در نخستین نشست مطبوعاتی مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار مطرح شد
۷ مدیر در ۱۴سال
محمد طاهر باقریزاده، مدیرعامل جدید سازمان منطقه آزاد تجاری چابهار نخستین نشست مطبوعاتی خود را به منظور تشریح ویژگیها، برنامهها و تنگناهای توسعه منطقه آزاد تجاری چابهار برگزار کرد.
شبنم آذر
محمد طاهر باقریزاده، مدیرعامل جدید سازمان منطقه آزاد تجاری چابهار نخستین نشست مطبوعاتی خود را به منظور تشریح ویژگیها، برنامهها و تنگناهای توسعه منطقه آزاد تجاری چابهار برگزار کرد. وی که هفتمین مدیرعامل سازمان منطقه آزاد تجاری چابهار در طول ۱۴سال عمر این منطقه است در سخنان خود وضعیت نابسامان عمر مدیریت در کشور را مورد انتقاد قرار داد و عمر متوسط مدیران را در ایران یکونیم سال اعلام کرد.
باقریزاده با بیان اینکه هر مدیری که وارد منطقه آزاد چابهار میشود تنها قصد خدمت دارد، تغییر مدیریتها و موانع پیش روی مدیران را عامل اصلی عقب ماندن این منطقه آزاد تجاری دانست.
ظرفیت بارگیری و تخلیه دو برابر میشود
وی در ابتدای سخنان خود به ویژگیها و امکانات شهرستان چابهار اشاره کرد و گفت: اقتصاد شهرستان چابهار با ۱۷هزار کیلومترمربع وسعت بر پایه صیدماهی استوار است به طوری که ۲۱۴۴فروند شناور صیادی با داشتن قابلیت ۱۷۰هزار تن صید ماهی در سال برای ۶۰درصد مردم این منطقه اشتغال ایجاد کرده است و اشتغال در زمینههای تجاری، خدماتی و کشاورزی در رتبههای بعدی فعالیت مردم چابهار قرار دارد.
باقریزاده سپس به معرفی زیرساختهای اقتصادی چابهار پرداخت و گفت: ۱۴پست اسکله صیادی، ۲پست اسکله تجاری با ظرفیتهای ۴۵هزار تن و ۴کشتی با ظرفیت ۲۵هزار تن از امکانات زیرساختی این شهرستان است.
وی ظرفیت تخلیله و بارگیری در شهرستان چابهار را ۳میلیون تن اعلام کرد و افزود: با توسعه بندر شهیدبهشتی این ظرفیت به ۶میلیون تن افزایش پیدا خواهد کرد.
مدیرعامل منطقه آزاد تجاری چابهار ظرفیت تولیدی میگو در این شهرستان را ۳هزار تن اعلام کرد و تولید سالانه ۸۰۰هزار تن میوههای گرمسیری را از دیگر ویژگیهای این شهرستان خواند.
وی چابهار را به عنوان تنها بندر اقیانوسی کشور و یکی از ۵بندر محور جهان از نظر جغرافیایی دانست که از پتانسیلهای قابل توجهی برای ترانزیت کالا برخوردار است.
باقریزاده تصریح کرد: موقعیت استراتژیک چابهار آن را به محل مناسبی برای تبدیل شدن به قطب صنعتی و محلی برای واردات و صادرات تبدیل کرده و تقویت اقتصادی این شهرستان میتواند بر امنیت ملی و منطقهای تاثیر مستقیم بگذارد.
وی سپس با خاطرنشان کردن زمان تاسیس منطقه آزاد تجاری چابهار در سال ۷۲ گفت: این منطقه دارای ۱۴هزار هکتار وسعت است که طبق برنامهای ۲۰ ساله در ۴ فاز برنامهریزی شده است.
باقریزاده هدف از برنامهریزی برای فاز اول را ایجاد زیرساخت و فاز دوم را تکمیل و توسعه بخش تجاری به عنوان منبع درآمد سازمان عنوان کرد و گفت: درحالحاضر ما در دوره برنامهریزی فاز سوم توسعه که طبق برنامه با هدف گسترش واردات و توسعه ترانزیت است قرار گرفتهایم و برنامههای این مقطع باید طی ۲۰ سال یعنی از سال ۱۳۸۱ تا سال ۱۴۰۰ به نتیجه برسد.
وی هدف از فاز چهارم توسعه این منطقه را که از سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۱۰ به طول خواهد انجامید افزایش تولیدات صنعتی و گسترش صادرات خواند.
برای توسعه گردشگری ۱۰۰۰ تخت احتیاج داریم
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد تجاری چابهار در ادامه گفت: درحالحاضر دو هتل ۳ و ۴ ستاره در این منطقه احداث شده که تنها ۱۴۰ تختخواب در آن قرار دارد و این در حالی است که برای توسعه گردشگری تا ۵ سال آینده نیاز به هزار تخت محسوس است.
وی در ادامه خبر احداث یک هتل ۵ ستاره توسط بخش خصوصی را در این منطقه اعلام کرد.
باقریزاده برنامههای توسعهای منطقه آزاد چابهار را در ۹ بخش به عنوان ۹ پیکره اصلی برنامهریزی اعلام کرد که ایجاد شهرکهای بازی، اسکلههای اختصاصی ورزشهای آبی و کشتیسازی از آن جمله بود.وی به اختصاص ۳هزار هکتار زمین برای ایجاد صنایع کوچک و متوسط و اختصاص ۷هزار هکتار زمین برای ایجاد صنایع بزرگ و انبار را از دیگر برنامههای این سازمان عنوان کرد و گفت: یکصد هکتار زمین با هدف توسعه کشتیسازی در این منطقه تخصیص یافته است.
احداث پالایشگاه در چابهار
وی همچنین خبر از پایان مطالعات توسعه فرودگاه و احداث پالایشگاه در منطقه را داد و اعلام کرد: نبود سوختهای صنعتی مورد نیاز مانند گاز و مازوت از مشکلات اساسی این منطقه است که طی مذاکراتی که با شرکت نفت انجام شده همزمان با احداث خط لوله صلح، پالایشگاهی نیز در منطقه چابهار احداث میشود.
باقریزاده ایجاد صنایع پایین دستی پتروشیمی را در منطقه زمینه ساز ایجاد اشتغال دانست و ابراز امیدواری کرد: وزارت نفت براساس توافقات انجام شده بر این امر مبادرت ورزد.
به راهآهن سراسری وصل میشویم
این مقام مسوول نبود شبکه حملونقل ارزان را از دیگر مشکلات منطقه آزاد چابهار خواند و گفت: طی ۳ ماه گذشته طرحهای مطالعاتی بر توسعه راهآهن انجام شد که نتیجه آن امضای قراردادی با با وزارت راه به منظور احداث راهآهن فهرج به چابهار با هدف اتصال به شبکه سراسری راهآهن کشور امضا شد.وی طول این راهآهن را ۶۲۰کیلومتر اعلام کرد و گفت سرمایهگذاران مشخصی برای انجام این پروژه اعلام همکاری کردهاند.
باقریزاده همچنین خبر از انجام مذاکره با سازمان کشتیرانی برای راهاندازی خط مستقل کشتیرانی داد و گفت: پایین بودن ظرفیت اسکلهها و خدمات جانبی از دیگر مشکلات بندر چابهار است. وی همچنین اعلام کرد که مشکلات بانکی و تسهیلاتی در این منطقه در نشست با مدیرعامل بانک مرکزی طرح شده است و ایشان قول مرتفع کردن این مشکلات را دادهاند.
دانشگاه علامه به چهابهار میرود
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد تجاری چابهار در ادامه گفت: براساس توافقنامهای شعبهای از دانشگاه علامه طباطبایی در این منطقه احداث خواهد شد. همچنین برای نخستینبار در کشور دانشگاه بینالمللی سینما در چابهار راهاندازی شده است، همچنین کلنگ احداث کانون فرهنگی محلی و نشر فقه اسلامی در روزهای آتی به زمین خواهد خورد.
وی با اعلام اینکه ۸۶کارخانه در چابهار مشغول به کار هستند، گفت: توسعه صنایع مادر و صنایع جنبی از دیگر برنامههای این سازمان است.
این مقام مسوول همچنین از برگزاری اولین جشنواره فیلم کشورهای اسلامی در چابهار خبر داد و در پاسخ به این سوال که وضعیت آب شیرین در چابهار را چگونه ساماندهی میکنید، گفت: در حال حاضر در منطقه کنارک یک دستگاه آب شیرین داریم که توسط بخش دولتی احداث شده و یک دستگاه دیگر نیز توسط بخشخصوصی در روستایی تاریخی تیس احداث شده است. با این وجود خشکسالی ۸ساله منطقه و تخریب سد چابهار مردم این منطقه را در مضیقه قرار داده است.
باقریزاده افزود: برای احداث نیروگاهی که آب شیرین تولید کند در حال مذاکره هستیم.
وی همچنین از بهروز کردن طرح جامع منطقه آزاد چابهار خبر داد و گفت: این طرح که در سال ۷۴ و ۷۵ نوشته شده برای اجرایی شدن نیاز به بازنگری داد که مطالعه مجدد آن در دست انجام است.
باقریزاده در ادامه تاکید کرد: براساس بند الف و ب ماده ۲۷ قانون مناطق آزاد به مدیران عامل این مناطق باید مسوولیت تام داده شود ولی در عمل این اتفاق نمیافتد و ما امیدواریم که این مشکل هر چه زودتر مرتفع شود.
مجوز تاسیس بانکهای خارجی را گرفتیم
وی درباره حمایت از سرمایهگذاری خارجی نیز گفت: برای سرمایهگذاران خارجی میتوانیم معافیتهای مالیاتی و گمرکی را در نظر بگیریم، همچنین آمادگی پذیرش شعب بانکهای خارجی در چابهار را داریم، در این راستا نیز مجوزهای لازم را کسب کردهایم.
وی همچنین خبر از برگزاری همایش بینالمللی چابهار، ترانزیت و توسعه محور شرق را اعلام کرد و گفت: این همایش از ۸ کمیسیون تشکیل شده است که هدف از آن شناسایی مشکلات منطقه است.
باقریزاده افزود: این همایش در دو بخش یکی در آذرماه و دیگری در اردیبهشت سال آینده برگزار خواهد شد.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار درباره الحاق بنادر به منطقه آزاد گفت: این امر نیاز به مصوبه مجلس دارد ولی در حال حاضر در کمیسیون سیاسی دفاعی دولت مطرح است.
باقریزاده همچنین توسعه صنعت گردشگری را تنها راه مبارزه با تجمیع کالا دانست و گفت: پیش از این تجمیع کالا به صورتی بود که یک سری شرکتها با جمعآوری شناسنامه از حق فردی اشخاص برای ورود کالا استفاده سوء کرده و کامیون کامیون کالا وارد کشور میکردند و به این ترتیب مشاغل کاذبی در منطقه ایجاد میشد. این روند در حال حاضر ادامه دارد و ما معتقدیم که تنها راه رفع این معضل توسعه گردشگری است.
وی همچنین در پایان خبر احداث فرودگاه چابهار با اعتبار ۹/۵۷ میلیون دلار را اعلام کرد.
ارسال نظر