلار و ۸/۴درصد رتبههای دوم تا پنجم صادرات ایران را از آن خود کردهاند.
در مجموع ۲/۶۳درصد از وزن و ۱/۴۴درصد از ارزش صادرات کشور در هفتماهه سال جاری به پنج کشور یاد شده اختصاص دارد.
حکایت تکراری واردات
بنزین عمدهترین کالای وارداتی کشورمان در این مدت بود. به طوری که در هفت ماهه سال جاری یکمیلیارد و ۴۷۲میلیون دلار بنزین وارد کشور شد و ۹/۵درصد از کل واردات کشورمان به این کالا اختصاص یافت. شمش از آهن و فولاد غیرممزوج و سایر روغنهای سبک و فرآوردهها به ترتیب با ۵/۴ و ۹/۱درصد سهم ارزش رتبههای دوم و سوم را به خود اختصاص دادند.
همچنین پروفیل از آهن یا فولاد غیرممزوج با اختصاص ۷/۱درصد، میلههای آهنی یا فولادی با ۶/۱درصد، دانه ذرت با ۳/۱درصد، قطعات منفصله جهت تولید خودروهای سواری با ۳/۱درصد، محصولات از آهن یا فولاد غیرممزوج تخت با ۲/۱درصد، دانه سویا یا به صورت خرد شده با یک درصد و برنج نیمه سفید شده با اختصاص ۹/۰درصد از واردات دیگر کالاهای وارداتی کشورمان در این مدت بودهاند که بیشترین سهم از واردات را در این مدت به خود اختصاص دادند.
بر این اساس اقلام عمده یاد شده در مجموع ۲/۲۱درصد از ارزش و ۷/۴۱درصد از وزن واردات را به خود اختصاص دادند.
در هفت ماهه سال جاری بیشترین میزان کالای وارداتی کشورمان از امارات متحده عربی صورت گرفت. در این مدت ۷/۲۵درصد از وزن و ۲۳درصد از ارزش واردات کشور به امارات متحده عربی اختصاص داشت.
آلمان با اختصاص ۵/۱۱درصد، چین با ۵/۸درصد، سوئیس با ۹/۵درصد و جمهوری کره با ۹/۴درصد در رتبههای بعدی قرار گرفتند.
براساس این گزارش در مجموع ۳/۵۵درصد از وزن و ۹/۵۳درصد از ارزش کل واردات کشور در هفت ماهه سال جاری مربوط به پنج کشور یاد شده است.
ارسال نظر