چشمانداز یک میلیارد دلاری در روابط ایران و ارمنستان
لئون آهارونیان در گفتوگو با مهر با اشاره به سفر اخیر رییس جمهوری به کشور ارمنستان گفت: در شرایط فعلی اهتمام دو کشور ایران و ارمنستان به ارتقای سطح همکاریهای مشترک تجاری و بازرگانی است، زیرا نظر به اقتصاد رو به رشد و شرایط منطقهای دو کشور به ویژه ایجاد پل مرزی و انتقال گاز و برق از ایران به استانهای جنوبی ارمنستان، حجم مبادلات بازرگانی دو کشور قطعا رشد چشمگیری خواهد یافت.
رییس اتاق مشترک ایران و ارمنستان با تاکید به اهتمام دو کشور مبنی بر گسترش مبادلات تجاری و همکاریهای اقتصادی، از ترسیم چشمانداز دستیابی به یکمیلیارد دلار روابط تجاری و خدماتی دو کشور خبر داد.
لئون آهارونیان در گفتوگو با مهر با اشاره به سفر اخیر رییس جمهوری به کشور ارمنستان گفت: در شرایط فعلی اهتمام دو کشور ایران و ارمنستان به ارتقای سطح همکاریهای مشترک تجاری و بازرگانی است، زیرا نظر به اقتصاد رو به رشد و شرایط منطقهای دو کشور به ویژه ایجاد پل مرزی و انتقال گاز و برق از ایران به استانهای جنوبی ارمنستان، حجم مبادلات بازرگانی دو کشور قطعا رشد چشمگیری خواهد یافت. رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و ارمنستان حجم مبادلات تجاری دو کشور را بالغ بر دویستمیلیون دلار عنوان و خاطرنشان کرد: از این رقم، حدود ۱۶۰میلیون دلار مربوط به صادرات ایران و ۴۰میلیون دلار مربوط به صادرات ارمنستان است که در این راستا تهران و ایروان تلاش میکنند حجم مبادلات تجاری خود را تا بیش از پنج برابر سطح کنونی افزایش دهند.
به گفته وی، هدف گذاری اولیه رسیدن حجم مبادلات تجاری دو کشور به ۵۰۰میلیون دلار است که با احتساب صدور خدمات فنی و مهندسی میتوان چشمانداز دستیابی به یکمیلیارد دلار روابط تجاری و خدماتی دو کشور را ترسیم کرد.
آهارونیان تصریح کرد: از انتقال انرژی برق و صدور گاز ایران از طریق خط لوله به ارمنستان روزانه حدود سهمیلیون متر مکعب گاز از ایران به ارمنستان صادر خواهد شد. وی گفت: یکی از اهداف دراز مدت این پروژه، ایجاد دروازهای برای صادرات گاز ایران به اروپا است، چرا که این خط لوله روزانه تا ۱۰میلیون متر مکعب ظرفیت انتقال گاز دارد و میتواند به عنوان یکی از مسیرهای مطرح برای انتقال گاز ایران به اروپا باشد.
آهارونیان افزود: در این راستا تاکنون بیش از ۹۰ سند در مورد همکاریهای مشترک بین دو کشور امضا شده است. این درحالی است که ارمنستان در شمار کشورهایی است که درکنار سایر کشورهای منطقه در حلقه تجاری کریدور شمال - جنوب نقش موثری ایفا میکند.
وی گفت: این کریدور بین هند، ایران و روسیه برقرار شده و یکی از مسیرهای مهم تجاری بینالمللی و حلقه اتصال بین اروپا و شرق و غرب آسیا محسوب میشود.
آهارونیان اظهار داشت: به منظور بهرهگیری از فرصت ایجاد شده و حضور موثر در بازار رقابتی کشور ارمنستان، همزمان با سال نو میلادی، صاحبان صنایع و تولیدات در زمینههای مختلف به خصوص مواد غذایی و پوشاک در ایروان گرد هم میآیند.
به گفته وی، اولین نمایشگاه پوشاک و مواد خوراکی از تاریخ ۲۱ تا ۲۵ آذرماه جاری در ساختمان مجلس در مرکز شهر ایروان برگزار میشود.
ارسال نظر